directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 13:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Horta recorda els bombers morts en l'incendi amb una ofrena floral i un minut de silenci

Tots els parcs de bombers fan sonar les sirenes en senyal de dol pels cinc morts en les tasques 'extinció

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una trentena de veïns d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) han assistit a l'acte convocat per l'Ajuntament en record als cinc efectius del GRAF Lleida que van morir fa un any en l'incendi que va afectar el municipi. L'acte s'ha fet al Mirador dels Ports, al monument que el consistori va ubicar per homenatjar els cinc bombers, i ha consistit en una ofrena floral i un minut de silenci. A la mateixa hora, han sonat les sirenes dels parcs de Bombers d'arreu de Catalunya, també en record als bombers. L'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, i el conseller d'Interior, Joan Saura, han lliurat les flors, acompanyats pel secretari general del Departament, Joan Boada, i el delegat del Govern a l'Ebre, Lluís Salvadó.


Comparteix
   

Poc abans de les quatre de la tarda, hora en què el 21 de juliol del 2009 passat van morir els bombers, alguns veïns d'Horta s'han anat aproximant al Mirador, per homenatjar els cinc homes que van perdre la vida treballant en l'extinció d'un foc que va amenaçar el municipi. D'altres veïns, en canvi, han anat portant flors fins al monument al llarg del matí. Ha estat un acte senzill, respectuós i emotiu, en el qual han participat bombers, mossos d'esquadra, autoritats locals i veïns.

Amb una vista excepcional dels Ports, els assistents han fet un minut de silenci al voltant del monument i, posteriorment, l'alcalde d'Horta i el conseller Saura hi han deixat dos rams de flors. Acompanyats pel delegat del Govern i el secretari general d'Interior, Saura i Ferràs han recordat les circumstàncies viscudes ara fa un any, quan la garbinada 'bufava amb la mateixa intensitat' que aquest dimecres, i han desitjat que un succés com aquell 'no es repeteixi mai més'. L'alcalde del municipi ha manifestat que l'acte d'homenatge ha estat emotiu perquè 'et venen tots els records del que va passar fa un any i no són gens agradables'. Segons Ferràs, aquest any 'no ha estat gaire positiu' ja que amb les declaracions a la comissió d'investigació del Parlament i al jutjat de Gandesa 'ho he reviscut tot'. Pel que fa a les seves crítiques als comandaments de l'operatiu d'extinció del foc, Ferràs ha reiterat que 'no vol buscar culpables', sinó 'només conèixer la veritat'.

L'alcalde també ha explicat que l'Ajuntament va convocar aquest acte d'homenatge 'per a la gent del municipi i els familiars dels bombers'. Finalment, també hi ha participat Saura i Boada. Abans de l'acte d'homenatge al Mirador, el conseller i el secretari general han visitat el parc de Bombers d'Horta, a on també s'ha desplaçat el pare de Pau Costa, un dels bombers morts en l'incendi.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.