directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Els exhibidors marginen el català a la versió 3D de Toy Story 3

Tresserras: 'Que no s'estreni en català és reflex de la situació de desequilibi actual'

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat aquest dimarts que el fet que la pel·lícula 'Toy Story 3, la gran evasió' no s'estreni en 3D en llengua catalana 'és reflex de la situació de desequilibri actual i un exemple d'allò que no passarà quan la llei entri en vigor'. El film arriba a les pantalles catalanes aquest dimecres en la versió doblada al català, però només en dues dimensions, cosa que ha portat Tresserras a carregar contra el fet que la pel·lícula es projecti en català però només en dues dimensions, no en tres.


toy story 3
Comparteix
   


Etiquetes
Tresserras ha participat aquest dimarts en un acte sobre la Llei del Cinema a Palamós (Baix Empordà) juntament amb el president d'ERC, Joan Puigcercós. Tresserras ha valorat negativament el fet que Toy Story 3 només s'hagi doblat al català en 2D, una mesura que ja es va produir en el cas d'Shrek 3. Des de la Secretaria de Política Lingüística es va llegir com una mesura de rebuig a la recent aprovada Llei del cinema, que volia evitar que pel·lícules com Toy Story 3 no s'estrenessin en 3D en català. D'aquesta manera, tot i que la Generalitat havia pactat que les pel·lícules en 3D es podrien doblar al català per primera vegada a la història, de moment no podrà ser ja que les distribuïdores han decidit no fer-ho possible. Almenys fins que la Llei del Cinema entri en vigor.

Shrek, el precedent

Shrek va arribar a les sales catalanes en versió doblada al català, però no en el cas de les tres dimensions. Així, tot i les negociacions de la Secretaria de Política Lingüística per aconseguir que el film es visionés també en 3D i en català, Paramount va decidir a última hora no distribuir-la. Bernat Joan, secretari de Política Lingüística, es va mostrar sorprès per aquest fet ja que durant les negociacions hi havia, va assegurar, una 'actitud receptiva que es va estroncar per sorpesa desagradable'. Tanmateix, es va mostrar esperençat amb que les empreses finalment valorarien un text que té el suport del 90% del Parlament de Catalunya. Finalment, amb Toy Story s'ha repetit la jugada.

Un film aquest que als Estats Units ha recaptat 109 milions de dòlars (més de 90 milions d'euros) en el cap de setmana de la seva estrena als Estats Units. Toy Story 3 s'ha convertit als EUA en l'èxit de taquilla més gran de Pixar i la segona pel·lícula d'animació amb més recaptació de la història, només superada per Shrek 3 –que va sobrepassar els 100 milions de dòlars.

La pel·lícula es podrà veure en català a Alpicat (JCA Cinemes Alpicat), Barcelona (Lauren Gràcia i Cinema Aribau), Girona (Cinemes Albéniz), Granollers (Ocine El Nord), Manresa (Cinema Atlàntida), Olot (Cinema Olot), Sabadell (Cinema Imperial), Sant Cugat (Cinesa Sant Cugat), Tarragona (Ocine Les Gavarres), Vic (Sucre) i Vilafranca (Kubrick).



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
21 de juliol de 2010, 21.53 h

#8 Exacte company, cap peli-cula amb 3D ha estat doblada al català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Andreu fletxa Barcelona
21 de juliol de 2010, 19.32 h

Em desagrada molt el terrorisme de totes aquestes productores i distribuïdores radicals i intransigents que volen prohibir el català en el cinema, la seva violència de fets és el més aberrant per a una societat democràtica que defensa la seva llibertat. La meva família va decidir ja fa temps no anar al cinema d'aquests terroristes que atacant les bases democràtiques de la nostra societat, no els alimentem i deixem-los caure en el seu propi femer..., els meus fills i els meus alumnes sab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
UN DE POBLE fletxa EL MEU POBLE
21 de juliol de 2010, 13.41 h

A més ara que hi penso, que jo sàpiga, cap film en 3D l'han passat en català, m'equivoco?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
UN DE POBLE fletxa EL MEU POBLE
21 de juliol de 2010, 13.39 h

#5 Company, jo ja fa temps que ho faig. La meva neboda, de 8 anys, em diu: padrí, a mi m'agrada més veure els dibuixos en català. I us juro que mai li he dit res de política, i els seus pares tampoc (i això que sa mare és castellanoparlant...) Doncs quan facin alguna en català, ja hi tornarem. I aquestes que les fan en castellà, les baixarem de internet i les veurem a casa, ves quin remei !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
21 de juliol de 2010, 13.23 h

A la merda el cinema en xarnego.
A l´emule es gratis, boicot a les pelicules en llengua xarnega

independencia


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 de juliol de 2010, 11.05 h

#4 També fa temps que no vaig al cinema i no hi aniré fins que el pugui veure en la meva llengua. Ja s'ho farán!!!. QUI S'APUNTA????


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
21 de juliol de 2010, 10.52 h

Però no havíem quedat que l'idioma perseguit i menyspreat era el castellà ????.

A mi el boicot de les majors i distribuïdors espanyols poc m'afecta , doncs fa molt de temps que jo els hi vaig declarar la meva guerra particular i no entro a cap cinema i no hi entraré fins que la meva llengua estigui, com a minin, amb igualtat de condicions que la dels colons.
I encara hi ha qui no vol entendre que s'ha de defensar el català......
Que n'aprenguin !!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 de juliol de 2010, 10.36 h

#1 Tomppa, 100% d'acord amb tu. Aixó s'arreglaria de seguida amb un boicot i que ningú no hi anés al cinema. Que anessim nomes a veure pel.licules en català, etc....

Penseu que a les ep.panyes hi ha un boicot permanent contra els productes catalans. Ells sí están ben organitzats fent perillar l'economia catalana (i son burros perque ells depenen de nosaltres). Si nosaltres fessim el mateix, comprant només productes catalans, primer fariem pujar la nostra economia i en sortiriem més avia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
21 de juliol de 2010, 06.29 h

A VEURE SI QUAN TINGUEM ESTAT PROPI AQUEST EXHIBIDORS SE´N VAN A LA MERDA. MENTRE DEUEN FRISAR PERQUÈ CIU GUANYI LES ELECCIONS I NO S´APLIQUI LA LLEI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
21 de juliol de 2010, 06.12 h

Aquestes empreses de feixistes haurien de ser tancats però no veig que catalans importa, quan hi ha estat un boicot quasi ningú mou. Si el català està morint es per passivitat catalana a fer server i comprar en la seva llengua perquè estic segur que catalans portaré millions d'euros a aquesta empresa com gràcies a ignorar el català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.