directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC trenca la unitat catalana i durà al Congrés una defensa de l'Estatut a mida del PSOE

Només CiU, ERC i ICV inclouen a les seves resolucions l'acord de mínims pactat al Parlament

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicesecretari primer del PSC, Miquel Iceta, ha defensat que la proposta de defensa de l'Estatut que els socialistes catalans han acordat amb el PSOE ja conté els elements principals de la resolució que es va aprovar divendres al Parlament. Segons Iceta, el text acordat amb el PSOE recull el malestar català amb la sentència -que s'acata-, es compromet a desplegar l'Estatut i fa una referència explícita al preàmbul del text, desarticulat pel TC. Aquest és el preàmbul que reproduïa l'acord català, que cridava a 'defensar íntegrament' l'Estatut ratificat pel poble, una frase que la resolució del PSC-PSOE al Congrés elimina completament. D'aquesta manera Iceta pretenia que la resta de formacions no presentessin propostes alternatives, però tant CiU com ERC i ICV presentaran la resolució íntegra adoptada a la cambra catalana en les seves propostes al Congrés.
miquel iceta, psc, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
'Des del nostre punt de vista els elements centrals de la proposta hi són', ha dit Iceta. I ha il·lustrat la seva convicció: Allà on l'acord entre els partits catalans que rebutgen la sentència de l'Estatut mostra la 'disconformitat' amb aquesta sentència, l'acord de resolució entre el PSC i el PSOE 'constata el malestar' que hi ha a Catalunya, ha subratllat Iceta després de la reunió de l'executiva del seu partit d'aquest dilluns.

Aquest portaveu també ha recordat que la proposta de resolució que el PSC i el PSOE portaran al Congrés com a conclusió del debat de política general 'acata' la sentència. Segons Iceta, això desenvolupa el 'respecte' cap a 'les institucions en què s'organitza l'Estat de dret' que expressava l'acord català. Ambdós textos, segons Iceta, compartirien el mateix esperit.

Iceta també ha subratllat, en tercer lloc, que ambdós textos es comprometen a defensar el 'potencial d'autogovern' que conté l'Estatut, tot i que el text català parla de 'defensar-lo íntegrament' i el del PSOE no. Finalment, la proposta dels socialistes catalans i espanyols a Madrid cita el prèambul de l'Estatut, ha recordat Iceta, tot i que no el reprodueix, com feia l'acord català.

Per tant, no seria necessari portar textualment al Congrés espanyol l'acord dels partits catalans al Parlament, segons Iceta. El dirigent socialista, a més, ha afegit que 'a Catalunya, els recordo, no va haver acord'. I ha recordat que Artur Mas va decidir esperar a què el govern tripartit acordés una posició comuna. 'Es va aixecar de la taula, ha interpretat Iceta, que ha afegit que 'varem tenir la sort' que, finalment, Montilla va presentar una proposta que va obtenir el suport de CiU, el PSC, ERC i ICV.

Mà estesa als grups catalans al Congrés

'A nosaltres els que ens preocupa és que la resolució que ha presentat el grup socialista s'aprovi', ha afegit el portaveu socialista. En aquest sentit, ha recordat que el grup socialista només té 169 diputats al Congrés, i que en necessita el suport de 7 més per a assolir la majoria necessària per aprovar alguna resolució. 'Esperarem a veure les esmenes que es presenten', ha dit el polític, que ha desitjat que 'li encantaria' trobar aquests 7 diputats necessaris 'entre els grups catalans'.

Poca disposició a donar suport a la proposta de CiU

El dirigent del PSC, que ha negat haver rebut cap consigna del president del govern espanyol vetant cap tipus de negociació, s'ha mostrat, però, poc disposat a donar suport a la proposta de Josep Antoni Duran Lleida. El portaveu del grup de CiU al Congrés planteja aprovar allà part de la declaració institucional que va fer Montilla minuts després de conèixer la sentència sobre l'Estatut.

'Les coses que acordem a Catalunya les portem a Madrid, ara, si algú agafa unes declaracions meves i les porta a Madrid, això no li garanteix que tingui el meu suport, si no ho hem acordat', ha advertit Iceta.

Des d'ERC podrien presentar la resolució independentista

Des d'Esquerra Joan Ridao confiava en poder aprovar la resolució unitària pactada divendres, i que conté el preàmbul de l'Estatut, però en cas tant CiU com PSC optin per altres resolucions, podrien presentar a la cambra estatal la resolució a favor d'iniciar el camí cap a la independència presentada al Parlament.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
ANTONI fletxa CANYELLES (GARRAF)
21 de juliol de 2010, 10.36 h

companys no preocuparse CIU anira per una vanda vol la mayoria, ESQUERRA (ERC) y anira per un altre canto voldra demostrar que la retallada del 50% (que li donen les enquestes) de parlamentaris no sera veritat, pero quede molta gent que podem esta junts, totes aquestes plataformes que ni ya amb la cup,reagrupament y mes que niran unin farem una gran candidatura, per sert un militan de CIU (alfons lopez tena) y un militan de ESQUERRA (iriel bertran) ya estan amb nosaltres y ni vindran mes TENIM ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
20 de juliol de 2010, 15.56 h

SUSORDENESSSSSSSSS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de juliol de 2010, 12.47 h

#24 Tot sembla indicar que quant es va fer el nou estatut, o tu no havies nascut, cosa extranya, o eres exilat a un lloc deixat de Déu.

Et recordo que en José Montilla Aguilera, al dia sigüent de l'aprovació de l'estatut al Parlament, va tornar de Miami, a on era, per requeriment del seu cap, en Zp perque persentes un munt d'esmenes al text aprovat.

Si, ja sé que per vosaltres, els d'ERC, el que fa el P$C-P$OE sempre està ben fet i és justificable, només ho critiqueu amb la boca petita... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
20 de juliol de 2010, 12.07 h

#20
Sí la mateixa unitat que predicava el mas dos dies abans d´anar a madrid a clavar-li la punyalada per l´esquena al nou estatut quan ell habia de ser la garantia d´un estatut no de mínims i que és va vendre per la trista promesa de que el Psoe el fes president de la generalitat i que encara no han complert. El que veu cada dia més clar la gent d´aquest país és que Ciu és hi ha estat el frau més gran fet a Catalunya desde la dictadura i que si Ciu no existís els feixistes espanyo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de juliol de 2010, 11.55 h

#22 A partir de la tardor, a continuar treballant per sortir del forat en que ens heu fotut els del tripartit, per poder pagar el dèficit consequencia de fotre la ma a la caixa amb una intensitat mai coneguda i per poder retornar a l'estat espanyol els 6.700 milions d'€ consequencia del "millor finançament de la història".

I si resta una mica de temps, ajudar a fer fora als P$OEmontillistes dels centres de decissió politica de Catalunya en els que encara hi estiguin enquistats, com els a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
20 de juliol de 2010, 11.40 h

#18

A mi el que em sembla és que l'unic que t'importa és que ERC baixi. La resta tant s'et fot.

Una pregunta : a partir de la tardor signaràs "votant de CiU", o "ex-votant de CiU" ? ;)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
pasbort fletxa Vila-real
20 de juliol de 2010, 10.24 h

Una cosa SI que la tenemos clara.... tanto vosotros como nosotros......MUERTO ASESINADO EL CATALAN SE ACABO LA RABIA. i no me veais la rabia que llevo encima, porque uno pueda comprender a los castellanos.......PERO....els BOTIFLERS perquè tenen que anar lliurement pel carrer si el que es mereixen és una soga......( y siempre, siempre VOTANDO a favor de los VERDUGOS) ELS POLITICS QUE PATIM son com els lladres actuals els LLADRES entren per una porta i als cinc minuts surten per l´altra, i els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de juliol de 2010, 10.09 h

#19 En lo de que la gent està obrint els ulls tens raó. La gent veu que el P$C-P$OE demana la unitat al Parlament, i que quant s'assoleix una declaració conjunta ridìculament "light" perqué els vostres sòcis del P$C-P$OE la puguin assumir per defensar-la conjuntament a Madrid, a l'hora de la veritat, es desmarquen i fan costat al P$OE.

Com diu un comentari en un altre apartat, un dels fonaments del pacte tripartit era que es defenses el mateix a Catalunya que a Madrid, i ni tant sols aix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
20 de juliol de 2010, 09.05 h

#18
Ex-llepa, no tingués tan clar que la prostituta Ciu torni a governar i que tu puguis tornar a llepar. Molta gent està obrint els ulls i en són molts els que no votaran al ven-estatuts i el cara dura duran que cada dia que passa es posen més en evidència i deixen molt clar que Ciu, Psc-Psoe i PP són la mateixa merda constitucionalista mini-autonomista que volen governar sigui com sigui per tal de remenar les cireres i untar-se´n els dits. Apa Déu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de juliol de 2010, 08.34 h

#12 Crec que a partir de la tardor ja no em caldrà, perqué a Déu gràcies, ja no m'avergonyiré d'haver-ho fet...d'haver contribuït amb el meu vot a que ERC lliurés tot el Pais als P$OEcialistes.

A partir de la tardor, tot fa pensar que la Nació catalana ja tornará a ser governada per un partit d'estricta obediencia catalana no sucursalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.