directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta proposa una 'Solidaritat Catalana per la independència' perquè els sobiranistes concorrin units a les eleccions

Fa extensiva la proposta a CiU, Esquerra, ICV-EUiA, Reagrupament i la CUP

Comentaris 122  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 28 vots )
carregant Carregant

Joan Laporta, flanquejat per Alfons López Tena i Uriel Bertran, ha fet una crida a totes els formacions polítiques que estan a favor del dret a l'autodeterminació perquè concorrin plegades a les eleccions de la propera tardor amb l'objectiu de proclamar la independència i sotmetre-la a referèndum en la propera legislatura. Després caldria constituir el Govern de Catalunya per organitzar el procés cap a la creació de l'Estat català en el si de la UE. Laporta reconeix que 'l'objectiu no és fàcil', però demana fer un 'pas endavant' i construir una gran coalició independentista que recolliria el nom de la històrica Solidaritat Catalana de 1906. La proposta de gran coalició ja té actiu el seu web amb el manifest que ha llegit l'expresident del Barça. Tena, Laporta i Bertran ja han avançat que ells no seran un obstacle perquè els partits puguin elaborar unes llistes conjuntes.
El 1907 'les diferències entre les formacions eren més grans que ara', defensa López Tena, i ells 'bé que es van posar d'acord'. Llavors 'es van posar d'acord per l'autonomia, i ara cal un acord per la independència', ha dit el jurista. També Laporta s'ha referit a la històrica aliança, en recordar que el 'catalanisme unit de 1906 va tenir un èxit electoral esclatant, que va significar l'inici de l'hegemonia política del catalanisme'. També s'ha recordat la fundació d'Esquerra, que en poques setmanes va ser capaç d'aglutinar bona part de les forces sobiranistes del moment.

Assemblees locals que recuperin l'esperit de les consultes

Els responsables de la crida també han proposat que es creïn assemblees locals, 'repetint l'experiència de les consultes sobiranistes', per tal de treballar per aquesta solidaritat catalana i 'treballar per la independència des de la via electoral'. 'Demanem que s'apleguin totes aquestes persones que han treballat per les consultes en un acte de generositat'. 'Tothom haurà de deixar alguna cosa pel camí per dur a terme aquesta experiència', ha explicat Uriel Bertran. L'Onze de setembre celebraran l'Assemblea Nacional per la Independència.

El 10J, l'exemple a seguir

Joan Laporta ha insistit que la crida actual només és una resposta a gran manifestació del dissabte 10 de juliol, on milions de catalans van manifestar la voluntat d'independència de Catalunya. Per Tena, la coalició electoral a les eleccions al Parlament és 'l'única via que ens han deixat als independentistes', després de denegar les temptatives per organitzar referèndums on el poble expressi la seva voluntat d'independència. 'Només ens deixen la via representativa, i per això fem aquesta proposta, unir-nos i anar-hi per la única via que ens deixen els partits' ha dit el jurista, en referència a la denegació de la IP pel referèndum oficial.

Ells no seran obstacle

Tant Joan Laporta com Alfons López Tena o l'encara diputat Uriel Bertran han reiterat durant la presentació de la crida que no seran obstacle perquè els partits es posin d'acord. En declaracions a directe!cat, Uriel Bertran ha volgut deixar clar que, 'després de dies on s'insinuava que ens movíem per interessos personals', ells estan disposats a quedar de banda i que les llistes les elaborin les formacions polítiques que subscriguin l'aliança. De moment els líders de les formacions ja han rebut una carta amb la proposta de coalició independentista, i s'espera que aquesta tarda comencin a pronunciar-se respecte la 'Solidaritat catalana per la independència' que acaba de néixer.

'Aquest és l'últim projecte que li queda a Catalunya', ha dit Joan Laporta. Per la seva banda, Alfons López Tena ha volgut resumir la idea d'aquesta crida tornant a la Solidaritat Catalana de 1906: 'En aquell moment tothom va apartar les seves diferències per l'autonomia, ara hauríem de ser capaços de fer-ho per la independència'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
24 de juliol de 2010, 20.19 h

Si us plau, "per a la independència" i no "per la independència". Per el camí, per al destí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
23 de juliol de 2010, 22.20 h

No siguis ximplet ni et facis l'estret! Sigues valent i independent i no un covard com alguns partits que estan al Parlament.

Vota partits que vulguin la llibertat i independència de Catalunya i no facis comèdia!

Quins son els partits que estan disposats a proclamar la llibertat i la independència de Catalunya? CiU? PP? PSOE? PSC? ICV? C's?

Els catalans ja hem decidit que al dia següent d'haver votat pel Parlament, Catalunya serà lliure i independent!

Tal com es diu en albanès, "fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
21 de juliol de 2010, 12.21 h

VOTEU ESQUERRA O LAPORTA, NO VOTEU MAI CIU NI PSC : S´estan organitzant en secret per una sociovergència que refredi els ànims, mireu la llista de CiU, l´article a EL MUNDO :"la unidad es CiU",etc... i aviat veureu molts més indicis. Parleu amb els coneguts perque no regalin el vot a CiU o ens anem tots a la merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Ernest fletxa Girona
21 de juliol de 2010, 11.58 h

Tots amb Solidaritat Catalana per la independència. Ara cal treballar pel somni, jo ja m'hi he apuntat i cada cop som més, apuntat-hi: www.solidaritatcatalana.cat/


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Pere fletxa Girona
21 de juliol de 2010, 11.27 h

Endavant amb SOLIDARITAT CATALANA per la INDEPENDÈNCIA!!! Tots aquests que brameu que collons defenseu??? Unes poltrones per quatre rals? Més politiqueig autonomista? Quotes de partit??. És hora de pensar en el poble i el poble diu prou MERDA autonomista!! Cal unitat i la unitat val generositat i ganes de treballar i d'entendre's, el demés és MISÈRIA de poca volada. VISCA LA TERRA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Manel fletxa Barcelona
21 de juliol de 2010, 10.45 h

Si es fa una solidaritat catalana és per rebentar el parlament, no per treure un grapadet de diputats. I per aconseguir una majoria inapelable cal sumar-hi primer CiU i després ERC. Aquesta declaració s'havia d'haver fet un cop consolidades les sinergies entre els grans partits i plataformes varies.
Com poden tres persones tot dinant (o sopant) decidir que invoquen la solidaritat catalana. Van parlar amb en Mas? Amb en Puigcercós?... La pregunta de fet és: van parlar amb algú? A aquestes a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
manel fletxa peprinyà
21 de juliol de 2010, 10.10 h

les analises dels resultats electorals indiquen que aproxivament hi ha entre 300000 i 400000 electors catalans que s'abstenen des que es va aprovar el noue estatut? es un vot soberaniste que no ha acceptat que ERC posi totes les seves force sper fer un nou estatut i sobretot que l'estatut sigui tallat per madrid amb la complicitat de CU.
aquesta bosse de vot soberanista es te de recuperar . crec que CU no ho pot (les enquestes que es publiquen amaguen el vot que no es determina avui...) i ERC ho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
RAMON fletxa hOSPITALET DE LLOBREGAT
21 de juliol de 2010, 10.04 h

Si Defensem la terra catalana diguem no a l'especulador Joan Laporta que vol destruir l'última zona agrícola i històrica de L'HOspitalet per fer un pelotazo urbanístic com els que fa el PP al País Valencia. Qui estima la terra no la destrueix!!!!. SOS CAN TRABAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
euro fletxa República de Catalunya
21 de juliol de 2010, 09.47 h

ERC es un partit independentista establert de fa mes de 70 anys. Per culpa d'uns rebotats, ara surten partits i plataformes per tot arreu, la majoria per a fer mal a ERC. Ara, quan l'independentisme puja tant, en lloc de sumar-se tots a ERC i fer un gran mal als unionistes, resulta que, despres d'insultar a ERC a tot hora, volen que se sumi a una plataforma que acaba de surtir i amb un personatge que no es politic.
Peró de que anem ?? Que volen aquesta gent que truquen de matinada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Eva fletxa Badalona
21 de juliol de 2010, 09.20 h

Esquerra republicana ja fa efectuar la proposta d’unitat catalana a les eleccions a les eleccions Europees per tal de defensar els interessos catalans a Europa. Aquella proposta va ser desestimada per Convergencia i Unió, per Iniciativa, per EuIA i altres ectors sobiranistes . Fins i tot el dirigent del consell nacional de convergència i Unió Alfons Tena van ignorar aquella proposta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.