directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] Puigdemont va fer 'la cobra' fins a dues vegades a Felipe VI per no saludar-lo

Incòmoda trobada entre el president català i el Rei

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La trobada ahir entre el president de Catalunya, Carles Puigdemont, i el cap d'Estat espanyol, el monarca Felipe VI,no va ser massa fluïda, per no dir gens. ddurant el lliurament de 'Premis Ferrer Salat'' on han assistittambé la vicepresidenta i ministre de la Presidència i Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaria i el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà.


carles puigdemont, felipe vi
Imatge general de les autoritats que han assistit a la cerimònia dels 'Premis Ferrer Salat' de Foment del Treball
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
La cobra dues vegades
 
En dues ocasions, ben clarament, tal com es pot veure al vídeo, Carles Puigdemont passa olímpicament del Rei Felipe VI, fent li cobra, és a dir, evitant el contacte. La primera va ser tot just arribar al photocall de l'acte, on Puigdemont dissimula mirant a l'aire i no saluda al monarca. La més sonada i evident, va ser un cop dalt de l'escenari, quan Felipe VI puja, dóna la mà a Joaquim Gay de Montellà i aquest fa extensiva la salutació al president català. Aquest, es manté impertèrrit, amb les mans agafades, i hi ha un moment de dubte fins que el Rei passa de llarg per evitar el desvergonyiment. Molt hàbil, Soraya Sáenz de Santamaría, també evita donar la mà per dissimular l'encontre frustrat. La tensió es podia tallar amb un ganivet.
 
Puigdemont canta les quaranta a la cara del Rei

Carles Puigdemont va destacar el lideratge empresarial i econòmic de Catalunya que ''especialment'' en aquests últims anys, en concret des de l'aprovació de l'Estatut, s'ha desplegat amb un Estat que ''ha negligit dels seus deures envers Catalunya''. Ho deia, calmat, davant del rei Felip VI i la vicepresidenta i ministre de la Presidència i Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaria. El president va denunciar l'actitud del govern espanyol que "no vol escoltar la veu dels ciutadans catalans" i 'que "és la condició indispensable per tenir un diàleg fructífer com desitgem'' i que és la base legal d'una democràcia.
 


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.