directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 20:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU exigeix a Montilla que aparti Saura d'Interior

El Govern troba "poc democràtic" que usin electoralment la seguretat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha demanat aquest dimecres al president de la Generalitat, José Montilla, que faci una 'remodelació del Govern' amb l'objectiu que les responsabilitats de seguretat 'no continuï en mans' d'ICV i del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura. Una petició que fa la federació nacionalista perquè considera que Saura 'no és la persona idònia per portar la seguretat del país', tot denunciant la seva 'frivolitat'. Davant d'això, el portaveu parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, considera que CiU té una 'actitud poc democràtica' i ha alertat que s'acosta a les posicions del PP, mentre que ERC considera 'tristíssim' que la seguretat s'usi per fer campanya.
joan saura
Comparteix
   

Pujol ha remarcat que és 'conegut' que 'l'assignació dels diferents àmbits competencials' entre els partits que formen el Govern 'era fruit d'equilibris de poders', i que 'la responsabilitat de seguretat va caure en mans d'algú que ha vingut frivolitzant amb les forces de seguretat'. Ara, ha demanat al president de la Generalitat que 'desfaci el repartiment de poder de fa un any' i 'assigni seguretat a algú que no jugui a politiqueria, que no tingui prejudicis en relació a què li pertoca fer als cossos i forces de seguretat'.

La petició de CiU arriba dies després que es produís a Barcelona la detenció de presumptes terroristes islamistes que podrien haver estat preparant un atemptat a Barcelona, segons la justícia. Tot i demanar que surti d'Interior, Pujol ha dit que el seu departament és un 'calaix de sastre' i que és competència del president si vol que continuï tenint competències en l'àmbit de les Relacions Institucionals.

Pujol també ha demanat a Montilla que convoqui una reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya per tal d'abordar la situació actual, de la mateixa manera que també ha demanat una convocatòria extraordinària de la junta local de seguretat de Barcelona.

El portaveu parlamentari d'ICV-EUiA ha considerat la petició de CiU una 'actitud poc democràtica de CiU'. 'No pot ser que hi hagi una força política que planteja que una altra força política democràtica no pot portar una determinada responsabilitat, com la d'Interior'. Per Bosch, 'en un món en què estem vivint en democràcia, en una societat democràtica, en un Parlament democràtic, no pot ser que es negui a una força política democràtica la legitimitat de portar un departament com Interior a partir de prejudicis ideològics de CiU, que es pensa que les esquerres no estan legitimades per dirigir la política de seguretat'.

A més, Bosch ha mostrat 'preocupació' perquè 'l'actitud de CiU en matèria de seguretat i antiterrorisme sigui cada vegada més similar que a la del PP'. El dirigent ecosocialista també ha dit que es tracta d'una 'actitud insòlita' i dit a la federació nacionalista que 'no trobarà cap posicionament de l'oposició en relació als governs de Pujol qüestionant les responsabilitats d'Interior' en 'situacions doloroses, amb víctimes'.

Finalment, el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha lamentat i considerat 'tristíssim' que des de l'oposició 's'usi un tema com la seguretat per desgastar el Govern i fer campanya electoral'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi Puig fletxa Barcelona
31 de gener de 2008, 23.57 h

No es posa en dubte la legitimitat... el que es posa en dubte és la competència. I a la vista dels fets que portem acumulats des de fa un any, resulta ben evident que a Saura la conselleria d'Interior li va més que gran. L'última pifia, afirmant al Parlament que no hi havia cap risc a Barcelona amb la trama islamista radical hores abans que es fes públic que volien volar-se sis suicides al metro de BCN és per dimitir -o cessar-lo- directament... però Montilla el mantindrà, doncs així IC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.