directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PSM, Els Verds i Iniciativa d'Esquerres presentaran candidatura conjunta

Amb l'objectiu d'aconseguir les 'cotes més altes' d'autogovern

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una coalició electoral que aposta per la necessitat d'oferir a la societat mallorquina una 'proposta política plural' que doni resposta a la defensa i a la promoció dels drets socials i individuals de les persones, i al mallorquinisme i ecologisme polítics. És l'acord programàtic que han signat el Partit Socialista de Mallorca (PSM), Els Verds i Iniciativa d'Esquerres per a les eleccions del 2011. El secretari general del PSM, Biel Barceló, diu que volen ser una 'alternativa política' al bipartidisme del PP i PSOE, i a l'hegemonia del PP. Barceló també ha remarcat que volen promoure 'l'autodeterminació dels pobles' de les Balears i les 'cotes més altes' d'autogovern.

Comparteix
   


Etiquetes
La nova coalició política, constituïda per Els Verds, Iniciativa d'Esquerres i el PSM, recull l'esperit fundacional del Bloc, com és la 'cooperació entre cultures polítiques diferents'. El secretari general del PSM, Biel Barceló, diu que les tres formacions comparteixen un mateix 'marc d’actuació' que recull el nacionalisme progressista del PSM, l'ecologisme polític d'Els Verds i l'esquerra ecosocialista d'Iniciativa d'Esquerres.

Barceló ha explicat que la coalició acorda concórrer conjuntament a les eleccions del Parlament de les Illes Balears, per a la circumscripció de Mallorca, i al Consell de Mallorca. Encara, però, no està decidit el nom que la coalició adoptarà ni l'anagrama. Tampoc estan decidits encara els noms dels candidats de cara a les eleccions del 2011.

El secretari general dels socialistes de Mallorca ha explicat que una de les prioritats és donar una alternativa al 'bipartidisme del PP i PSOE' i posar fi a 'l'hegemonia del PP'. A més, aposta per contribuir a la formació d'una majoria plural i promourà el caràcter voluntari de la participació en un estat espanyol que reconegui plenament la seva pluralitat nacional, lingüística i cultural, i els drets dels pobles que l'integren.

L'ecologisme és un altre dels factors que impulsaran, per tal de protegir la biodiversitat, el territori i la contenció del creixement urbanístic. Així com potenciar la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits, la llibertat d'opció sexual i el caràcter laic de la vida pública.

Barceló ha remarcat que treballaran en conjunt per lluitar contra la crisi econòmica i contra la corrupció. Per la seva banda, el coordinador general d'Els Verds, Antoni Seguí, diu la seva formació contribuirà en aquesta coalició en la lluita contra el canvi climàtic i l'aposta per l'ecologisme polític. Per part seva, el coordinador d'Iniciativa d'Esquerres, David Abril, ha remarcat que els tres partits volen representar les idees de la gent que vol una altra Mallorca, defensar la possibilitat d'un model de socialisme mallorquí, la sostenibilitat i el dret a decidir, més enllà de les fites electorals.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.