directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 03:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Pujol diu que l'opinió pública espanyola "mai havia estat tan anticatalana com ara"

"Catalunya es troba en una situació difícil com a país"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Jordi Pujol ha dit aquest dimarts a Manresa que l'opinió pública espanyola 'mai havia estat tan anticatalana com ara'. L'expresident de la Generalitat ha animat Catalunya a 'tornar a creure en ella mateixa' per recuperar la 'pèrdua d'autoestima que hi ha hagut en els darrers temps'. Pujol ha fet aquestes declaracions en la presentació del llibre 'Memòries. Història d'una convicció'. L'expresident ha remarcat que l'estat espanyol 'ens ha pres la vida', que 'no ens respecta i ens maltracta' i ha reclamat que, en el terreny econòmic, Catalunya vol saber quants impostos paga i què se li retorna 'perquè això és democràcia'. Pujol ha demanat 'respecte' i ha ressaltat 'que no es pot permetre que els socialistes ens enganyin i que es concitin campanyes d'odi cap a Catalunya com ha fet el PP'.
jordi pujol
Comparteix
   

Pujol ha reconegut que, en l'actualitat, Catalunya es troba en una situació 'difícil com a país' i que les relacions amb l'estat espanyol també ho són. L'expresident de la Generalitat ha dit que l'hostilitat cap a Catalunya és 'intensa' i que hi ha la voluntat d''arraconar-nos'.

Jordi Pujol ha fet aquestes afirmacions després de la presentació del llibre 'Memòries. Història d'una convicció' que recull la seva trajectòria personal, política i intel·lectual des del 1930 fins l'any 1980, en què va ser nomenat President de la Generalitat. L'etapa de Govern, que va del 1980 fins al desembre del 2003, formarà part d'un segon i tercer volum de les seves memòries.

El volum, segons el mateix Pujol, respon a la pregunta 'qui és Pujol per dintre'. En aquesta primera part de les memòries l'expresident no ha volgut 'passar comptes' amb ningú, ha explicat Pujol que ha afegit que al llibre hi ha 'poca agror i poca agressivitat'. Tot i així ha avisat que en el segon i el tercer volum 'hi haurà més sang'.

Pujol ha remarcat que el llibre vol explicar el personatge i allò que ha fet. A l'inici del volum s'hi descriuen els seus pares i avis, la vida a Premià, la postguerra i les detencions, entre d'altres temes. Pujol hi explica també com es va declarar a la seva actual esposa, Marta Ferrussola o perquè es considera un 'romàntic de l'aigua'. 'De l'aigua entesa com l'aigua del regadiu que fa moure turbines com les del Ter o del Llobregat', ha dit Pujol.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Josep fletxa Barcelona
31 de gener de 2008, 20.10 h

Aviam President, no és pas ara un dels pitjors moments on hi ha més anti-catalanisme. Us recordo que ja a finalas del segle XVII ja n´hi havia a Castella aquesta dèria anti-Catalana (Guerra dels Segadors). Posteriorment arrel de la lluita de les Dues Corones Borbòniques quan ja havia acabat la Guerra de Successió, es van dedicar a lluitar els Borbons en contra de Catalunya, va ser espantós un cop finalitzat el Setge de Barcelona,el tipus de represàlies que patiren els catalans per part ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
31 de gener de 2008, 17.32 h

Evidentment a la llengua se li pot fer dir el què es vulgui.
Com pot dir això aquest senyor, quan en la actualitat els seus acòlits, pactarien o pactaran sense cap mena de rubor amb qualsevol dels dos partits que ens oprimeixen o ens volen oprimir ?????.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Carles fletxa BCN
31 de gener de 2008, 09.43 h

¿Quan deixarem de mirar cap a Espanya?
¿Qué ha de passar per què pensem en el que volen fer per a nosaltres mateixos, i que desde les institucions s'articuli tot per aquesta finalitat?
¿Quan perdrem la por que ens van gravar al moll de l'òs durant la dictadura, i que seguia ensenyant-se als nascuts fins ben bé els anys noranta?
Exigeixo com a ciutadà, representants polítics que treballin per Catalunya, per la seva cultura i gent i no per aconseguir convèncer a algú que no vol escol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
31 de gener de 2008, 00.23 h

M'he quedat de pedra, de que els dos ex-presidents de Catalunya (Pujol i Maragall), un cop fora del poder, els hi vinguin aquestes opinions tant crítiques i "desaprovadores" contra els maltractes que ens fa Espanya...

Si ho compares amb Montilla... ¡¡ui, ni punt de comparació!! Montilla, fas vergonya!!

Espero que Carod-Rovira faci un pacte amb els sobiranistes de CDC, i aconseguim plantar cara ferma a Espanya.

Encara hi ha esperances... o això voldria creure...

Salut a tothom!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
31 de gener de 2008, 00.16 h

Crec que fora millor que es publiquessin les balances fiscals per províncies.
Segurament la província de Barcelona contribueix més que la de Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pol fletxa BCN
30 de gener de 2008, 20.28 h

El problema més gran que tenim enguany a nivell de mitjans de comunicació és que enlloc de comprar els diaris catalans: Avui i Punt ens dediquem a comprar diaris que ens van en contra: Periódico i Vanguardia. Això és mortal pels interessos catalans fins que no deixem de comprar aquest parell de diaris anticatalans i els hi fem campana en contra no fotrem res de bo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.