directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Com enfonsar TV3 per la via ràpida

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Aquesta setmana, amb la vergonya de qui sap que prendrà mal, la televisió pública catalana avisava amb només 48 hores d’antelació l’emissió dimecres a la nit d’una entrevista amb la cap de l’oposició, la diputada despistada Inés Arrimadas. L’audiència del 7,5% de “share” en “prime time” deu ser una de les pitjors de la història de la cadena a les deu de la nit, amb l’entrevista al president Puigdemont del gener multiplicant gairebé per quatre les seves xifres. Així que, ves per on, a Ciudadanos, un partit que no s’està de dir que tancaria bona part de la CCMA, ha descobert la manera més directa per ensorrar els seus índexs d’audiència. Encara que, amb la diputada Sonia Sierra (la del “perrea”) l’efecte encara podria ser més ràpid. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

EXPRESSIÓ. L’Audiència Nacional espanyola, amb la seva habitual habilitat en els “tempos”, ha obert aquesta setmana el front de persecució contra militants de la CUP (els prèviament identificats d’ofici pels mossos) acusats d’haver cremat retrats de Felip VI durant la Diada. L’acció, segurament, sembla pròpia d’una psicologia resistencialista que no s’hi adiu a l’estadi on som: el d’una majoria social netament partidària d’una República Catalana. Dit això, és evident que, molt més important que l’estètica, són els valors bàsics i el de la llibertat d’expressió n’és un dels més fonamentals. La degradació dels principis més bàsics de la democràcia espanyola no hi ha setmana que no rebi un cop de maça en aquest temps de sedició catalana. I esclatada la repressió no hi ha res tan exemplificador com rebentar-la a base de reiterar, arreu del país, començant pel faristol del Parlament, la mateixa llibertat d’expressió.


FRANQUISME. Entre els analistes és lloc comú assenyalar la sort que, a Catalunya i Espanya, l’extrema dreta anti-europeista no tingui representació a les institucions. Hauríem de recordar, però, que al nostre país Plataforma per Catalunya va estar a pocs milers de vots d’entrar al Parlament en 2012 i no ho va fer només per l’exigència d’un 3% dels vots a alguna demarcació. Però, sobretot, cal tenir ben present que, en realitat, l’extrema dreta ja s’hi sent representada a Catalunya i Espanya, principalment, entre els rengles del Partido Popular: aquesta setmana hem vist com un alt càrrec i tres regidors del PP d’Extremadura eren premiats per la Fundació Francisco Franco per honorar la memòria del “Caudillo”. I, a casa nostra, com qui no vol la cosa, la secció d’Alella del PP felicitava el Nadal amb un pollastre franquista ben gros. I cada dia aquest vincle, afermat per la catalanofòbia, és més sòlid.

LIQUIDAT. La setmana començava forta amb la premsa dependentista pitjant gas a fons. “La Vanguardia”, per via del gran mag de l’estadística Carles Castro, publicava un article inaudit, que la versió digital del diari va mantenir durant hores com la primera notícia (repeteixo, notícia, del diari). El senyor comte es va llevar i va dir a les seves hosts: faci’s la meva voluntat. I dit i fet. Titular: “Catalunya asimila ya un pacto con Madrid y deja atrás el trienio rupturista”. Com traslladar un desig intens no pas a l’editorial del seu diari o a l’espai d’opinió d’un dels seus fidels vassalls. No, no, directament a l’espai dedicat a la informació. Catalunya vol pacte i no ruptura. No és l’opinió del comte, són fets, és el que està passant. Ni els més vells del lloc són capaços de recordar una actitud més barroera per part d’un mitjà que en el passat havia estat prestigiós.


MASSATGE. L’altra gran capçalera dependentista del país, la del grup Planeta, no va voler quedar-se al marge. Si els uns tracten de desanimar i confondre, els altres treballen la divisió. Convençuts que la majoria parlamentària independentista se sosté feblement (cosa que caldrà veure quan tornem a votar), el diari d’Enric Hernández tot ho aposta a erosionar per l’esquerra fent de portaveu dels Comuns amb portades tan grandiloqüents com ara “El transport públic de BCN no pujarà en 2017”. Davant tanta eufòria, dues consideracions: perquè sí es pot pactar amb la dreta catalana no baixar els preus del metro i en canvi no es pot per a augmentar la despesa social de la Generalitat; i com és que vivint a Sabadell (alcalde d’ERC) i treballant a Sant Cugat (alcaldessa del PDECAT) utilitzaré el mateix títol de transport congelat que el diari de Planeta només atribueix en portada a l’alcaldessa de Barcelona?


MOSSOS. Talment com els quinze dies que manquen perquè els QWERTY compleixin amb el seu compromís d’un referèndum pactat en 2016, passa molt desapercebuda una altra notícia molt rellevant per al dies de fúria que vénen. El Tribunal Constitucional, braç perfectament greixat del poder executiu al servei del Partido Popular, ha avalat amb traca i mocador la “Ley de Seguridad Nacional” que faculta el president del govern espanyol a mobilitzar en casos excepcionals els mossos d’esquadra. No cal ni dir que el cas que ens ocuparà d’aquí ben pocs mesos, ho serà. Al si de la policia de Catalunya es diputarà una de les batalles clau per blindar per la via de fet el canvi de legalitat en el moment decisiu. Per això és tan important una doble realitat de difícil conjunció: assegurar un comandament fidel a les institucions catalanes i no posar-lo a la picota a les primeres de canvi.


RADIALS. Dilluns, el govern espanyol difonia allò que era un secret a veus de feia molts mesos, que pensa traspassar els 5.500 MEUR de deute de les empreses concessionàries de les catastròfiques autopistes radials de Madrid a l’erari públic. Novament, socialitzen les pèrdues. És a dir, que mentre la bossa de reserva de les pensions es buida gairebé completament i el deute de l’estat supera àmpliament el 100% del PIB, el Regne d’Espanya n’assumeix un nou negoci fallit de la Llotja del Bernabeu. Com sempre, amb Catalunya implicada (com amb el Castor o el túnel del Pertús). És a dir, que, pagant com paguem un 25% dels impostos que es recapten al Regne, ja sabem quina és la factura que ens suposarà la festa. Francament, no sé perquè es preocupen tant per les injúries al Borbó: crec que el més pràctic seria fer cap de l’Estat directament Florentino Pérez.


Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.

 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .. TOT EN CATALÀ fletxa NO A LAS CORRIDAS DE TOROS NI EN CATALUNYA NI EN ESPAÑA .. CAL PROHIBIR EL CRUEL CORRABOUS .. FORA SANTI VILA DIMITE MARXA PLEGA NO TE VOLEM .. MAL CONSELLER DE CULTURA DE CATALUNYA EL PITJOR
19 de desembre de 2016, 19.41 h

ENFONSAR ..TV-3 .. ara u fan molbe ,,, FORA DE SERIE ,, es un programa un .. SALVAME .. A LA CATALANA .. No val res sense interes aburreix ...LA FORMULA--1 ,,, MOLT CARA .. i fora ....ANUNCIS EN CASTELLA ,,, Quina Vergonya .....SEMPRE .. PARLAR DEL PROCÉS O DE.... UN REFERENDUM que mai faran CAL PARLAR DE ,,, PROBLEMES REALS ,, Con ATUR ,, ATURATS ....... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pere Soler fletxa Girona
19 de desembre de 2016, 11.02 h

#9 Interés? Potser el que deia l'andalús indepe de #2 : les tetes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
19 de desembre de 2016, 08.31 h



#5

Cagarritoneses, m'acabo d'assabentar d'una notícia que crec que no pot ser certa.


Tan fabulosa és la teva inventiva que ja tornes a fer tremolar la indústria i el comerç amb les teves novetats??!! No pot ser !! No pots ser un geni tan geni , tu !! Superes al Thomas Alva Edison !!


És cert que ara acabes d'inventar el TRICORNI-cendrer , un TRICORNI incombustible que posat de l'inrevés serveix de cendrer??


Ets el millor , reineta !! !! !! !!




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Loop fletxa Olot
18 de desembre de 2016, 22.38 h

Quin interés pot tenir una tia que només sap degradar i insultar els ciutadans de CAT?. 0


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 de desembre de 2016, 20.01 h




#5


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !! . . .




POBRE CAGARRITONESES !! !! !! !!




EM TÉ TANTA POR QUE ES PENSA QUE LA SEVA OMBRA SÓC JO !!



QUÈ T'HE FET JO, CAGARRITO? SI PRECISAMENT SEMPRE ESXCRIC LLOANCES COBRE ELS TEUS FABULOSOS INVENTS !! !! !! !!





TÉ, ELS RECORDARÉ A AQUELLS LECTORS QUE IGNORIN LA GRANDESA DEL TEU INTEL.LECTE :





El TRICORNI de camuflatge, que en comptes de ser negre-xarol, té taques marrons, grogues i verdes


El TRICORNI plegable, que es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
18 de desembre de 2016, 15.40 h


“Catalunya asimila ya un pacto con Madrid y deja atrás el trienio rupturista” ha ha ha ha ha quant d'alcohol que circula per la redacció de La Vanguardia !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Rufino Laina fletxa Valencia de Alcantarilla
18 de desembre de 2016, 14.48 h


#5 Si mi racionalidad no me impidiese creer que la sodomia pueda generar ceguera, sordera y estupidez, podria entendre que tu mentalidad fuera como es.


Pero no, otra debe ser la causa de tu sordera, ceguera y estupidez, que no tus atípicas tendencias sexuales.

Te he preguntado ya 20 veces si esos aragoneses orientales que con tanta constancia como pasión invocas, son los que se tiraban a tu madre cuando se prostituia en la carretera entre Chamalera y Candasnos? O los que preferian tu ojet... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
18 de desembre de 2016, 13.24 h

#2

querido nazi

no te inventes vecinos, eres tu el separata de origen andaluz.

Y logicamente la Ines Arrimadas ,en comparacion con la Marta Rovira, te pndria si no tuvieras 77 años y no te aguanteses ya el pipi si no fuese por los pañales que usas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
18 de desembre de 2016, 11.49 h

L'Arrimadas no te prou categoria per sortir a un programa de televisió. Potser si hagués agradat més sortit a Antena Infantil (que tiempos, oi Ines?).


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de desembre de 2016, 08.50 h



La Infanta Cristina, "tinc ganes de que s'acabi tot per no posar mai mes els peus a aquest país."

Cristina, no saps com t'entenc.......... JO TAMPOC TINC GANES DE POSAR ELS PEUS.

No per el seus pobles si nò, per la gent que el porten al desastre. i ens volen arrastrà amb ells.

FORA.......INDEPENDENCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.