directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 09:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU reclama que l'administració estatal faci servir el domini .CAT en les versions catalanes dels webs

"És urgent un canvi d'actitud, en alguns casos la versió catalana és ridícula"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat gironí de CiU Carles Puigdemont ha presentat una proposta de resolució que insta el Govern de Catalunya a prendre les mesures necessàries perquè l'administració de l'Estat, els seus organismes i les seves empreses adoptin el domini .CAT en la versió catalana dels seus llocs web i portals d'internet actius o que s'activin en el futur. Segons explica en el seu bloc el diputat gironí 'si Google, que és una empresa privada i amb seu a Irlanda, ha activat el .CAT, amb més raó ho ha de fer l'aparell de l'Estat que és pagat amb els nostres diners i que està obligat per les lleis orgàniques aprovades (entre les quals, naturalment, l'Estatut)'. Si la proposta de resolució prospera, 'i confio que ho farà perquè no veig ningú llevat del PP i el Grup Mixt que tingui motius per oposar-s'hi', diu Puigdemont, el Govern de la Generalitat haurà de sol·licitar a l'espanyol que almenys a Internet faci servir el domini .CAT.
domini cat
Comparteix
   

Puigdemont exposa en el contingut de la resolució que 'els continguts en llengua catalana que ofereixen els diferents portals i les diferents planes webs que pertanyen a l'administració de l'Estat i els seus organismes i empreses, no són accessibles a través d'un domini .CAT, per bé que compleixen els requisits per tal que això fos possible'. Diu que els webs que podrien tenir domini puntcat van des del de la Moncloa a l'inefable Ministeri de Foment, a l'Agència Tributària, Renfe o el BOE.

'Crec que si l'Estat adopta el puntcat ajudarà a fomentar l'adopció del domini entre empreses i altres organismes encara reticents, i multiplicarà l'ús del domini', diu Puigdemont i afegeix que 'és urgent que l'Estat canviï d'actitud perquè ara per ara aquestes planes web no ofereixen un nivell homogeni de presència de la llengua catalana en els seus continguts, i la majoria estan molt per sota del que es podria considerar una versió catalana del website digna. En alguns casos, la versió al català és ridícula, i en molts d'altres és contradictòria: l'epígraf és en català però la resta del contingut és en castellà. És una situació insostenible, que cal capgirar', diu.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.