directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La realitat d'Espanya: Ni els votants del PSOE ni dels Comuns volen un canvi constitucional

L'estat, enquilosat en el centralisme, és impossible de canviar

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Espanya és absolutament rígida i les dues formacions que creuen poder seduir Catalunya apostant per algun canvi constitucional s'estrellen contra aquesta realitat que pretenen amagar. Així es desprèn de l'últim informe del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Més del 60% dels espanyols volen mantenir l'status quo. Desglossem les dades:

Pablo Iglesias i Susana Díaz
Pablo Iglesias i Susana Díaz

Comparteix
   


Etiquetes
Ni els comuns amb l'aposta pel dret a decidir ni els socialistes amb el seu discurs de canviar la constitució per transformar Espanya en un país més federal, tenen suports majoritaris a l'Estat. Malgrat facin esforços per rascar vots a Catalunya amb aquests discursos, la realitat és molt clara i contundent:
 
Segons l'últim estudi del CIS, corresponent a novembre i difós aquesta setmana, s'hi recull que sols un 22'9% dels ciutadans espanyols vol un sistema més descentralitzat: el 13'5% reclama més competències per a les comunitats autònomes i el 9'4% demana que se'ls reconegui el dret a l'autodeterminació.
 
En el pol oposat se situa un molt majoritari 65'5%, que aposta per mantenir el sistema tal com està (37'3%), reformar-lo perquè l'Estat recuperi competències (9'7%) o suprimir del tot les autonomies (18'5%). Un altre 9'3% no té clara la seva posició i el restant 2'3% opta per no contestar.
 
Què pensen els seus propis votants?
 
PODEMOS
 
Aquells que van votar Unidos Podemos en les últimes generals, el 32'3% dels seus votants vol que es mantingui el sistema actual, el 25'9% que s'atorguin més competències a les comunitats i el 17'1% que s'obri pas a la postura de Pablo Iglesias: reconèixer el dret a decidir de les autonomies.
 
PSOE
 
Segons el CIS, el 48'9% dels quals el 26-J van votar el PSOE vol que l'organització territorial es mantingui com està "en l'actualitat". La següent opció més defensada (15'4%) és la de confeccionar "un Estat amb un únic Govern central sense autonomies", mentre que els que podrien considerar-se federalistes -partidaris d'un sistema que reconegui més autonomia a les comunitats- són només el 12'4% dels votants socialistes.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Fd'A fletxa Calders
12 de desembre de 2016, 14.38 h

No cal cap canvi constitucional. Simplement s'ha de interpretar amb lògica, que el que diu la constitució de "nacionalidades", vol dir nacions. Si som una nació, som subjecte polític i podem votar i decidir. El PP, el PSOE i Ciutadans són traïdors a la constitució espanyola perquè digui el què digui no en volen fer cap cas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de desembre de 2016, 10.39 h

PODEMOS DES,DEL PRIMER DIA, VA APROFUNDINT I MOSTRANT ELS FENOTIPS, VINCULATS, A LA CRIMINAL PROTÈRVIA DEL NACIONALISME ESPANYOL, EN SÓN NOVA TROPA,


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de desembre de 2016, 10.39 h

PODEMOS DES,DEL PRIMER DIA, VA APROFUNDINT I MOSTRANT ELS FENOTIPS, VINCULATS, A LA CRIMINAL PROTÈRVIA DEL NACIONALISME ESPANYOL, EN SÓN NOVA TROPA,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de desembre de 2016, 15.31 h

Cambios nada de nada.Que todo siga igual. Más de lo mismo .Que futuro más negro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.