directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camps afegirà a l'Estatut valencià les competències que el TC no ha retallat

La Generalitat valenciana es planteja com reinterpretar el seu text per incorporar alguns articles catalans

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Generalitat Valenciana estudia diversos mètodes per afegir a la legislació valenciana alguns dels preceptes que els magistrats no han retallat a l'Estatut de Catalunya. Ho ha explicat la portaveu, Paula Sánchez de León, qui ha descartat una reforma del text valencià i ha dit que el seu govern optarà per altres vies per reinterpretar alguns articles en funció de la sentència, com el de la gestió dels dipòsits judicials, una de les competències que interessa al Govern valencià i que, aplicant la 'clàusula Camps' per incorporar els articles beneficiosos d'altres territoris, podrien incorporar a l'Estatut valencià.
francisco camps, pp, valència, país valencià
Comparteix
   


Etiquetes
La consellera Sánchez de León ha dit durant la roda de premsa que l'Estatut valencià permet reinterpretar molts dels seus punts en funció de la sentència del TC però ha descartat una reforma, tal com s'havia especulat. En aquest punt, la portaveu no ha entrat a valorar quins aspectes es podrien reinterpretar i ha emplaçat a la resolució del comitè d'experts per emetre una opinió.

La també consellera de Justícia només ha posat com exemple la gestió dels dipòsits judicials, competència que el TC reconeix a la Generalitat, i que el govern valencià es mostraria interessat en obtenir.

Per la seva banda, el conseller de Governació, president de la comissió d'experts, Serafín Castellano,no ha volgut avançar si finalment s'aplicarà o no la clàusula Camps tot assegurant que no es descarta però destacant que es tracta 'd'un instrument més a disposició de la comissió'.

En aquest punt, Castellano ha volgut remarcar que la clàusula Camps 'no actua en contra de ningú ni segueix ningú'. El conseller ha definit la disposició addicional segona de l'estatut valencià (anomenada també clàusula Camps) com un instrument en favor de 'la igualtat front al privilegi dins d'un Estat com és el de les autonomies, de la solidaritat, de la igualtat i la multiliteralitat'. D'aquesta manera, l'Estatut d'autonomia valencià, aprovat l'any 2006, inclou en la disposició addicional segona la previsió d'ampliar competències si d'altres estatuts les contemplen.

Sobre competències, Castellano ha observat que el seu govern 'no reivindica per reivindicar ni per tenir més competències que ningú'. El conseller ha dit que seria 'absurd reivindicar competències en les què mai no hem cregut' però que no permetran que 'cap estatut cree privilegis ni servilismes entre comunitats autònomes'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
el pop pol fletxa baix empordà
20 de juliol de 2010, 13.28 h

colla de xuclasangs, paràsits, rèmores....becs


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
20 de juliol de 2010, 09.29 h

#1
I que esperaves del govern feixista del PP i de la dictadura que té segrestat els valencians en favor dels blavencians subvencionats i el control i manipulació de gairebé tots els mitjans de comunicació de la "comunidad valenciana"?. Quina colla d´hipòcrites farsants estan fets aquest feixistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de juliol de 2010, 08.35 h

Em pensava que eren aspectes que s'oposaven a què fossin transferits a autonomies fins al punt de muntar recollides de firmes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.