directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 07:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol alerta que el vot en blanc "indirectament" fa créixer les perspectives electorals de PSOE i PP

L'expresident creu que qui proposa el vot en blanc s'equivoca

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha discrepat aquest dilluns de la recomanació feta per l'altre expresident, Pasqual Maragall, de votar en blanc en les properes eleccions del 9 de març. Sense citar directament Maragall, Pujol ha remarcat que, amb vista a les generals, hi ha el 'perill de l'abstenció', al qual 's'afegeixen alguns apòstols, molts respectables' que defensen el vot en blanc. Per Pujol, 'ho argumenten bé, però falsament, s'equivoquen'. Pujol ha alertat que el vot en blanc 'indirectament' fa 'créixer les perspectives electorals de PSOE i PP a Catalunya'.
jordi pujol
Comparteix
   

Pujol ha reconegut que en aquests moments hi ha una 'certa decepció', i que davant d'això es poden prendre 'dos camins'. D'una banda, 'entotsolar-se en la decepció, el desànim, la rendició, l'abandó', fet que porta a 'l'abstenció' o el 'vot en blanc' en aquells que tinguin 'molts principis'. De l'altra, la 'reacció' i anar a votar perquè PSOE i PP rebin una 'correcció' des de Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
5 de febrer de 2008, 13.13 h

No conec en absolut la llei d'Hont i dubto que tot i coneixent-la no arribaria a entendre-la. Això no obstant, si mai m'abtengués de votar, moralment mai més podria escriure en aquest diari ni a cap altre més, per exemple. El què sí sé, és que votar en blanc afavoreix els dos partits més grossos. En això té rao el Sr. Pujol. I fent referència a la recomanació d'en Maragall en el sentit de votar en Blanc, al meu entendre és immoral que aquest senyor faci una declaració com aquesta.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Òscar fletxa Terrassa (PPCC)
5 de febrer de 2008, 13.09 h

Jo més que en blanc, votria nul. Compta igualment com si anessis a votar però no suma enlloc. Crec que és l millor opció. Agafar una papereta en blanc i escriure: "Jo vull la independència dels Països Catalans, el que passi a España se me'n refot"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Solé fletxa Polinyà
5 de febrer de 2008, 09.51 h

Caldria explicar clarament, amb la llei d'Hont a la má , com els vots blancs o nuls és reparteixen a parts proporcionals per adjudicar mes escons als partits que mes vots vàlids obtenen i com l'abstenció no computa ni en escons ni en res i per això els partits no volen que la gent s'abstingui perquè és el pitjor càstig que poden rebre, el de la indiferència mes absoluta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.