directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Un Estat en estat de xaladura demofòbica

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

No és cap sorpresa que el Tribunal Constitucional hagi “anul·lat” la resolució del recent debat de política general relativa al full de ruta de la majoria parlamentària que va triar el poble de Catalunya a les eleccions del 27-S de 2015. Però els magistrats, amb la doctora honoris causa per la Universitat de Girona (encara, fins quan?) Encarnació Roca molt somrient, han anat encara més enllà de l’esperat, amenaçant barroerament la presidenta del Parlament, la mesa de la cambra, el president de la Generalitat i el Govern amb mesures penals si l’apliquen d’alguna manera. De forma que, segons les institucions espanyoles, no és que no es pugui fer un referèndum, és que no s’hi pot ni parlar-ne en seu parlamentària. Per sort, finalment, el governador civil ens ha autoritzat a reunir-nos: som en 2016, no en 1976. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ARXIVAT. Dijous es coneixia públicament la decisió del Tribunal Suprem de tancar a la brava el cas Fernández Díaz, validant la conducta d’un ministre que, en les seves converses amb el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, posava (entre altres coses) molt greument en entredit la independència del poder judicial. Que el Regne d’Espanya llisca pel pendent de l’autoritarisme a marxes forçades és una constatació que ja no només fan els catalans. Aquesta setmana, forces polítiques i cambres legislatives del Regne Unit, Irlanda, Suïssa, Alemanya i Dinamarca han començat a moure peça per denunciar la gravetat de portar la presidenta d’una cambra parlamentària davant un tribunal per no haver prohibit un debat. I és que l’espanyolisme demostra, arreu on exerceix el poder, la feblesa de les seves conviccions democràtiques: que li preguntin sinó a l’equip del programa “Oasi Jove” de Ràdio Rubí fulminat després de 12 anys en antena pel simple fet de criticar l’alcaldessa socialista.
 
BIOGRAFIA. Espectacular compareixença al Parlament de Carles Viver Pi-Sunyer, director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern (IEA), un dels principals arquitectes del camí cap a la independència: conclusió lògica, l’assoliment de la República Catalana és un repte difícil, però una reforma constitucional a favor del dret de l’autodeterminació és pràcticament impossible. En el punt culminant de la ceguesa, el diputat de Ciudadanos Carlos Carrizosa li retreu les distincions rebudes com a constitucionalista i exvicepresident del TC: l’Ordre al mèrit constitucional i la Gran Creu de l’Ordre d’Isabel la Catòlica. Si tingués dos dits de front aquest contrast entre present i futur el faria reflexionar: per què tanta gent d’ordre s’ha fet independentista? De fet, el jurista va respondre a l’hàbil diputat neolerrouxista que assumeix tot el seu passat, però que, en tot cas, l’únic que li sap greu és no haver arribat abans al convenciment independentista.
 
CAMPANYA. Un grup d’independentistes amb Demòcrates de Catalunya al capdavant, en companyia del col·lectiu de personalitats públiques i d’opinadors que va defensar la re-introducció del referèndum al full de ruta després del 27-S, han fet aquesta setmana la presentació i el primer acte de la campanya a favor del sí. Fa pocs dies s’activava també la d’Esquerres per la Independència. Efectivament, hem de superar per elevació qualsevol dubte al voltant de la celebració del referèndum i donar-ho per fet. La incomoditat de la Gemma Galdón al “Més324” quan Elisenda Paluzie i Toni Castellà presentaven la iniciativa és el millor indicador de la conveniència de sortir al carrer a convèncer tanta gent com sigui possible. Però, sobretot (perquè els nous seran pocs, que tothom té partit pres fa mesos i anys) el que cal és donar seguretat i confiança als propis. Aquí no recularà ningú, tothom endavant. Ni un pas enrere.
 
DELACIÓ. La doble vara de mesurar de Ciudadanos comença a guanyar la categoria de mítica. Després d’assegurar que no acceptarien cap nova retallada, ja han començat a menjar-se, de la mà del govern espanyol, els primers gripaus. Aquesta setmana, a la Comissió d’Interior, el partit taronja ha exigit que es faci públic el nom de mossos associats a la seva sectorial de l’Assemblea Nacional. Tal demanda, no només suposa un atemptat a la llibertat d’associació sinó també un desconeixement flagrant de la legislació que protegeix les dades relatives a l’adscripció ideològica de les persones. Després d’haver-nos sentit dir de tot, amb una manipulació evident, cada vegada que s’assenyalava l’acció dependentista als mitjans d’algun personatge públic, ara es demana una llista negra de funcionaris públics arran de la seva activitat particular. Clar que són els mateixos que ja han apartat de les seves funcions un jutge per les seves idees. Grans demòcrates.
 
DESCONNEXIÓ. A alguns no agrada el terme, perquè prefereixen emfatitzar la seguretat i l’ordre d’un procés de la llei a la llei que regularà la llei de transitorietat jurídica, la pedra angular dels propers mesos. Però, a l’espera del dia definitiu de la ruptura, és evident que anem fent passes: com ara, per primera vegada a la història, no proposar cap nou candidat al TC, en procés de renovació de quatre dels seus membres. Només els socialistes catalans han intentat sense èxit fer-ne aprovar els seus candidats. I ni en mil noms pensats, mai hauria dit que hi proposarien el catedràtic Xavier Arbós, un fulgurant opinador de partit presentat sistemàticament i inverosímil als mitjans catalans (sobretot a la televisió comtal) com si fos una veu tècnica imparcial. Si haguessin completat la seva proposta amb el professor federalíssim Joan Botella tot plegat hauria estat d’una imparcialitat, pràcticament insuperable, sublim.
 
DUBTAR. Després de les darreres correccions al rumb de viatge, amb (una vegada bescantada la DUI amb el 48 al 39% dels vots) la interposició del referèndum entre l’aprovació de les tres lleis de desconnexió i les eleccions constituents, el full de ruta és claríssim. És evident, igualment, que els partits i independents que conformen Junts pel Sí i la CUP tenen estratègies diferents d’aquí a l’aprovació de la llei de transitorietat jurídica: els primers són partidaris de desobeir només un cop, just el necessari per passar d’un sistema legal a l’altre; els segons, de preparar el dia D a base de petites desobediències que deslegitimin les institucions de l’Estat espanyol a Catalunya. Les dues poden ser bones, si les sabem fer compatibles: el que costa més d’entendre són intervencions parlamentàries i declaracions de diputades com Mireia Vehí o Anna Gabriel que posin en dubte l’alineament dels mossos amb la nova legalitat el dia decisiu.
 
Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
17 de desembre de 2016, 20.50 h



#12 #10

POBRE bejota, COM S'ESCARRASSA el tonto idiota del digital:

No us estranyi res del més ruc, subnormal i analfabet del digital, el POBRE bejota, que a cada comentari ens demostra més la seva GROTESCA IGNORÀNCIA RÀNCIA I SUPINA.


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUUAAH HHUUAAHH !!!!!!!!!!



En "LLUIS" (sense accent perquè és un A N A L F A B E T ) abans usaba de nick "bejota" però se n'avergonyeix per les moltes ANALFABETADES CRETINES havia escrit i de les que ens varem burlar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
LLUIS fletxa bcn
17 de desembre de 2016, 20.45 h

CONSTITUCIÓN DE SUIZA: Art. 53: ‘’Toda modificación del número de cantones o de su estatus se someterá a la aprobación del electorado y de los cantones afectados, así como al voto del pueblo y de los cantones” (Cuando en los años 70, se quiso separar una parte (Jura) de un cantón (Berna), se hizo varios referéndums; uno a nivel de todo el pueblo de Suiza. ¡Y era para quedarse dentro de la misma Suiza! ) ► CONSTITUCIÓN DE ALEMANIA: Artículo 21 “Son inconstitucionales los pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
17 de desembre de 2016, 18.59 h

#9 Molt be !!

Doncs, això l'escau al fascistas Vic: XALAT, XUSMA, XIXARELU, XONAT, (m'he permés algunes llicencies)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
LLUIS fletxa bcn
17 de desembre de 2016, 17.19 h

El "referéndum o referéndum" de Puigdemont no cuaja entre los empresarios catalanes. Las dos principales instituciones que representan al mundo económico y empresarial en Cataluña rechazan tajantemente una votación unilateral sin acuerdo previo con el Gobierno.

N.B. RECORDO QUE LA PARANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 de desembre de 2016, 15.45 h

Busquem en els diccionaris?

xalar ...http://www.verbix.com/webverbix/go.php?T1=xalar&Submit=Go&D1=7&H1=107

xalar ... intransitiu Esbargir-se alegrement, regalar-se. Vam xalar molt, en aquella excursió. pronominal Com te la ...


Xaladura en català no l'he trobat però si encastellà.
chaladura
f. fam.Extravagancia, manía, locura.
fam.Enamoramiento.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
17 de desembre de 2016, 14.20 h

uigdemont desautoriza a Mercè Conesa por poner en duda el referéndum
"Celebraremos la consulta en el 2017 de forma indefectible", afirma el 'president'

Esquerra prevé destinar un millón de euros a la campaña de la consulta
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/merce-conesa-referendum-5697354

JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 de desembre de 2016, 11.06 h

LA DEMOFÒBIA, ÉS CONNATURAL, AL REGNE, EXPLOTEN I ANIHILEN LES COLÒNIES (CONFEDERACIÓ CATALANOARAGONESA), PERÒ A L'IGUAL AL SEU PROPI POBLE, L'AVERSIÓ AL POBLE, EL MENYSPREU, ÉS ACTIU MALGRAT OMPLIR-SE LA BOCA DEL CONTRARI. (ESPANYA ÉS, UNA UNITAT D'EXPLOTACIÓ EN L'UNIVERSAL)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
17 de desembre de 2016, 11.02 h

#2 Xaladura ve de xalar i algú n'ha volgut fer un neologisme i dir xaladura o boigeria...perquè creus que no és català?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5

Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
17 de desembre de 2016, 09.03 h



Quina gràcia que em fan aquests polítics espanyols que, coaccionen el sistema judicial, imposant-li els seus INTERESSOS POLÍTICS.



He rebut whatsapps de més d'una dotzena de francesos, suissos, belgues i italians que tots es posen les mans al cap davant la DEGENERACIÓ que està patint la paròdia de democràcia de l'estat espanyol. He redactat una resposta conjunta a tots ells, perquè no dono l'abast.



Aquests INCOMPETENTS polítics hispans, que semblen no tenir ni rastre de SENTIT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.