directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les claus que necessites per conèixer l'impost sobre els actius no productius

JxSí i la CUP ja han arribat a un acord i l'han presentat

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

JxSí i la CUP han registrat aquest dilluns al Parlament una proposició de llei per crear un impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques que gravarà béns immobles, vehicles de motor de potència igual o superior a 200 cavalls, embarcacions d'oci de vuit metres d'eslora o més i aeronaus. Es pretén, així, evitar la picaresca de incloure dins les empreses tot tipus de bens que no són necessaris per a la producció del bé o servei que s'ofereix. JxSí i la CUP han pactat que aquesta proposició de llei es tramiti de manera paral·lela als pressupostos del 2017 i preveuen que la recaptació del nou impost ja es faci l’any que ve.
don juan carlos joan carles rei espanya
Comparteix
   


Etiquetes
A què s'aplicarà?
 
El nou impost gravarà els béns immobles, vehicles de més de 200 cavalls, embarcacions de més de 8 metres d'eslora i aeronaus que estan a nom d'una empresa però tenen un ús particular. Això són els béns que no realitzen cap activitat econòmica o servei públic, que es destinen a activitat o usos privats o que es lloguen als propietaris o socis de l'entitat vinculada als actius.
 
Quin és el llindar econòmic?
 
La base imposable es calcularà sumant el valor de tots els actius no productius i s'estableix un mínim exempt de 500.000 euros o de 100.000 si no incorpora cap immoble. El tipus impositiu és progressiu amb un màxim de l'1% i es meritarà el 30 de juny de cada any. El tipus impositiu va des del 0,25% en el seu valor més baix fins al 1% per a una base liquidable de més de 3 milions d'euros, i es meritarà cada 30 de juny.
 
Qui n'està exempt?
 
La proposició de llei presentada deixa exempts de pagar l'impost a les administracions públiques, les representacions diplomàtiques i oficines consulars a Catalunya i els béns de fundacions, ONG i entitats sense ànim de lucre.
 
Quines són les empreses que ho hauran de pagar?
 
Hauran de pagar aquest impost els béns immobles radicats en territori català; els vehicles a motor els titulars tinguin domicili fiscal a Catalunya, i les embarcacions i aeronaus amarrades o estacionades a Catalunya durant més de 183 dies abans dels 12 mesos anteriors a la data de meritació de l'impost.
 
ERC: "s'ha acabat posar el cotxe a nom de l'empresa"
 
Esquerra Republicana ha lloat la proposició de llei que JxSí i la CUP han entrat al Parlament per gravar els actius no productius de persones jurídiques. Per al portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, aquesta darrera proposta dels independentistes permetrà acabar amb "pràctiques que són d'evasió fiscal, al cap i a la fi". "S'ha acabat comprar-se un cotxe o un vaixell per anar a passejar per Calella de Palafrugell i posar-lo a nom de l'empresa", ha sentenciat. I és que aquesta iniciativa, junt als pressupostos que es presenten aquest dimarts, són per a ERC "un pas més per augmentar la progressivitat i la redistribució". "No hi ha res que generi més diferències que els que tenen més no paguen impostos", ha conclòs.
 
PDECAT, satisfet
 
El PDECAT creu que no hi ha d'haver "més modificacions" als pressupostos per al 2017 perquè ja han estat "molt treballats" amb els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP abans de l'inici del seu tràmit parlamentari. Així ho ha expressat la coordinadora general demòcrata, Marta Pascal. Sobre l'impost, ha dit que "estem contents que la CUP hagi entès que l'objectiu prioritari és lluitar contra el frau fiscal i no pas estigmatitzar aquells que, des del teixit productiu, generen riquesa i ajuden a redistribuir-la".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
29 de novembre de 2016, 16.02 h

#15

. http://www.eleconomista.es/seleccionMS/noticias/7336771/02/16/El-coste-de-la-corrupcion-en-Espana-mas-de-7500-millones-saqueados.html .

VA, TARAT, LLEGEIG L'ENLLAÇ QUE T'HE POSAT A DALT I NO ENS FACIS RIURE AMB LES TEVES ESTUPIDESES ! VOLS COMPARAR AIXÒ AMB LA CORRUPCIÓ QUE IMPREGNA LA TEVA MISERABLE PÀTRIA? HO VOLS COMP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan SAles dixit) fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
29 de novembre de 2016, 12.47 h

MARCA REGION CATALANA

Una concejal de ERC fingió una enfermedad mental para cobrar la invalidez
El fiscal pide dos años y cinco meses de cárcel para una edil del Ayuntamiento de Jorba que trató de engañar a la Seguridad Social

http://cronicaglobal.elespanol.com/vida/una-concejal-de-erc-fingio-una-enfermedad-mental-para-cobrar-la-invalidez_64109_102.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan SAles dixit) fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
29 de novembre de 2016, 12.37 h

#13

No, la CUP puede no haber dicho eso pero sus actos les delatan y por eso han volado corriendo a rendir pleitesia al Fidel Castro,un dictador mucho mas sanguinario y longevo que Franco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Rufino Laina fletxa Valencia de Alcantarilla
29 de novembre de 2016, 12.30 h


#12 Nene, siendo catalán decir las SANDECES que dices, es casi inimaginable. Como puedes ser catalans y fascista a la vez? Ah! , que eres de Convergència !!

No ves, imbécil que sembrando odio entre catalanes independentistas, les estás haciendo el juego a los españoles unionistas? Tan gilipollas y tan estúpido eres?

Y encima te inventas argumentos que la CUP , que yo sepa, nunca ha dicho, eso de que las dictaduras de izquierda son buenas.

Eres asqueroso, nene, eres un cerdito embuste... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
TALLAFERRO fletxa SiOsona
29 de novembre de 2016, 11.47 h

Els de la CUP, estan de dol, ha mort el seu líder, Fidel Castro, un dictador d'esquerres, és el que ells son, i volen establir a Catalunya, una dictadura d'esquerres.
Es veu que si la dictadura és d'esquerres, ja està bé, si és de dretes no està bé, segons la CUP.
Fidel Castro va sotmetre un poble i l'ha mantingut en una dictadura. Va ser un dictador, durant més de cinquanta anys. El dictador Franco encara no hi va estar tant temps oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Emili fletxa Terrassa
29 de novembre de 2016, 10.45 h

Jo trobo molt encertat aquest tipus d'impost, sobre tot per que no trobo bé que s'amaguin en conceptes de despeses d'Empresa. Els luxes s'han de pagar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Tomppa fletxa Sabadell
29 de novembre de 2016, 09.50 h

Es veu que les CUP no agrada cultura, no es només extrema dreta que vol imposts elevants a vida d'oci sinó també comunistes odien oci.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
29 de novembre de 2016, 09.15 h


#1
#2 Quina sort que puguem comptar amb l'assessorament d'un ECONOMISTA ACADÈMIC LLOREJAT com tu, Aragones Oriental, perquè cal reconèixer que els economistes catalans no t'arriben ni a l'altura de la sola de les sabates, no és cert?

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
29 de novembre de 2016, 08.34 h

#5



CANALETA-ARAGONESES LA MAIRENA DE CARDEDEU



Cuando me vas a contar las mayorias silenciosas del 12 OCT ?
Esas mayorias que tanto voceas antes del 11 SET.



CHORIZOS "EL PICOLETO"
PARA MATAR EL HAMBRE ROBANDO



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Rufino Laina fletxa Valencia de Alcantarilla
29 de novembre de 2016, 08.23 h


#5 Hablando de HAZMERREIRES, nene, tu debes de saber mucho, porque veo que TODOS los lectores de este digital te toman el pelo a dos manos (llenas)

Si mi racionalidad no me impidiese creer que la sodomia pueda generar ceguera, sordera y estupidez, podria entendre que tu mentalidad fuera como es.

Pero no, otra debe ser la causa de tu sordera, ceguera y estupidez, que no tus atípicas tendencias sexuales.

Te he preguntado ya 20 veces si esos aragoneses orientales que con tanta constancia como... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.