directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 13:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TC desestima el recurs del PP contra la Llei d'igualtat

Entenen que suposa una clara restricció de la lliure activitat dels partits

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat aquest dimarts el recurs que el PP havia presentat contra la Llei d'igualtat, concretament sobre el precepte de la paritat de gènere en les llistes electorals. El PP sostenia que aquest punt de la Llei vulnera els articles 6, 14, 16.1, 20.1, 23 i 68.5 de la Constitució. Per contra, el TC entén que les argumentacions dels populars no se sostenen i que la normativa no contradiu la Constitució. La disposició de la Llei d'igualtat que obliga les formacions a presentar llistes en què cap dels dos gèneres superés el 60% dels representants es va aplicar per primera vegada en les eleccions municipals del 27 de maig.
igualtat genere home dona lavabos cartell
Comparteix
   

Els populars havien presentat recurs contra aquest punt de la Llei perquè entenen que suposa una clara restricció de la lliure activitat dels partits polítics a l'hora de formar les seves candidatures (article 23 de la Constitució), i es contraposa al dret a participar en política a través de candidats lliurement escollits.

A més, segons els populars, vulnera el precepte constitucional que estableix la prohibició de discriminar per raó de sexe (article 14) i limita el lliure exercici dels partits polítics (article 6). També assenyalaven que limita la capacitat dels ciutadans de ser elegibles (68.5), afecta la llibertat d'ideologia (16.1) i afecta també a la lliure difusió del pensament (20.1).



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.