directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós celebra que la independència de Catalunya respectarà 'plenament' la legalitat internacional

Considera que, després de la sentència de Kosovo, augmenta la 'cobertura jurídica' a nivell mundial

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Arran de la sentència de la Cort Internacional de Justícia sobre el cas de Kosovo, el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat que 'la independència de Catalunya és necessària econòmicament, políticament, culturalment i socialment'. I a més a més, ara tenim la cobertura jurídica internacional'. 'El màxim òrgan judicial de l'ONU ha reconegut que la democràcia està per sobre del principi de la integritat territorial, i això és importantíssim per l'aprofundiment democràtic a tot el món', ha afegit el líder republicà. 'Crec que avui la democràcia ha fet un pas endavant', ha puntualitzat Puigcercós, que ha recordat que el Tractat de Lisboa 'avala els processos democràtics d'ampliació interna'.

Comparteix
   


Etiquetes
'De fet, reconeix una doble legitimitat, la dels estats i, a més a més, la dels ciutadans', ha assenyalat el president d'Esquerra. Atès que el principi democràtic és el fonamental de la Unió Europea, una decisió presa pels ciutadans no pot ser menystinguda per un estat membre. Així mateix, Puigcercós ha recordat que el dret a l'autodeterminació també està cobert per la Resolució 2625 de Nacions Unides, de 1970. 'La legislació de l'ONU en autodeterminació no només afecta els països en processos de descolonització, sinó que també tots aquells on la representació política d'una comunitat és insuficient a l'interior d'un estat', ha remarcat el líder republicà.

Per tot això, el president d'Esquerra ha demanat al govern espanyol que s'adeqüi als estàndards internacionals i que accepti les normes de joc democràtiques. 'No pot ser que l'estat espanyol continuï entossudit a alinear-se amb països com Rússia, la Xina o Sèrbia, que no són precisament un exemple de respecte dels drets humans', ha afirmat Puigcercós. En aquest sentit, el grup parlamentari d'Esquerra al Congrés dels Diputats presentarà aquest divendres una PNL demanant el reconeixement amb tot els seus efectes a la República de Kosovo.

Junqueras: 'Aquesta onada de llibertat acabarà arribant a Catalunya'

Per la seva banda l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dijous que la sentència sobre la legalitat de la independència de Kosovo 'avala les legítimes aspiracions de Catalunya per assolir la seva llibertat' i s'ha mostrat esperançat en què 'aquesta onada de llibertat també acabarà arribant al nostre país'. Junqueras ha valorat 'positiva' la resolució del Tribunal Internacional de Justícia i ha destacat que és el dret internacional 'el que ha de governar les relacions entre els pobles'. L'eurodiputat ha celebrat que el reconeixement de la independència de Kosovo és un acte d''imposició de la democràcia, que regeix la construcció dels estats i decideix com es governen'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
23 de juliol de 2010, 20.54 h

Ara comprenc com individus del comentari 6, van destrossar mig Barcelona, la nit que una selecció espanyola va guanyar un trofeu. L'analfabetisme, la violència, la degradació, l'incultura i l'assassinat d'animals indefensos són els gens dels espanyols. Només coneixen el dret de les armes, perquè de cap, no en tenen. De vegades penso que com a cervell hi porten una truita de farina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Carles fletxa Barcelona
23 de juliol de 2010, 12.27 h

Al senyor Junqueras i a tots els d'Esquerra els vull dir que la independència a Kosovo no els ha caigut del cel. Ni que no esperi ERC, comodament assegua a les poltrones del poder, que la indepnedència de Cataluna ens plogui del Cel. Kosovo ja fa dos anys que es vanunir tots els repesentants del poble i van declarar la independència unilateral. Vostés en porten 7 al gobern, l'únicque han fet per la independència pés posar traves, com el veto a la ILP, i ara que tenen la oportunitat de fer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mundial? fletxa que mundial?
23 de juliol de 2010, 12.12 h

#6 ah si ese que habeis ganado con un equipo lleno de CATALANES.... Como siempre, CATALUNYA salvandole el culo a TU PAIS


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Manel fletxa Barcelona
23 de juliol de 2010, 12.11 h

El de l'estarit no ha trobat un referent una mica menys convergent que en Puigpelat? ... Ets relament penós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Manel fletxa Barcelona
23 de juliol de 2010, 11.52 h

Jo estic d'acord amb el Capsigrany. Cal que es reconguin el encerts d'ERC a llarg d'anys de representació política de l'independentisme al Parlament. Atacar, insultar, desprestigiar és incompatible amb demanar unitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
capsigrany fletxa riumors
23 de juliol de 2010, 11.14 h

el pal de paller de l'independentisme ha estat i es ERC, sense ERC mai hauriem arribat fins aquí. Cal reconeixer-ho. Si així no ho entenem fem un flac favor a la llibertat de Catalunya.A partir d'aquies pot parlar.Però sembla que les coses van en un altre sentit.Doncs malament


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Barcelona
23 de juliol de 2010, 10.08 h

No patiu Solidaris que arribat el moment els escons d'ERC no fallaran. Us haurieu de preocupar més per convergència i els iniciàtics.
Visca Catalunya Lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
jordi fletxa bcn
23 de juliol de 2010, 09.37 h

SOM-HI DONCS!! A LA TARDOR TOTHOM A VOTAR QUI PORTI LA DECLARACIO UNILATERAL DE LA INDEPDENCIA AL SEU PROGRAMA!! SRS D'ERC ELS DEMANO FORMALMENT, SI VOLEN ELS SUPLICO, QUE ES REPLANTEGIN I S'UNEIXIN A LA CAUSA DE LA SOLIDARITAT CATALANA! TOTS JUNTS PODREM!!! NOMES ENS CALEN 68 DIPUTATS!! TOTS JUNTS PODREM!! VINGA SOM-HI! FEU-HO PER CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Luis fletxa Barcelona
23 de juliol de 2010, 09.07 h

Que mal llevais lo del Mundial de futbol. Estais rabiosos, jajajaja


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.