directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reagrupament se suma a 'Solidaritat Catalana'

Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i líder de les EPM, també aposta per la gran coalició independentista

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )
carregant Carregant

Hores després de la crida de Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena per tal de formar una gran coalició independentista que es presenti a les eleccions al Parlament, ja els han començat a arribar els primers suports. S'hi ha adherit Jordi Fàbrega, el líder de l'Entesa de Progrés Municipal, el conjunt d'alcaldes sobiranistes vinculats a ICV, i també l'associació Reagrupament. El líder de l'associació, Joan Carretero, ha acceptat iniciar converses amb Laporta per formar part de la gran coalició, perquè segons ell representa un full de ruta cap a la proclamació d'independència. Carretero celebra que finalment hagin escoltat les seves 'pròpies idees', i confia que 'ERC i CiU també s'hi apuntin'.
En declaracions a l'AVUI, Carretero s'ha mostrat obert a parlar amb Laporta i els promotors de la 'Solidaritat catalana per la independència', ja que ell mateix ja va proposar 'una candidatura transversal' fa temps. 'Cal veure com s'articula aquesta idea. Jo crec aquest projecte no és cap brindis al sol, crec que ho deuen tenir ben estudiat, i esperem parlar-ne", ha assegurat el líder de Reagrupament.

Fàbrega, delegat del Govern a la Catalunya Central

A través d'un comunicat ha fet públic el seu suport a la candidatura unitària independentista. Jordi Fàbrega, l'alcalde de Sant Pere de Torelló i president de les Enteses pel Progrés Municipal (EPM) associades a ICV, aprofita per animar a tothom de les EPM, així com la resta d'opcions polítiques, a sumar-se a la crida davant 'la situació social i política del país i la reacció negativa de l'Estat espanyol'.

D'aquesta manera, Fàbrega, que també és delegat del Govern a la Catalunya Central, crida tothom a sumar-se a la Solidaritat Catalana per a la Independència de cara a les properes eleccions catalanes. Al mateix temps, Fàbrega demana que les formacions catalanistes siguin 'suficientment generoses' i 'unifiquin esforços per generar il·lusió i confiança al poble de Catalunya'.

L'adhesió de Fàbrega, al que podrien seguir altres alcaldes de les EPM com Carles Móra, podria atiar el conflicte existent entre les Enteses i ICV, precisament arran del posicionament sobiranista d'aquestes.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
30 de juliol de 2010, 11.29 h

Reagrupament + Conferencia Nacional (SI) + Solidaritat Cat

TANQUEU-VOS EN UNA HABITACIÓ I NO EN SORTIU SENSE UN ACORD

Junts aconseguireu un suport incondicional pq haureu demostrat que poseu el pais per sobre de les consideracions personals.
Separats, ni un escò.
No ens feu patir vergonya. Ens en refot les diferències personals que tingueu, les ganes de liderar i les llistes.
Humilment demano que mireu què us uneix, i oblideu diferènces. La gent de carrer, aquests que ens hem associat o d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26 Joan Puntí Recasens
26 de juliol de 2010, 13.18 h

Quines polítiques d'esquerres pot fer ERC en matèria de pressupostos, si no gestionem els nostres diners? I en matèria de justícia, si no tenim competències reals? I en matèria d'immigració? I CiU, el mateix. El que no sembla que estiguin disposats a admetre és que es tracta de polítics professionals, que treballen als respectius partits des de les joventuts, portant cafès, i que ara no renunciaran als seus drets adquirits pel que pot ser una quimera. Qui posa per davant d'un país que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
21 de juliol de 2010, 22.14 h

Si, pero primer fotem fora a la Anna Arque. Volem lluitadors i treballadors per la independencia, no volem gent que s'en vol aprofitar. Si aquesta persona va amb Laporta jo no en vull saber res de res. Prou de mal va fer a les consultes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
21 de juliol de 2010, 13.14 h

No es tracta de que els independentistes ens fusionem sinó de unir-nos en coalició electoral perquè no es perdi cap vot independentista, si anem cadascú pel nostre cantó ho tindrem molt difícil. Recordeu el que ha passat a Euskadi on el nacionalisme espanyol ha fet fora del govern els nacionalistes bascos en part perquè els bascos no han entrés que els espanyols sempre juguen brut i que ens cal un mínim d´unitat davant l´imperialisme feixistoide. Aprendre dels propis errors és de sav... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
21 de juliol de 2010, 13.05 h

MENTRE ENS BARALLEM "EL PODER" JA S´HA REUNIT I VOL CIU+PSC PER REFREDAR ELS ANIMS. NO VOTEU CIU NI PSC O ACABARAN AMB CATALUNYA !!! HO PODEU DONAR PER FET (mireu la llista de CiU, l´article a EL MUNDO a favor de CiU, i el que vindrà...). OBRIU ELS ULLS, PARLEU AMB TOTS ELS CONEGUTS : L´11-S TOTHOM AL CARRER I A LES ELECCIONS FEM-LOS FORA: VOTEU ESQUERRA O LAPORTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Carles fletxa Barcelona
21 de juliol de 2010, 13.03 h

CiU no s'unirà ni mourà fitxa fins que no vegi que els seus votans s'inclinen per Solidaritat Catalana per la Inedpendència. Fins ara CiU es veia reina i senyora de les properes eleccions, segons les enquestes. Fins que no es vegi que CiU no aconseguira la majoria per governar, degut precisament a la aparició d'aquesta candidatura única, no es plantejarà unir-se. Per tant, el que cal és reunir el màxim suport popular d'entitats i particulas a aquesta iniciativa de Solidaritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jordi-80 fletxa València
21 de juliol de 2010, 11.30 h

On estiga Carretero hi haurà merder. Ha emmerdat dins d'ERC, ha emmerdat dins de ReaCiUpament, ha tingut conflictes amb grups dels que ha pres discurs com Catalunya Acció, ha tingut conflictes amb López Tena, Jaume Renyer, etc. Carretero, com mes lluny de l'independentisme politic, millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ferran Sanllei fletxa Hospitalet
21 de juliol de 2010, 02.46 h

dels frikis de reagrupament quant més lluny millor


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Senyor Serra fletxa Sabadell
21 de juliol de 2010, 02.08 h

Jo trobo absolutament lògic el que diu ERC: la Solidaritat només serà una candidatura forta si CiU s'hi suma, per això li dona la primera paraula. Tots sabem que CiU s'hi negarà en rodó (porten molts dies negant la independència i renegant de les seves bases), però és de cavallers proposar-li el lideratge.

Ara bé, crec que un cop es rebi la negativa, ERC hauria de liderar la Solidaritat com a unió de forces independentistes. Això no serà fàcil, perquè caldrà acordar moltes coses... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Samant Foix fletxa Alt Urgell
21 de juliol de 2010, 01.09 h

#17 Tu votaràs un partit o una aliança independentista (Laporta), jo també (ERC). On és el problema? Perquè... on hi diu que una única opció electoral independentista és millor que dos? Per sentit comú val més disposar de dues opcions fortes que d'una, però no perquè jo pensi que el que proposa i com ho proposa Laporta no tingui futur, sinó perquè en aquest país nostre Laporta no només genera simpatia, sinó també antipatia entre molts ciutadans independentistes (no és el meu c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.