directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura esperava que el PSC defensaria la proposta unitària del Parlament

La consellera de Justícia socialista lamenta l''obcecació pel tacticisme polític' dels seus companys de partit

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Continuen les divergències al PSC després de la retallada de l'Estatut. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha reconegut aquest dimecres que hauria preferit que els diputats del PSC haguessin votat la proposta unitària que es va acordar al Parlament de Catalunya, que incloïa la ratificació del preàmbul de l'Estatut, enlloc d'impulsar una resolució a mida del PSOE. Tot i això, Tura culpa CiU i ERC que finalment no s'aprovés cap resolució que comprometés el govern espanyol a establir els mecanismes per retornar al text íntegre. La consellera ha lamentat que l''obcecació pel tacticisme polític' hagi comportat que el debat sobre política general finalitzés sense cap referència a la salvaguarda de l'autogovern i ha dit que a qui més beneficia això és al PP, partit que va presentar el recurs contra la sentència.
montserrat tura
Comparteix
   


Etiquetes
La consellera ha reiterat diverses vegades que no té 'cap inconvenient' a dir que li hauria agradat que el PSC votés al Congrés la proposta unitària del Parlament o bé altres mocions que recollien parts de la declaració institucional que el president de la Generalitat, José Montilla, va fer en fer-se pública la sentència de l'Estatut, tal com recollia la moció presentada per CiU.

Aquest dimarts, el Congrés no va aprovar cap de les quatre resolucions diferents que el PSC, CiU, ERC i ICV havien impulsat a Madrid. La negativa dels socialistes catalans a incloure al seu text la proposta del Parlament va provocar el rebuig de CiU i ERC, que van votar en contra la seva resolució i l'abstenció d'ICV.

'Estem donant molta importància a posicions simbòliques i molt poca a que, finalment, els uns pels altres el que hem aconseguit és que de resolucions al final del debat de l'estat de la nació no hi hagi ni una que faci referència al desplegament del sostre d'autogovern que els catalans desitjàvem', ha declarat.

Unitat però amb resultats

La consellera ha valorat la importància de la unitat de les forces catalanes però ha afegit que, a la pràctica, l'important hagués estat aconseguir aprovar alguna moció que comprometés el govern espanyol a treballar per trobar els mecanismes per fer efectiu en la seva integritat l'Estatut.

'Això només era possible si no sumaven el seu vot negatiu amb el PP. En canvi hi ha dos partits catalans que van sumar amb aquells que van presentar el recurs', ha afirmat. La consellera ha lamentat que els debats 'estèrils' hagin portat a aquesta situació.

Al ser preguntada sobre si el fet que el PSC tingués grup propi al Congrés hauria canviat alguna cosa, Tura ha dit que ella ja s'ha mostrat diverses vegades favorable a aquest grup, però ha afegit que es parla d'aquest 'com si fos la solució màgia a tots els problemes'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
pasbort fletxa Vila-real
22 de juliol de 2010, 10.59 h

NO patisca Sra. Turà, a les pròximes eleccions (esperem) que la gent sabrà qué VOTA, jo mateix vaig tenir 5 minutets el seu carnet, però 5, 5 minutets i prou...( però també vaig llançar la pedra...que hi farem!!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Badalona
22 de juliol de 2010, 09.20 h

Com pot ser que una senyora que porta tants anys en política i dirigint un partit no sapigués que no ho recolzarien. Si ho sabiem tots senyora Tura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
silvia fletxa Barcelona
22 de juliol de 2010, 00.59 h

Amb tot això,al PSC,ja se li ha acabat de veure el llautó i signen la seva sentencia de cara a les properes eleccions.
N'estem farts de que les coses no vagin a millor, sino a pitjor....això no ens ho mereixem els catalans!!!
En comptes d'estar tots els partits units per aconseguir objectius clars i donar de banda d'una vegada al PP....això
no hi ha qui ho arregli.
Ja estem cansats d'esperar coses que no arriben mai...
VISCA CATALUNYA !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.