directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El sobiranisme prepara un nou desafiament en massa pel 6 de desembre

PDECAT, ERC, CUP i Demòcrates expliquen que els seus càrrecs municipals treballaran

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Al nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, se li girarà molta feina de cara el 6 de desembre, dia de la constitució espanyola i festiu a tot l'Estat. Si ara fa 10 dies que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) proposa als càrrecs electes treballar el 6 de desembre organitzant actes cívics, socials i solidaris, tots els partits sobiranistes s'hi han abocat per desafiar l'Estat.
6 de desembre, pintada
Pintada en contradel 6D

Comparteix
   


Etiquetes
Esquerra

El portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha avançat aquest dilluns que el proper 6 de desembre, dia de la Constitució espanyola, els seus càrrecs electes optaran per treballar i no faran festiu aquest dia marcat com a tal en el calendari laboral estatal. Sense concretar si això formarà part d'una estratègia més global ni donar més detalls, el portaveu d'ERC ha assegurat que tant "la majoria" d'alcaldes i regidors com membres del Govern "han expressat directament la seva voluntat de treballar el dia 6 de desembre", i així ho faran. "tindran agenda pública", ha garantit.

CUP

Els ajuntaments governats per la CUP obriran el dia 6 de desembre i els càrrecs electes del partit treballaran. Els cupaires ho han acordat durant la 5ena Assemblea de càrrecs electes de la CUP, que se celebra aquest dissabte a Sant Celoni (Vallès Oriental). La CUP considera que la Constitució espanyola és una "presó pels pobles" i "un mur pels drets socials de la gent". El partit ostenta 20 alcaldies i també forma part del govern de deu altres municipis. En total són 365 regidors arreu de Catalunya. La CUP considera que Enric Millo "no hi té res a dir" i entén que els ajuntaments d'ERC i del PDECat també se sumaran a la crida de l'AMI i obriran les portes.
 
PDECAT

També s'ha pronunciat a favor el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT), a través de la seva coordinadora general, Marta Pascal, ahir a TV3 que ha dit que el seu partit donarà llibertat als seus regidors per treballar o no el 6 de desembre.

Demòcrates

El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha anunciat aquest dilluns que els 21 ajuntaments que governen obriran el 6 de desembre, Dia de la Constitució, perquè no tenen "res a celebrar". "Obriran el 6 de desembre i atendran a la ciutadania", ha assegurat en roda de premsa, i ha afegit que els seus regidors -també on no tenen la alcaldía- aniran als consistoris i tindran activitat institucional.

Blindats per les inhabilitacions

Ja hi ha uns 2.200 càrrecs electes registrats a l'Assemblea d'Electes de Catalunya un mes després de la seva presentació a Barcelona. Aquest dilluns, s'ha fet el primer acte territorial per difondre la iniciativa i aconseguir que s'hi sumin més càrrecs electes. Hi estan cridats 9.283 regidors, alcaldes, diputats (al Congrés i al Parlament), senadors i eurodiputats. La presidenta de l'Associació Catalana de Municipis (AMI), Neus Lloveras, remarca que el camí cap a la república catalana entra "a la recta final" i que cal estar preparats per si l'Estat "posa obstacles" a l'organització del referèndum. L'assemblea, doncs, es convocaria en el cas que l'Estat suspengués l'autonomia de Catalunya. "Hem d'estar preparats i garantir que res impedirà que els catalans puguin votar el proper setembre", remarca Lloveras. L'acte ha reunit més d'un centenar de càrrecs electes al Centre Cultural la Mercè.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
broquil fletxa is over
29 de novembre de 2016, 16.40 h

#6 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan SAles dixit) fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
29 de novembre de 2016, 13.00 h

MARCA REGION CATALANA

Una concejal de ERC fingió una enfermedad mental para cobrar la invalidez
El fiscal pide dos años y cinco meses de cárcel para una edil del Ayuntamiento de Jorba que trató de engañar a la Seguridad Social

http://cronicaglobal.elespanol.com/vida/una-concejal-de-erc-fingio-una-enfermedad-mental-para-cobrar-la-invalidez_64109_102.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
TALLAFERRO fletxa SiOsona
29 de novembre de 2016, 11.51 h

APA UN ALTRE FOC D'ENCENALLS DELS DE LA CUP I ELS QUE ES DIUEN D'ESQUERRES, ANAR CREMANT PISTONS EN VA. AR FER-SE EL CATALÀ AMB EL SIS DE DESEMBRE. JO TENIA UN NEGOCI PERSONAL I VAIG TREBALLAR SEMPRE, EL SIS DE DESEMBRE I EL DOTZE D'OCTUBRE, I D'AIXÒ FA MÉS DE VINT ANYS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .. TOT EN CATALÀ fletxa NO A LAS CORRIDAS DE TOROS NI EN CATALUNYA NI EN ESPAÑA .. CAL PROHIBIR EL CRUEL CORRABOUS .. FORA SANTI VILA DIMITE MARXA PLEGA NO TE VOLEM .. MAL CONSELLER DE CULTURA DE CATALUNYA EL PITJOR
29 de novembre de 2016, 08.47 h

EL .. 6-D ... PENJEU LA ESTALADA AL BALCO ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de novembre de 2016, 19.05 h



#2 Si tu, Bejota-lluis fossis una persona mig normal, vull dir que no fossis tan escandalosament SUBNORMAL, et tornaria a recordar una vegada més que als referenda, amb Franco, el si guanyava per més del 95%, i no pas per això eren lícits.

Però què t'explico, pobret, si el teu cap de subnormal que ens va dir una vegada que Catalunya tenia . . . 31 km. quadrat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tu, pobre bejota, ets CARN DE SANATORI MENTAL, però ets tan subnormal que et creus en situació d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lluis fletxa bcn
28 de novembre de 2016, 18.57 h

Caixabank traslada a Madrid su nueva división de banca corporativa, según publica este domingo El Confidencial. La decisión de la entidad llega en plena cascada de traslados de empresas catalanas fuera de la comunidad, en el contexto del proyecto independentista.


N.B. RECORDO QUE LA CONSTITUCIÓ FOU VOTADA AMB UNA AMPLE MAJORIA I PARTICIPACIÓ A CATALUNYA.
TAMBÉ , QUE L'IGNORANCIA ÉS UNA VIRTUT A CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
28 de novembre de 2016, 16.35 h

Endevant catalans!

Cap pas enrera!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.