directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

López Tena: 'Els destinataris de la crida són els ciutadans'

Evita valorar si la coalició independentista tirarà endavant o no fins a conèixer la postura de tots els partits · De moment sumen 7.200 adherits

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El jurista i director del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, ha insistit que, malgrat adrecessin la proposta de gran coalició independentista als partits sobiranistes, 'els destinataris d'aquesta crida són els ciutadans' i no tant la cúpula dels partits. Tena ha confirmat que el delegat del Govern a la Catalunya Central i president de l'agrupació d'alcaldes i regidors de Decidim.cat, Jordi Fàbrega, ja ha mostrat el seu suport a la crida a la Solidaritat Catalana per a la Independència. En una entrevista a Catalunya Ràdio, López Tena també ha confirmat les converses amb Reagrupament i ha deixat clar que encara 'no hi ha presa cap decisió de presentar cap candidatura'. Primer, ha afirmat, vol veure quina acceptació hi ha entre la resta de partits. Entre la ciutadania, la crida a la unitat independentista de Laporta, López Tena i Bertran ja ha superat els 7.000 adherits en només 24 hores.
López Tena ha explicat que fins aquest dimarts, quan es va celebrar la roda de premsa de presentació de la crida a la Solidaritat Catalana, no van parlar amb ningú per buscar adhesions i per mantenir la discreció. El director del Cercle d'Estudis Sobiranistes ha descartat que el projecte quedi en via morta si CiU i ERC no donen suport al projecte perquè 'els destinataris d'aquesta crida són els ciutadans' i no tant la cúpula dels partits.

El jurista també s'ha referit a la seva situació a Convergència d'Unió per la seva dimissió com a membre del Consell Nacional i després que la Mesa del Parlament rebutgés la convocatòria d'una consulta per la independència de Catalunya i que aquesta iniciativa hagi 'quedat estroncada pels partits catalans'. Sobre si deixarà la federació nacionalista, López Tena ha dit que 'ni m'ho plantejo ni m'ho deixo de plantejar' i ha negat que el motiu de la seva dimissió fos perquè no consta a les llistes, en els quals no concorrerà per decisió pròpia.

Ha admès, però, que va parlar amb Artur Mas 'sense cap compromís' de la possibilitat d'entrar al govern de la Generalitat si CiU guanya les eleccions. Pel que fa l'ascens d'Oriol Pujol –al sisè lloc- i Lluís Recoder –al vuitè lloc- a les llistes de CDC, López Tena no ha volgut valorar-ho en un moment en què 'hi ha situació de crisi econòmica forta, acabament d'etapa, fi de règim i sistema polític encarat'. 'Si algú puja o baixa, m'interessa molt poc', ha dit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
lluís fletxa SOLSONA
22 de juliol de 2010, 11.10 h

es molt clar que els líders de CiU i ERC no estan per fer una gran coalició i buscar l'independència amb la complicitat de moltes entitats i societat civil, estan per continuar amb el mateix de sempre, necessitem nous líders que tinguin com primer objectiu aconseguir l'independècia, la militància tant de CiU com de ERC no s'ha de deixar entabanar per enfrontaments uns contra els altres, tenim un objectiu comú aconseguim l'independència i desprès j'ha ens enfrontarem si dretes si esquerr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jaume fletxa Badalona
22 de juliol de 2010, 03.50 h

Uriel Bertran no depen del sou del Parlament. És professor d'Economia a la Universitat de Barcelona. A veure si des d'ERC deixeu de mentir i intoxicar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordi-80 fletxa València
22 de juliol de 2010, 00.34 h

Tena ha respost com a bon convergent a la pregunta sobre si deixarà CDC: ni si, ni no, depén del dia, no sé, comodí del públic... Al final veurem que és tot plegat una plataforma per a absorbir vot independentista, cosa que afectaria ERC i molt poc CiU, sobretot quan el votant de dreta és primer de tot de dretes abans que cap altra cosa. I al remat, tindrem una ERC afeblida, una CiU enfortida, una Generalitat monclovita, uns Tena i Laporta a can Còrsega i un Urielet de bufó del virreina... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Raimon fletxa Vilafranca
21 de juliol de 2010, 23.19 h

Jo prefereixo polítics que pensin amb el cor i els sentiments, que d'altres que només pensin en la poltrona i les eleccions.
Independència i renovació ja!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Antoni fletxa Barcelona
21 de juliol de 2010, 18.34 h

Els ciutadans som els que tenim la opció d'exercir el vot, es per això que en relació a la coalició independentista nova, els partits en desconfien i veuen perillar la parròquia que poden perdre. Estan fent les seves llistes electorals segons els seus càlculs d'interessos, basats exclusivament en ocupar cadires i deixant al marge l'independentisme, que no sempre està en els seus objectius o aqueixos els deixen per a més tard (en sense voler entendre el missatge del poble en la manifesta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
21 de juliol de 2010, 17.03 h

Guerau menteixes i et diré perquè. ERC Esquerra Republicana està molt a favor de Solidaritat Catalana però creiem que ha de ser CIU qui tingui més importància dins la candidatura ja que és el partit politic més gran. I això ho diem així i no ens importa que CIU que encara que sguin de dreta i alguns d´extrema-dreta encapçalin tota la proposta, malgrat que ERC és un partit de centre i de centre-esquerra, donem per bo que CIU es dugui tot el protagonisme i totes les fotos, si és fer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Andreu fletxa Tarassa
21 de juliol de 2010, 16.59 h

Bé Rosa Maria, com bé dius el temps posarà tot al seu lloc i ERC es fotrà la patacada del segle.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Rosa maria fletxa Blanes
21 de juliol de 2010, 16.52 h

Això acaba amb un xiringuito més del cotxe escombra amb el fustrat diputat de CIu Tena i amb el diputat que es quedara sense feina Uriiel. masses jefes i personalistes per que això tiri endavant. D'aqui a uns mesos veurem com hi ha cops de puny per les llistes electorals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Guerau fletxa València
21 de juliol de 2010, 16.40 h

unitat catalana a favor de catalunya com a país normal. CIU ERC ICV estan en contra que catalunya siga un país normal. ambició i més ambició. lluita pel poder. això es el que fa un país normal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
21 de juliol de 2010, 15.48 h

#13 Els porten mollts, l'Uriel és diputat


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.