directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 00:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pere Macias diu que els socialistes segueixen una "dinàmica trilera" anunciant inversions en infraestructures

Zapatero i Chacón tenen, a hores d'ara, "credibilitat zero"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i candidat de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Pere Macias, considera que les promeses d'inversions del PSOE pel que fa a infraestructures estan seguint una 'dinàmica trilera' i que això els porta a tenir, hores d'ara, una 'credibilitat zero'. Ho ha dit en referència a l'anunci de Zapatero d'invertir a Madrid 5.000 MEUR a la xarxa ferroviària de Madrid, i que aquesta mateixa setmana ha coincidit amb la proposta de Chacón d'elevar el pressupost a Catalunya a 12.650 MEUR, pel que fa a rodalies, TGV i trens regionals. Macias ha fet aquestes declaracions a Premià de Mar, en la presentació d'una declaració de principis que Convergència i Unió al Maresme fa sobre la mobilitat a la comarca i en què es tracten qüestions com la circulació de trens o el trasllat de la carretera N-II.
pere maciàs
Comparteix
   

Pere Macias diu que és 'mentida' que el cost de les inversions a Madrid seran finalment de 5.000 MEUR i que seran molt més elevades, i considera a més que Zapatero va dir aquesta xifra perquè 'ja es veia venir que si deia això provocaria un gran escàndol'. Pel que fa a Chacón, l'exconseller del DPTOP diu que s'ha limitat a sumar totes les accions previstes, fins que ha sortit la 'xifra màgica' de 12.650 MEUR. La credibilitat dels socialistes també la posa en qüestió posant com a exemple que la cap de llista del PSOE per Barcelona fa esment del tren orbital que uniria Mataró i Vilanova i la Geltrú 'que és competència de la Generalitat i no de l'Estat'.

Ha afegit que els socialistes 'no són capaços de gastar els 250 MEUR que tenien l'any passat en rodalies a Catalunya tot i la crisi que es va patir' i ha advertit que 'tothom ja se n'està adonant del frau'. Macias ha dit també que 'la setmana començava amb l'intent de compra de vots per part de Zapatero' en referència a l'anunci del cap de l'executiu de retornar 400 euros a tots els contribuents que declaren l'IRPF, sempre i quan, guanyi el PSOE 'és l'intent de compra de vots més escandalós en la democràcia espanyola' ha exclamat. Afegint-se al que ha declarat el seu partit aquesta setmana, Macias demana al govern espanyol 'respecte per a Catalunya'.

Per Macias, l'executiu de Zapatero demostra que té més interès per dur a terme unes infraestructures en detriment d'unes altres. Un exemple són els 160 quilòmetres de la N-II, entre Montgat i la Jonquera, dels qual només hi ha desdoblats fins el moment set quilòmetres a Girona. Ha explicat que a l'anomenada 'Ruta de la Plata', entre Sevilla i Extremadura 'li entren en servei 60 quilòmetres de via l'any' fet que demostra que 'aquesta infraestructura sí que els interessa als actuals governants'.

En l'acte s'ha fet també la presentació dels candidats de CiU del Maresme que estan a les llistes del Congrés i el Senat a la circumscripció de Barcelona per a les eleccions del pròxim 9 de març. Són el vilassarenc Josep Sánchez-Llibre, actual diputat de CiU i número 6 a la candidatura; Montserrat Candini, cap de llista de CiU de Calella i número 1 a la llista del Senat; Carles Deprius, president local de CDC de Tordera i número 28 -no ha pogut assistir a la presentació- i Marta Garcés, consellera nacional de CDC, membre de l'executiva local de CDC de Cabrils i suplent número 5 a la llista del Congrés.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.