directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lliçà d'Amunt també es declara moralment exclòs de la Constitució espanyola

ERC, CiU i ICV-EUiA aproven la moció presentada per Lliçà d'Amunt Decideix

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Lliçà d'Amunt és el primer municipi del Vallès Oriental que es declara "moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola", seguint l'exemple del Port de la Selva (Alt Empordà), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i Sant Pere de Torelló (Osona). El ple municipal celebrat dijous al vespre va aprovar per majoria absoluta la moció que sol·licitava aquesta exclusió, presentada per la plataforma ciutadana Lliçà d'Amunt Decideix (LLIDAD), que va organitzar una consulta independentista al municipi el passat 25 d'abril. Després d'un debat força intens, amb argumentacions diverses dels cinc grups polítics de l'Ajuntament, la moció es va aprovar amb 5 vots d'ERC (el grup tenia una regidora absent), 4 vots de CiU i 1 vot d'ICV-EUiA. El PSC (4) i el PP (2) hi van votar en contra.

Comparteix
   

Davant la sentència del Tribunal Constitucional (TC) espanyol contra l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum popular el 18 de juny de l'any 2006, Lliçà d'Amunt Decideix va decidir presentar una moció (veure document adjunt) al ple municipal en què insta la corporació a declarar Lliçà d'Amunt municipi moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola. La plataforma considera que la presentació de la moció encara tenia més sentit després de "la multitudinària, contundent i ja històrica manifestació de rebuig a la sentència del TC celebrada a Barcelona del 10 de juliol passat, sota el lema Som un nació. Nosaltres decidim".

Per tot plegat va presentar un text, aprovat finalment per ERC, CiU i ICV, que denuncia la retallada de l'Estatut "en qüestions clau per a l'autogovern català com ara la llengua, la justícia i el finançament". La moció també defineix com una "quimera del tot impossible" la reforma de la Constitució espanyola amb l'objectiu de fer-hi possible l'encaix de les aspiracions d'autogovern catalanes, subratlla que la sentencia del TC tanca de forma definitiva el sostre d'autogovern de Catalunya dins l'Estat espanyol, i conclou que "ha arribat el moment de qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya". Per tot plegat demana als representants municipals que declarin a Llilà d'Amunt "moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució Espanyola".

Tagamanent també renunciarà a la Constitució

Així mateix, la moció aprovada dijous també reclama als veïns de Lliçà d’Amunt i als ciutadans de tota la nació catalana a "participar massivament als actes públics en contra d'aquesta sentència i en defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació del poble català".

El proper 5 d'agost, Tagamanent també es declararà "moralment exclòs" de la Constitució espanyola. Ho havia de fer fa uns dies, però va suspendre l'últim ple municipal. En aquesta ocasió, es votarà una moció conjunta presentada pels grups municipals d'ERC-IT, CiU i el regidor no adscrit Jaume Vil. Dels set regidors del consistori, la moció comptarà amb sis suports. L'única incògnita és què votarà el representant de Gent Per Tagamanent-PSC, Ignasi Martínez.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pep fletxa La Seu
24 de juliol de 2010, 21.15 h

No sorpren en absolut, tenint en compte que el president de Catalunya es un botifler que sempre farà el que li diguin els del PSOE, un partit capaç de pactar amb el seu pitjor enemic per a fotre fora als nacionalistes d'Euskadi... A Catalunya ho han tingut més fàcil i no els hi ha calgut pactar amb el PP, però no dubto que ho farien si fos necessari ja que tant el PP com el PSC / PSOE) tenen molt clar que la primera prioritat és la de mantenir la "nació espanyola" unida i després, a molt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa BCN
24 de juliol de 2010, 18.52 h

Sorprèn que després del 10-J encara onegin banderes espanyoles al Parlament, Generalitat, Ajuntaments i comissaries dels Mossos, en senyal de submissió (o de sodomia política, com vulgueu)

Tornar les banderes espanyoles a Espanya, senceres, ben plegades i per correu, és la resposta.

Adéu Espanya, Volem Estat Propi !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
24 de juliol de 2010, 08.14 h

Tant debò molts ajuntaments més s´hi afegeixin. Insubmissió a la sentència del prostitucional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.