directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU, ERC i ICV porten a Madrid la resolució unitària contra la retallada

El PSC s'ha despenjat de la unitat i ha pactat una resolució amb el PSOE, que possiblement sigui la que s'acabi aprovant

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

CiU, ERC i ICV han presentat al Congrés la resolució unitària que aquest divendres va aprovar el Parlament per ratificar el preàmbul de l'Estatut. Ho han fet a través d'una esmena d'addició a les respectives propostes de resolució que ja havien presentat el divendres. A més, han esmenat l'acord entre el PSC i el PSOE per afegir-hi aquest punt. El PSC ja ha anunciat que no s'hi afegeix perquè ho considera innecessari. Segons els socialistes catalans, la proposta que han acordat amb el PSOE ja conté els elements principals de la resolució unitària del Parlament. No obstant això, l'única resolució amb possibilitats de prosperar és la del PSC-PSOE, que només necessita les abstencions de CiU, ERC i ICV.
congrés diputats
Comparteix
   


Etiquetes
Unitat des de la diversitat. CiU, ERC i ICV han decidit finalment incloure als seus textos un afegit amb l'acord del Parlament, però mantenen els primers punts de les seves resolucions, de manera que aquest dimarts, quan arribi l'hora de la votació, els diputats tindran sobre la taula quatre propostes de resolució diferents sobre la sentència de l'Estatut (PSOE-PSC, CiU, ERC i ICV-IU).

CiU manté la que reprodueix el discurs que Montilla va fer després de la sentència, i tot i que ha buscat l'acord, ERC sotmetrà a votació el text que aposta per la independència. ICV, per la seva banda, ha mantingut la proposta de vuit punts que va presentar amb IU. El PSC no inclourà l'acord del Parlament perquè considera que el seu text acordat amb el PSOE ja el recull.

Cap de les quatre té, per sí sola, vots suficients per prosperar, i a manca d'un hipotètic acord, el Congrés només podria emetre una resolució sobre la sentència si CiU, ERC, i ICV s'abstenen en la que el PSOE ha presentat de la mà del PSC.

ERC ja ha avançat que s'abstindrà en totes les del PSC i del PSOE. Es veurà dimarts a partir de les quatre de la tarda, però les cartes ja estan sobre la taula des de les vuit del vespre en què ha expirat el període de presentació d'esmenes a les propostes de resolució.

El text acordat entre el PSC i el PSOE insta el govern espanyol a 'desenvolupar' a través de 'tots els mecanismes polítics, jurídics, legislatius i de cooperació institucional el potencial d'autogovern contingut a l'acord estatutari entre les institucions catalanes i espanyoles'.

A priori els socialistes rebutjaran l'esmena amb el Preàmbul de l'Estatut que els altres tres partits catalans els han presentat. Es neguen a obrir el document a les modificacions d'altres formacions, entre d'altres perquè és el resultat d'una setmana de negociacions que van culminar amb el vist i plau dels presidents Montilla i Zapatero.

El vicesecretari primer del PSC, Miquel Iceta, ha defensat la proposta afirmant que ja conté els elements principals de la resolució que es va acordar al Parlament, i que, per tant, no cal portar el text acordat al Parlament a Madrid. El PSC manté, a més, que el Congrés ja va votar el Preàmbul i la resta de l'Estatut el 2006 i que, per tant, no té sentit traslladar-lo de nou a les Corts. Tot i això, la proposta pactada pels socialistes catalans amb el PSOE elimina el fragment que parla de 'defensar íntegrament' l'Estatut ratificat pel poble, una frase que si que figura a l'acord de mínims votat pel PSC al Parlament.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Xaruga fletxa Tortosa
20 de juliol de 2010, 14.43 h

Quina poca vergonya! Tanta comèdia per acabar fent el que diu i mana el SOE. Polítics indecents!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
20 de juliol de 2010, 12.49 h

Puntuem els gestos d´aquests dies , un punt per cada ( 10-J, IP, ILP, moció independència,congrés ) :
ERC 4, CIU 2,5 , ICV 2, PSC 1, Altres 0.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
20 de juliol de 2010, 11.53 h

#4
ERC està en minoria, Perquè no vas a reclamar a la teva Ciu, a qui segur que vas votar, cada vegada que es ven Catalunya que en són moltes fins i tot quan disposava de majories i majories absolutes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Juan fletxa Barcelona
20 de juliol de 2010, 09.53 h

Nos la suda


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marcel fletxa Barcelona
20 de juliol de 2010, 07.54 h

Una de les condicions del pacte tripartit no era votar el mateix a Barcelona i Madrid? ERC podria fer-lo respectar alguna vegada? No podem prescindir ni de 3 mesos de sou (vegeu el bloc perabonspatricis.blogspot.com)


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Oriol Jordan
20 de juliol de 2010, 00.50 h

Montilla (PSC) diu que presenta una proposta de resolució al Parlament. S'aprova. Arriben al Congreso español i diu que no perquè és innecessària, votaran en contra de la seva pròpia proposta. Aleshores la grandíssima pantomima de divendres al Parlament què va ser????

Quina llàstima que la gent no se n'assabenta d'aquestes coses perquè sinó no us votaria ni la vostra mare. Això és descaradíssim, no hi ha dret.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc fletxa Vilallonga del Camp
19 de juliol de 2010, 23.56 h

Una vegada més, les paraules se les emporta el vent. Ni tansols la dignitat de complir amb l'acord de (sota)mínims del Parlament... el PSC posa l'altra galta i, després, s'abaixa els pantalons. Sense vaselina: directes i a fer mal.

El 10J s'omplien la boca dient que "l'important és l'endemà", i s'han passat l'endemà pel folre dels calçotets. I a sobre, cagats.

La classe política catalana no té ni classe, ni pebrots, ni res. Són una colla d'incompetents. TOTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa BCN
19 de juliol de 2010, 23.37 h

Aprofiteu per parlar sempre en català al Congrés, amb permís o sense dels espanyols. Aquest gest serà un punt d'inflexió. Adéu Espanya !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.