directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós certifica el final d'etapa amb el PSC

'Ells han baixat a l'estació federal, nosaltres continuem cap a la independència'

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha assegurat que no repetiran l'aliança post electoral amb els socialistes catalans perquè s'ha arribat a un final de trajecte en què 'ells han baixat a l'estació federalista, que no existeix, i nosaltres continuem cap a la independència', ha afirmat en una entrevista al diari 'Avui' i a 'El Punt'. De fet, ha insistit en què ha estat el PSC 'qui ha baixat del tren i no ERC'. El president d'Esquerra ha assegurat que només pactaran 'amb aquells que vulguin dur a la pràctica una consulta sobre el futur de Catalunya'. 'Només amb aquells que vulguin fer un referèndum d'independència', ha recalcat. Així mateix, ha remarcat que 'no governaran a qualsevol preu'.
puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós afirma en el transcurs de l'entrevista que el Govern 'ha complert bona part de la seva agenda' i que 'passat l'estiu, tot i que és una decisió del president, ens sembla que hem d'anar a eleccions'. Segons Puigcercós, el Govern 's'ha acabat' i s'ha 'fet un trajecte conjunt que ha arribat fins aquí'. 'Però el Govern ha de governar fins al darrer dia' i 'hem d'acabar tècnicament bé, fins al final', ha dit.

El líder d'ERC s'ha mostrat 'més que satisfet' amb el Govern d'Entesa i ha dit que no compartia que la seva aposta hagi estat un fracàs. En aquest context, ha destacat que el seu partit 'ha fet una feina molt important'. En aquest sentit, ha destacat que 'amb el PSC i ERC, el Govern ha fet allò que els governs de Jordi Pujol no van fer en els darrers quinze anys'. Ha posat com a exemples que s'ha blindat la immersió a l'escola, s'ha fet la llei del cinema, la llei d'acollida i la llei de consum'. Ha indicat que el PSC ha fet un trajecte comú amb ERC tirant endavant aquestes normatives. No obstant això, ha afirmat que s'ha 'arribat a una estació i ells baixen. Diuen que cap al federalisme. Nosaltres, en canvi, continuarem fins a la independència. Qui ha baixat del tren és el PSC, no ERC'.

Puigcercós ha reconegut que 'aquests set anys han valgut la pena' i ha destacat que 'han cohesionat socialment el país'. Preguntat per si era incòmode conviure uns mesos amb un govern que dóna per acabat, el líder d'ERC ha admès que 'genera la mateixa incomoditat que tens durant la legislatura, quan no tothom pensa igual'.

Sobre si se sentirien més còmodes amb CiU que amb el PSC, Puigcercós ha manifestat que si CiU no es defineix, no. 'Fan frases parlant de canvis de rumb, de noves estratègies, de nous camins, però en el fons no diuen res', ha recalcat.

'CiU salva Zapatero'

En aquest context, el president d'ERC ha criticat que el PSC 'té una hipoteca, que és la seva relació amb el PSOE. Però CiU en té una altra de molt gran', ha afegit. De fet, ha destacat que 'el jutge del cas Millet està esperant que arribin els informes i les proves de l'Agència Tributària, i resulta que no acaben d'arribar mai. I no sé si és casualitat que això passi mentre Duran i Lleida està salvant contínuament el sostre de despesa del govern espanyol, o el decret llei de mesures econòmiques', ha insinuat. Ha insistit en que 'un jutge demana unes proves que podrien anar contra CiU i la tramesa es va endarrerint. I resulta que casualment el partit que està tot el dia salvant el Ministeri d'Economia i Hisenda és CiU'. 'En poques setmanes a Madrid han aprovat una llei de ports que recentralitza competències o una llei de l'audiovisual que amenaça el model de televisió pública de Catalunya, per posar-li dos exemples', ha declarat. 'Aquí hi ha massa interessos', ha criticat. 'Per què CiU critica a Zapatero i sempre l'acaba salvant?', ha preguntat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
26 de juliol de 2010, 17.08 h

#26 Això de què no coneix ningú que vagi a votar ERC, em penso que s'equivoca, i de molt. Perquè molts som qui podem dir que, qui no obtindrà vots serà Reagrupament. L'altre dia, per la seva informació, una enquesta que van donar a la ràdio, deien que el seu partit, el de Vostè, ni obtindria representació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Pablo fletxa Barcelona
26 de juliol de 2010, 13.00 h

De veritat algú es creu que aquest senyor de l'Estartit algun dia va votar ERC? Quanta impostura.
Per cert ex-votant, en Sanchis que pixa convergent dia sí dia també li reconeix èxits a ERC... Quan ho començaràs fer tu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
26 de juliol de 2010, 12.59 h

#27
A veure si el mas te els collons de dir el mateix que diu en Puigcercós. que digui que no pactarà ni amb socialistes ni amb peperos ni aquí ni a madird. va ex-llepes que ho digui que el seu objectiu és la Independència. ah no, qua a Ciu no sou prou maduurs.....Ha ha ha ha ha ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Gemma fletxa Barcelona
26 de juliol de 2010, 10.09 h

No se perque aquest diari digital sempre està fent propaganda d'ERC si no conec a ningú que els torni a votar mai més. Estàn acabats, el futur és Laporta


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
26 de juliol de 2010, 08.53 h

A mi ERC no em tornarà pas a fotre.

ERC s'ho ha perdut, per haver lliurat la Nació catalana als espanyolistes del P$OE, i a més, amb tal contumàcia que res fa pensar que no puguin tornar a fer-ho.

A ERC li convé una llarguissima travessa del dessert per reflexionar, fer neteja de venuts al P$OE i tornar al camí correcte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Ara ERC !!! fletxa Catalunya
26 de juliol de 2010, 01.26 h

#23 Això són discusions de metode i petites diferencies de visions.

El que ja trobo lamentable és que alguns independentistes acusin als altres de tous. botiflers... perque proposen un referendum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Per ARA ERC fletxa El Vendrell
26 de juliol de 2010, 01.18 h

Pq vols fer un Referendum? PQ el necessites si tens una formació que proclama unilateralment l´Estat Català?
Pq ens hem de conformar amb un Referendum que és un dret que tenim i se´ns nega?
Pq no vols arrivar a la meta ja? No en tens ganes?
Independentisme inmadur? saps que els hi va passar al Quebec que no tenien majoria al Parlament i van fer 2 Referendums?
De què tens por? Només hi ha un camí: 1.400.000 vots, 68 escons i PROCLAMACIÓ UNILATERAL DE L´INDEPENDENCIA!
Deixa´t estar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Pedro fletxa Barcelona
26 de juliol de 2010, 01.13 h

mira estos links en resumen: Los catalanes somos el 16% de la población de España producimos el 20% del PIB pagamos el 25% de impuestos y el Estado (administración central autonómica y local) sólo invierten el 12% en Catalunya...

Nos roban cada año el 10% del PIB, 22.000 millones de euros, 3.000 Euros por catalán. Los que quieren vivir a cuesta de los ciudaddnos catalanes son....

http://www.ccn.cat/sites/default/files/Presentacio%20CCN%20Deficit%20Fiscal%20Catala%204.07.2010.pdf

http:... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ara ERC !!! fletxa Catalunya
25 de juliol de 2010, 23.53 h

#20 Les mateixes enquestes que donen 12 diputats a ERC, en donen 0 al Laporta, Reagrupament...

El que caldria és no enganyar. El projecte del Laporta és fer un nou partit o només fa una plataforma per ajuntar als independentistes ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.