directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 09:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La nevada deixa gruixos de fins a 30 centímetres a les estacions dels Pirineus de Lleida i Andorra

S'han millorat l'estat de les pistes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La nevada registrada aquest diumenge als Pirineus de Lleida i Andorra he fet augmentar els gruixos de neu entre 20 i 30 centímetres a la majoria de les estacions. La tempesta, acompanyada de ràfegues de vent de fins a 80 quilòmetres per hora i temperatures de fins a deu graus sota zero a la cota 1.500, ha permès augmentar la qualitat de la neu, que aquest dilluns presenta unes condicions immillorables. Així ho han posat de manifest diversos responsables d'estacions consultats per l'ACN, que han destacat que la nevada permetrà obrir algunes pistes que estaven tancades i garantirà que en els pròxims dies es pugui esquiar amb la neu pols assegurada.
la molina snowboard esquiar neu
Comparteix
   

Al Pirineu lleidatà l'estat de la neu a les diverses estacions ha millorat de manera destacada. A Boí Taüll la qualitat és pols dura i els gruixos van dels 60 als 90 centímetres. A Baqueira Beret hi ha fins a 95 centímetres de neu pols, els remuntadors funcionen en la seva totalitat i hi ha obertes 59 de les 72 pistes de què disposa l'estació. Al Pallars Sobirà, Port Ainé presenta gruixos de 25 a 40 centímetres, amb una qualitat de neu pols i la meitat de les pistes obertes. A Espot Esquí hi ha fins a mig metre de neu pols dura i el 50% de les pistes obertes. Pel que fa a les estacions d'esquí de fons, la nevada ha permès que la majoria dels circuits marcats estiguin oberts almenys en un 50%.

A les estacions d'Andorra s'acumulen fins a 120 centímetres a la cota màxima mentre que a la mínima els gruixos ronden els 50 centímetres. L'accés a la majoria de sectors està obert, si bé per arribar a Arcalís, a l'estació de Vallnord, és necessari l'ús d'equipaments a causa de les congestes que s'acumulen en alguns trams i revolts de la carretera. Pel que fa a les instal·lacions, la nevada ha permès que en gairebé tots els sectors de Vallnord i Grandvalira funcionin la totalitat dels remuntadors i que el percentatge de pistes obertes se situï entre el 80% i el 90%.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.