directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La restricció espanyola obliga a suspendre la construcció de cinc carreteres i endarrerir 23 projectes més

Foment rescindeix els contractes d'obres de cinc trams al Principat · Els projectes endarrerits estalviaran a l'Estat 980 milions

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Ministeri espanyol de Foment ha anunciat aquest dijous la rescissió del contracte de cinc grans obres previstes a Catalunya, a conseqüència del pla d'ajustament pressupostari. Són el tram Medinyà-Orriols de l'A-2; el tram Lleida-Rosselló de l'A-14; l'enllaç entre l'autovia del Baix Llobregat i l'autopista AP-7 a Castellbisbal; el tram Rosselló-Almenar de l'A-14; i el tram de la variant Valls-Montblanc de l'A-27. A la supressió d'aquests contractes s'hi afegirà la reprogramació de 23 més, que s'endarreriran entre un i quatre anys. Entre les endarrerides, que tenen un cost de 980 MEUR, hi ha l'accés ferroviari a l'aeroport del Prat. El ministre de Foment, José Blanco, també ha assegurat que no es planteja rescatar cap peatge ni construir noves autovies en zones on ja hi ha autopistes de peatge no saturades.

Comparteix
   


Etiquetes
La notícia s'ha conegut en el transcurs de la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats en què el ministre Blanco ha anunciat les retallades i ha facilitat als diputats el llistat d'obres que queden suspeses. En el total de l'Estat, la tisorada suposa la rescissió de 32 grans contractes, inclosos les cinc a Catalunya.

De les cinc obres que es rescindeixen a Catalunya, Foment preveu que dues es reactivin pròximament mitjançant la col·laboració público-privada. Són el trams Lleida-Rosselló i Rosselló-Almenar de l'autovia A-14. El ministeri recorda que a Catalunya hi ha 182 contractes d'obra nova de més d'un milió d'euros i que les cinc suspeses suposen el 2,7% del total dels contractes.

A més,199 inversions de tot l'Estat quedaran 'reprogramades' i s'endarreriran entre un i quatre anys, segons Blanco. D'aquestes, 112 són de carreteres i 87 de ferrocarrils. Cap de ports ni aeroports.

Blanco ha assegurat que els criteris per suspendre o reestructurar les obres són: que hagin patit modificacions que han elevat el seu cost, que no es justifiquin per la seva rendibilitat social, que es puguin licitar a través de la col·laboració público-privada, o les paral·leles a vies d'alta capacitat que ja estiguin en servei.

El ministre també ha explicat que no es planteja en cap cas rescatar cap peatge, i que a més no té previst crear noves autovies en les zones on ja hi ha carreteres de peatge que no estiguin saturades.

23 obres endarrerides per valor de 980 milions d'euros

A més de les anul·lacions, el Ministeri de Foment espanyol també endarrerirà entre un i quatre anys 23 obres a Catalunya per un valor de 980 milions d'euros. Una de les obres que es 'reprograma' és l'accés del ferrocarril a l'Aeroport del Prat, que s'iniciarà un any després del previst. Blanco ha indicat que aquest número 23 és provisional, perquè Foment negocia amb les empreses la 'reprogramació' de les seves obres, i n'hi pot haver que prefereixin rescindir el contracte abans que no pas ajornar-ne l'inici o la finalització.

Foment encara no dóna detalls de quines seran aquestes orbes que es s'endarreriran entre un i quatre anys i Blanco ha parlat únicament de l'ajornament d'un any de l'inici de l'obra d'accés ferroviari al Prat.

Aquest, segons el ministre, és l'únic ajustament que Foment preveu fer en Rodalies. El ministre ha recordat que ara per ara Foment té a Catalunya 182 contractes amb una inversió superior als 5.500 milions, i que els 23 programes que es reprogramen suposen una inversió de 980 milions d'euros.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#11 Assumpció Cantalozella Mas
23 de juliol de 2010, 16.45 h

CIU! Aposteu per la independència proclamada amb una majoria al Parlament! Només amb vosaltres es podrà fer la Majoria...No entenem com no preveieu que, en els primers moments, tindríeu la presidència de l'Estat català. Fins a unes eleccions constitucionals...I tindríeu moltes possibilitats de formar part del primer govern constitucional!!!!
Decidiu-vos! Amb vosaltres i els partits independentistes podrem!!!!! (després d'un procés, és clar)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10 Assumpció Cantalozella Mas
23 de juliol de 2010, 16.39 h

Gràcies, estimat Ministre per empènyer Catalunya a la independència. Ens treuen les obres de la Nacional 2 i el tren de l'aeroport! Més empipats= més independentistes: joves, grans, mitjana edat, vells. Intel.lectuals, treballadors de tot l'àmbit de la producció i serveis, empresaris, comerciants, industrials. Tots alhora fugirem d'aquesta Espanya que ens vol deixar sense estructures de comunicació.
O és que com que veieu a venir la independència penseu: ja s'ho faran!!!!?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
joan sellés fletxa Barcelona
23 de juliol de 2010, 10.32 h

NO SE QUÉ C... ESPEREM !! La veritat , no sé si els catalans som masquistes covards o qué ens passa !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
22 de juliol de 2010, 23.37 h

A veure on m'he perdut. Reunió Montilla vs Zapatero, conseqüència, Catalunya sense inversions. Ara tinc més ganes de formar part d'aquell país tant esplèndid que hi ha toros i flamenc. Cada dia tinc més arguments per sentir la roja..........(m'estic tornant boig , o que?). Els catalans no tenim vergonya de permetre tot això. No si val conformar-se en haver sortit un dia un milió de persones. Cal avui mateix eleccions, i seguir el camí de Kosovo. Ja n'hi ha prou de prendrens el pel (i e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Raimon fletxa Vilafranca
22 de juliol de 2010, 22.32 h

Aquests desgraciats ens están portant a la ruïna. La solidaritat amb Espanya se la poden fotre pel cul!
Independència o mort!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 de juliol de 2010, 20.31 h

Suerte que queda gente como tu en España. Un abrazo!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jose Angel fletxa Granada
22 de juliol de 2010, 19.20 h

Soy granadino, residente en Villacarrillo (Jaén)

Echadle un vistazo a este artículo, ésto sí que es una restricción en toda regla. Ciertamente a los que somos nacionalistas pero no separatistas nos sentimos, en cierto modo, de forma parecida a vosotros.

http://www.ideal.es/jaen/20100722/local/jaen/fomento-rescindira-tres-contratos-201007221046.html

Aquí aguantamos un doble centralismo: el madrileño y el sevillano. Así que si os conseguís independizar, contad con nosotros como Estado ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
roger fletxa gavà-mar
22 de juliol de 2010, 17.59 h

la notícia està mal redactada, jo la hagués escrit així:
la restricció espanyola, obliga espanyolament, a suspendre , a Espanya, la construcció espanyola de cinc carreteres espanyoles i 23 projectes, també espanyols.
millor així, no sigui que la gent pensi que som espanyols...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
independència fletxa aviat catalana
22 de juliol de 2010, 17.17 h

Amb 16 dies de no enviar calers a escanya !!paguem aquestes obres. Algú desitge continuar sent dependentista ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
euro fletxa República de Catalunya
22 de juliol de 2010, 16.29 h

La Haia (ACN).- El Tribunal Internacional de Justícia (TIJ), màxim òrgan judicial de Nacions Unides, ha dictaminat aquest dijous que la declaració unilateral d'independència de Kosovo 'no viola la llei internacional'. Malgrat que el fallo no és vinculant, és la primera vegada que un tribunal decideix sobre un cas de secessió i crearà un precedent per altres regions i nacions sense estat en situacions polítiques similars. Kosovo, antiga província sèrbia, va declarar unilateralment la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.