directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 06:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Saura i Antich col·laboraran en el desplegament dels estatuts i la negociació del nou finançament

Pacte catalano-balear pel desplegament estatutari

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el president de les Illes Balears, Francesc Antich, han acordat aquest dilluns treballar conjuntament per defensar el desplegament dels respectius estatuts. Tots dos han acordat constituir equips tècnico-jurídics que mantindran reunions periòdiques per valorar el ritme de desplegament dels respectius estatuts, avaluar el ritme de transferències, els conflictes competencials i la negociació del nou finançament i analitzar les dificultats que troben els dos governs en aquest procés. La col·laboració entre les dues administracions ha de servir per establir criteris comuns sobre alguns aspectes problemàtics de la negociació i la distribució de competències.
estatut autonomia
Per al Govern, l'Estatut no admet pla B si el retalla el Constitucional

Comparteix
   

Després de reunir-se a Palma amb el president Antich i el conseller de la presidència, Albert Moragues, Saura ha assegurat que les dues comunitats 'comparteixen reptes i problemes comuns com la negociació del finançament, el mateix desplegament estatutari, les transferències o la cogestió aeroportuària'. El conseller també ha advertit que Catalunya i les Balears 'són dues de les comunitats autònomes més injustament tractades des del punt de vista fiscal'. En el mateix sentit, el conseller balear de la presidència, Albert Moragues, ha recordat que 'el paràmetre de la població –a l'hora de calcular el finançament de l'estat corresponent- ens perjudica a tots dos i és molt injust per a les comunitats autònomes que ho patim'. Els dos consellers han recordat que tant Balears com Catalunya reben fons estatals segons càlculs poblacions que no tenen en compte augments demogràfics recents.

Sobre el futur de l'Estatut, pendent de la sentència del Tribunal Constitucional, el conseller Saura s'ha mostrat optimista i ha dit que li fa poca por 'que el TC pugui tocar aspectes essencials de l'Estatut o pugui desnaturalitzar els seus continguts'. També ha afegit que 'els estatuts impugnats pel PP estan demostrant que no només no trenquen Espanya sinó que reforcen la relació entre les diferents comunitats autònomes i el govern espanyol'. Per a Saura, 'si aquesta ha estat la legislatura de la creació de nous estatuts, la pròxima serà la del seu desplegament'.

A preguntes dels periodistes, Saura també ha valorat la crida de l'expresident Pasqual Maragall al vot en blanc i ha dit que 'la millor solució per a Catalunya no és votar en blanc, sinó per als partits que defensen l'Estatut'. Saura ha dit que 'hem de recórrer els camins de l'Estatut'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.