directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

La Mesa del Parlament tomba el recurs d’ERC per reconsiderar la IP pel referèndum

Ernest Benach s’ha quedat sol, per segona vegada, amb el seu vot contrari a vetar la Iniciativa Popular

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

No hi ha hagut reconsideració de la mesa del Parlament en no tramitar la iniciativa popular (IP) per convocar una consulta per via de referèndum sobre la independència de Catalunya. D’aquesta manera, la petició d’ERC de revisar la decisió que la Mesa va prendre la setmana passada ha estat negativa. La Mesa del Parlament així ho ha decidit en sessió ordinària abans de reunir-se amb la Junta de Portaveus, en una votació en la qual el president del Parlament, Ernest Benach, s'ha quedat sol per segona vegada en la votació.

Comparteix
   


Etiquetes
La Iniciativa Popular (IP) per convocar una consulta per via de referèndum sobre la independència de Catalunya, no tirarà endavant. Així ho ha decidit la Mesa del Parlament, que ha acordat aquest dimarts per majoria, no admetre a tràmit la petició del grup d'ERC de reconsiderar la decisió de no tramitar la IP endegada per Alfons Lopez Tena i Uriel Bertran. La Mesa s’ha reunit en sessió ordinària abans de reunir-se amb la Junta de Portaveus, en una votació en la qual el president del Parlament, Ernest Benach, s'ha quedat sol per segona vegada en la votació. Fa una setmana la Mesa ja va votar, amb cinc vots a favor i un en contra, el de Benach, i amb l'absència del vicepresident segon, Lluís Corominas, rebutjar la tramitació de la IP per convocar una consulta independentista.

ERC havia demanat una revisió d'aquesta insòlita decisió de la Mesa, que el mes de juny havia acceptat a tràmit la IP, amb els vots de CiU, ERC i ICV-EUiA, i el vot contrari de PP i PSC, que van dur-la al Consell de Garanties Estatutàries. Precisament el dictamen del CGE, que no va avalar-la, va ser l'excusa que van esgrimir CiU i ICV-EUiA per canviar el seu sentit de vot i rebutjar el recurs la setmana passada.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.