La declaració de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per un delicte de desobediència per permetre el debat sobre les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent ha traspassat fronteres, Les mostres de suport van des dels 20 diputats del Parlament Britànic que van denunciar la persecució de l'Estat contra representants de l'independentisme català, fins a diputats, presidents de parlaments i d'antics ministres d'afers d'exteriors.
Un exministre d'Exteriors eslovè descriu com a "preocupant i perjudicial per a la democràcia" la declaració de Forcadell
Un exministre d'Exteriors eslovè i actual eurodiputat del grup liberal, Ivo Vajgl, també s'ha sumat als missatges de suport a la presidenta del Parlament català. Ho ha fet a través de Facebook i llançant un dard al govern espanyol: "És preocupant i perjudicial per a la reputació de la democràcia espanyola que la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, sigui portada a la justícia per utilitzar la seva autoritat i per permetre el debat democràtic al Parlament, escollit pel poble de Catalunya". I ho rebla: "Espanya en conjunt i Catalunya estan involucrats en un debat molt seriós sobre el seu futur i s'ha de jugar amb les regles universals i el llenguatge de la democràcia".
La presidenta del Parlament Gal·les mostra "solidaritat" amb la seva "col·lega"
Elin Jones, la presidenta del Parlament gal·lès, denuncia que la presidenta Forcadell sigui "processada per haver permès un debat democràtic". Segons ha expressat a través del seu compte de Twitter, i en català, Jones ha expressat que mostra la seva "solidaritat amb la col·lega" Carme Forcadell, processada per haver permès "un debat democràtic" en el parlament que presideix.
El fundador de Possibile troba "molt perillós" fer servir la via judicial
El diputat italià i fundador del moviment Possibile, Giuseppe Civati, considera "molt perillós" fer servir la via judicial per frenar el procés català. En declaracións a l'Agència Catalana de Notícies, el diputat ha demanat al govern de Rajoy que trobi una "solució política i democràtica, i no pas judicial". Civati ha mostrat el seu suport a Forcadell, afirmant que el debat d'un parlament "ha de ser sempre lliure" i que, en cap cas ha d'acabar amb una "persecusió judicial i penal", ja que "agreuja" i fa "més difícil" la solució: "em sembla molt perillosa la via judicial, però algú ja l'està utilitzant". En aquest sentit, el fundador de Possibile conclou: "sóc respectuós amb les decisions del vostre país i no vull donar consells arrogants o massa pretensiosos, però realment m'ha xocat que el president d'un Parlament sigui cridat a respondre jurídicament i fins i tot amb conseqüències penals per una decisió que és política i institucional"
Civati, que és diputat des del 2013, es va enfrontar a Matteo Renzi per la secretaria general del PD, formació que va abandonar el 2015 en desacord amb les polítiques del seu govern.
El govern espanyol ha de "reconsiderar" la seva actitud
El partit nacionalista d'Irlanda del Nord, el Sinn Féin, també s'ha solidaritzat aquesta setmana amb Forcadell i una vintena de parlamentaris britànics de quatre partits diferents van demanar dijous passat al govern espanyol que "reconsiderés la seva actitud" en una moció a la Cambra dels Comuns.
Demanen al ministre d'Afers exteriors de Dinamarca que es posicioni
El diputat Nikolaj Villumsen ha demanat aquest dijous al ministre d'Afers Exteriors del país, Anders Samuelsen, que es posicioni respecte del judici contra Forcadell. Vol que el Parlament dictamini, en el període d'una setmana, si el processament de la presidenta va contra la resolució que va aprovar fa mesos el Parlament de Dinamarca, en què es reclamava un diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i Espanya.
Les autoritats de la UE sempre han mantingut que una eventual separació de Catalunya de l'Estat espanyol és un afer intern d'Espanya, però que en qualsevol cas, aquest fet implicaria que el nou estat català quedaria automàticament fora de la Unió i hauria d'iniciar els tràmits per a la seva sol·licitud d'ingrés.
I ara, la UE s'ha allunyat encara més de les reivindicacions independentistes catalanes i del referèndum després del no del Tribunal Constitucional federal d'Alemanya a una... Llegir més
El viaje a Bruselas el próximo día 24 del presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, no incluye ninguna reunión con ningún representante de las instituciones europeas, que eluden todo contacto formal con las autoridades catalanas desde que estas iniciaron la deriva soberanista.
Todos los gobiernos de los paises citados,,habrian echo li mismo que España si un presidente de un parlamento regional permitiria una votacion para la secession del pais en cuestion.
El reino unido cuenta con 650 diputados y 827 lords ..cuantos diputados se ha mostrados a favor de forcadell y que grupos partenecen? 20 potser! y separatistas me parece. Italia tiene 630 diputados y 315 senadores ...de uni do..el señor giuseppe civati se inspira a pofemos y tiene 5 deputados y solo el a titulo ... Llegir més
CONSTITUCIÓN DE SUIZA: Art. 53: ‘’Toda modificación del número de cantones o de su estatus se someterá a la aprobación del electorado y de los cantones afectados, así como al voto del pueblo y de los cantones” (Cuando en los años 70, se quiso separar una parte (Jura) de un cantón (Berna), se hizo varios referéndums; uno a nivel de todo el pueblo de Suiza. ¡Y era para quedarse dentro de la misma Suiza! ) ► CONSTITUCIÓN DE ALEMANIA: Artículo 21 “Son inconstitucionales los pa... Llegir més
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.