directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El nou finançament reporta a Catalunya un 8'3% menys de les estimacions inicials

L'estudi de la Cambra de Comerç apunta també que Catalunya ha de tornar 6.400 milions d'euros per pagar els excessos del govern espanyol en les bestretes dels anys 2008 i 2009

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El nou model de finançament és un 8'3% inferior a l'estimació inicial. Aquesta és la conclusió d'un estudi realitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona un any després de l'acord del nou sistema. L'estudi, que s'ha fet a partir de les xifres del Departament d'Economia de la Generalitat, demostra que les previsions pels anys 2009 i 2010 han sofert notòries retallades. D'aquesta manera, l'any passat, dels 2.151 milions d'euros que Catalunya havia de percebre, se'n van extreure 161, mentre que aquest any les previsions són que la liquidació del pressupost de la Generalitat es vegi retallada amb 213 milions d'euros del total. L'informe afirma també que, tal com va avançar directe!cat, els excessos de les bestretes del govern els anys 2008 i 2009, suposa que Catalunya haurà de tornar 6.400 milions d'euros, un 20% del que abonaran a l'Estat espanyol totes les comunitats autònomes.
diners euro hipoteca finançament monedes moneda
Comparteix
   


Etiquetes
El nou model de finançament, no aporta allò esperat. Un estudi de la Cambra de Comerç publicat al diari La Vanguardia, treu a la llum els desajustos del nou sistema pactat l'any passat on Catalunya continua donant allò que li pertoca. El l'estudi es palesa que els guanys de finançament autonòmic són un 8,3% inferior a l'estimació inicial i que les previsions són sempre liquidades a la baixa. D'aquesta manera, dels 2.151 milions que havia de rebre la Generalitat, s'en van rebaixar 161 milions nets. El mateix passarà aquest any 2010, en que Catalunya es veurà privada, segons les previsions, de 213 milions d'euros.

Pagar els excessos d'Espanya

L'estudi, adverteix també, tal com va avançar directe!cat, que els excessos en les bestretes del govern l'any 2008 i 2009 suposa que les autonomies tindran que retornar 7.000 milions d'euros l'any 2010 i 25.000 l'any 2011, fet que a Catalunya li suposa 6.400 milions d'euros, un 20% del total de l'Estat espanyol. Aquesta xifra, és gairebé el doble dels 3.687 milions d'euros de guany total estimat per Catalunya.

La crisi, un rigorós sedàs

La Cambra de Comerç demostra també que els 1990 milions d'euros addicionals l'any 2009, van servir per compensar la caiguda de la recaudació d'impostos a causa de la crisi econòmica que va ser de 1.825 milions d'euros. En segona instància, la Cambra també posa de relleu que en la mesura que els ingressos del nou sistema s'anivellen en el 75% per la població i el 25% per la capacitat fiscal, el seu progrés en els propers anys dependrà de l'evolució de l'aportació fiscal dels contribuents de Catalunya.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
19 de juliol de 2010, 21.04 h

Bé, és el millor finançament que hem tingut mai, això no vol dir que sigui suficient. O era millor el finançament que teníem en temps de CiU, sr. ex-votant-d'ERC-no-m'ho-crec-ni-borratxo?

I això de "el proper Govern de CiU" que vol dir? Es que ja no cal ni fer eleccions? Encara s'endurà una sorpresa, sr. ex-votant-d'ERC-en-realitat-troll-de-CiU

Per cert, els comentaris del sr, ex-votant s'assemblen molt als que fa un tal Guillem de Varòic a Eldebat.cat...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa l'estartit
19 de juliol de 2010, 16.17 h

El tripartit va dir que era el "millor finançament de la història", CiU no només va dir que no complia amb lo establert a l'estatut sino que a més s'haurian de retornar diners.

Donç aquí ho teniu. Aquí teniu qui diu la veritat i qui menteix.

El proper Govern de CiU no només no trobarà ni un € a la caixa sino que es trobarà que ningú dona crèdit a la Generalitat i que a més s'han de retornar 6.400 milions d'€.

El tripartit deixarà al seu pas un restre de terra cremada que cos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de juliol de 2010, 15.48 h

A les properes votacions ho hem de tenir clar.

Votar l'integrisme espanyol, federalismes i concerts, la decadència, l’abús i l’espoli, o bé, la llibertat, el progrés i la independència.

Nosaltres decidim.

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.