directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas dóna per acabada l'etapa d'un president català que 'fa d'escolanet' del president espanyol

CiU critica durament que els 25 diputats del PSC a Madrid no hagin votat la resolució aprovada al Parlament

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que 's'ha acabat l'etapa d'aquest país on un president de la Generalitat faci simplement d'escolanet d'un president de govern espanyol'. 'Això és una nació i una nació parla amb el govern espanyol de tu a tu', ha advertit el líder de CiU, qui ha criticat que José Montilla fa d'escolanet davant de José Luis Rodríguez Zapatero, en referència al vot contrari dels diputats del PSC a Madrid a la resolució contra la sentència de l'Estatut al Congrés. En aquest context, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha apel·lat a la 'responsabilitat institucional del president' perquè després de la sentència del TC espanyol sigui conscient que 'l'interès de país exigeix que surti de les urnes un nou govern fort i amb mans lliures'. 'Ara toca convocar les eleccions', ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha fet aquestes declaracions durant el consell nacional conjunt de CiU, en el qual s'han aprovat les llistes de la federació nacionalista. En aquest context, el president de CiU i també Duran i Lleida han fet moltes crítiques al fet que aquesta setmana el PSC no votés a Madrid la resolució que Montilla va presentar al Parlament. Mas ha assegurat que 'el més trist del que està passant aquests dies és veure com el president que ens ha de representar a tots no pot votar a Madrid allò que ell mateix ha presentat al Parlament i el més trist és veure com després crida a Zapatero per fer d'escolanet d'una persona que no té cap credibilitat al país'.

L'exèrcit convergent

El dirigent de CiU ha iniciat la seva intervenció ressaltant la cohesió que hi ha hagut dins de CiU durant aquests anys a l'oposició. De fet, ha remarcat que hi ha hagut durant aquest temps el que ha anomenat un 'exèrcit resistent'. 'Aquest exèrcit ens portarà a aquesta victòria si no es pensa que ha guanyat la batalla', ha indicat. En aquest context, ha recalcat que el tripartit va voler esborrar CiU i arraconar-la políticament de Catalunya. 'Es van equivocar', ha afegit. 'Aquests set anys demostren que CiU es capaç de resistir', ha declarat.

Ha fet èmfasi en l'actual situació del tripartit i ha criticat que és un Govern on 'el partit del vicepresident (ERC) demana eleccions ja mateix'. Ha criticat que ara els republicans tenen pressa i ha recordat que són ells qui 'van posar un president que incapaç' de votar igual a Madrid que a Catalunya'. En aquest sentit, ha destacat que el tripartit 'acaba com un naufragi total'. 'Els que havien de fer una navegació segura estan en un naufragi total'.

Ha insistit amb el seu compromís que hi hagi el govern de les millors persones i, acte seguit, ha demanat 'actuar amb generositat'. Ha dit que si veu que 'hi ha algú fora de CiU que pot respondre a la idea de ser dels millors els anirà a buscar per incorporar-los al projecte'. En aquest sentit, Mas ha reclamat a tothom que se sàpiga actuar amb la generositat i patriotisme.

Duran apel·la a la 'responsabilitat institucional' de Montilla

Per altra banda, Duran i Lleida ha assegurat que li agradaria que es 'convoquin eleccions com més aviat millor'. Ha remarcat que 'després de la sentència del TC Catalunya necessita un nou govern per gestionar una etapa diferent que no podrà ser gestionada com fins ara'. 'Montilla hauria de saber que Catalunya necessita un altre Govern', ha afegit, al temps que ha apel·lat a la seva 'responsabilitat institucional'. Ha afirmat que 'ara toca convocar eleccions si es vol pensar en Catalunya i no amb els interessos dels partits que integren el tripartit'.

En aquest context, ha avisat que 'tot vot que no vagi a CiU farà possible la reedició del tripartit'. 'Hem de treballar molt i de valent', ha indicat. 'La gent ha de sortir a les urnes' per expressar 'si vol un govern feble i no respectat com el d'ara o vol un govern seriós, coherent, fort i estable com és el que representarà el presidit per Artur Mas després de les eleccions', ha declarat.

Duran ha carregat també contra la retallada d'obres públiques per Catalunya que anunciava el ministre de Foment, José Blanco. El líder d'Unió ha criticat que el Govern no ho ha sabut defensar i 'afecta a allò que no hauria d'afectar en la retallada d'inversions'.

Crítiques a Zapatero

El també portaveu de CiU al Congrés ha carregat contra Zapatero i ha manifestat que 'Catalunya ha de ser escoltada i atesa'. 'No val venir aquí a fer d'encantador de serps i a tornar amb bones paraules de Catalunya', ha remarcat. Duran ha dit que tothom és molt conscient que Zapatero 'que ara demana que Catalunya sigui escoltada, aquesta Catalunya que demana que sigui escoltada és la Catalunya que ha enganyat moltes vegades'. 'No n'hi ha prou amb bones paraules, sinó que necessitem fets', ha declarat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
26 de juliol de 2010, 00.37 h

Crec que vol dir que a partir d'ara tindrem un president espanyol (referint-se a que acaba la etapa PSC i comença la seva).


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
joan fletxa calella
26 de juliol de 2010, 00.07 h

quan diu de parlar de tu a tu amb la Moncloa, es refereix a anar-hi un dissabte al vespre, d'amagat per pactar la claudicació definitiva de Catalunya a canvi de la menjadora?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
euro fletxa ATENCIÓ ESPAÑA EL QUE DIU CIU EN EL SEU DISCURS ES QUÉ: ESTÀ EN VENDA
25 de juliol de 2010, 20.47 h

#11 Tens raó, sempre han estat comprats. Peró ara després de la sentència del TC i de la manifestació, demanan mes i mes, per a ells, per callar i reconduir el ramat. Perqué torni "el silenci dels anyells".
I com que ecspaña no té calers, per poder pagar-los, ha suspés les inversións en infraestructures a Catalunya.
Es una necessitat vital, que els fotem a fora del Parlament, o estem acabats.

INDEPENDÈNCIA O MORT DE CATALUNYA. NOSALTRES DECIDIM.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
25 de juliol de 2010, 20.34 h

Euro, arribat el moment dius ? Fa anys que estan comprats !! Patronal-Caixa-CiU-PSC-PP són al servei d´Espanya en tots els sentits, amb rares excepcions personals ( que ara tenen una ultima oportunitat per baixar del carro i defensar Catalunya). I la Vanguardia Española i el Psoeriódico + la gentussa que paguen per repetir els seus eslogans i mentides, com patim diariament aqui mateix. I estan molt ben pagats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pere fletxa Bellver
25 de juliol de 2010, 18.06 h

#9 Jo també ho veig molt malament, una esquerra fragmentada només portarà a fer a Mas guanyador de les eleccions i si li cal pactarà amb Montilla o amb el qui sigui del Pp i els catalans a viure uns quants anys més esclaus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
euro fletxa ATENCIÓ ESPAÑA EL QUE DIU CIU EN EL SEU DISCURS ES QUÉ: ESTÀ EN VENDA
25 de juliol de 2010, 13.16 h

Hi ha un altre tema per el qual els españoles faran mal a Catalunya si veuen que el perill de la secessió, es mes gran del que ara es pensen. I es el tema de la BUTXACA dels unionistes que ara i sempre s'han venut el pais per els seus interessos. Arribat el moment, els compraran, perqué ja saben que estan en venda. ciu, psc, pp, la patronal catalana, la caverna mediàtica catalans, tots faran pinya, i a canvi d'omplir-s'en les seves butxaques, faran un desplegament tant gran en contra de la i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
25 de juliol de 2010, 12.35 h

Per cert, que fort com es nota que és diumenge i els mercenaris de CiU no treballen escribint aqui les seves intoxicacions. Ara mateix tothom parla contra Mas i Duran ( i Espanya ) als escrits i als vots. Demà dilluns tornaran els traidors i començaran a votar en negatiu, a dir que ERC = Montilla, que ells abans votaven ERC i ara votaran nosequé i tots els eslogans i mentides habituals. Quina vergonya. Robar i intoxicar al servei del poder i d´Espanya surt gratis. Ara, si el pobre Benach in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 de juliol de 2010, 12.35 h

El càstig més gran per els que no s’interessen per la política és que seran governats per persones que sí que s’hi interessen.
(Arnold J. Toynbee)

No pretenguis que les coses canvíïn si tu sempre fas el mateix.
(Albert Einstein)

Sigues el canvi que vols veure en el món.
(Gandhi)

Els problemes que existeixen en el món actual no es poden resoldre amb el mateix tipus de pensament que els va crear.
(Albert Einstein)

No hi ha llibertat sense coratge.
(Pericles)

Vivim en un país on ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
25 de juliol de 2010, 12.27 h

Mítica escena de Braveheart recordant un fet històric, la caiguda d´Escòcia ( Catalunya) : quan el poble va a la batalla decissiva ( mani del 10-J/eleccions d´octubre ), els nobles ( cupula de CiU ) marxen. Ja havien pactat amb els anglesos ( castellans/espanyols ) mantenir els seus diners, possessions i privilegis. I deixen morir al poble ( nosaltres ). Ara, voteu-los i us apunyaleu a vosaltres mateixos i a la resta que no els votem. Si ets d´esquerres,vota ERC, i si no, vota Laporta/SC, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Maria fletxa LLeida
25 de juliol de 2010, 11.48 h

Escolanet? es refereix a ell mateix?, ni un sol vot espanyolista en les properes eleccions, tant espanyolista és ell com en Montilla i no em refereixo al Pp


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.