directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas assegura que només governarà en solitari si obté més diputats que el tripartit

'Pot ser que no tinguem més remei que fer una coalició, però no serà un poti-poti com ara'

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que 'només governarà en solitari si CiU obté més diputats que la suma del tripartit'. 'Aquesta és la condició', ha manifestat el líder de CiU, qui ha argumentant que 'si no hi ha un govern monocolor no serà un govern fort'. En una entrevista a 'El Periódico', ha reconegut que tot dependrà del resultat de les eleccions al Parlament. 'Pot ser que no tinguem més remei que fer una coalició, però no serà un poti-poti com el tripartit', ha remarcat. Mas també s'ha referit al dret a decidir i ha afirmat que requerirà 'no fracturar la societat catalana' i que 'pot comportar tensió amb Espanya' i 'el país ha d'estar preparat per suportar aquesta tensió'.
artur mas, ciu, cdc, convergència, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Mas parla del procés que ha de portar al dret a decidir del poble català. Considera que només queda aquest camí després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i que 'és una utopia que PSOE i el PP pactin finalment una reforma constitucional que aculli Catalunya en una Espanya plurinacional'.

Com ja va dir en el debat sobre l'Estatut al Parlament, aposta per un dret a decidir 'sense límits'. 'El límit màxim seria que Catalunya tingués un Estat propi. Una altra cosa és que s'hi pugui arribar o no, perquè això depèn de com evolucioni la societat catalana', ha indicat. Mas ha assenyalat que la independència 'no és l'únic horitzó possible', sinó 'una opció'. En aquesta línia, el líder de CiU ha afirmat que 'en l'última fase del dret a decidir, l'horitzó pot ser tenir un estat propi, però no s'hi arribarà ni fàcilment ni ràpidament'. Mas creu que per aconseguir-ho 'seria absolutament necessari un grau d'entesa entre els estats català i espanyol'. Per exemple, ha afegit, 'mitjançant una federació d'estats'.

En aquell debat al Parlament, Mas va advocar per aconseguir un acord al voltant del dret a decidir sobre el concert econòmic i en l'entrevista ha respost afirmativament quan se li ha preguntat si el concert ha de ser la primera escala del dret a decidir. La seva aposta és 'administrar els propis recursos, com en el concert dels bascos o el conveni dels navarresos, encara que no l'anomenem així'. Segons Mas, 'l'avantatge és que en aquest punt no fracturarem la societat catalana'.

Per exercir-ho, ha explicat que hi ha dos mecanismes: 'O una consulta popular que no sigui via referèndum, cosa que ens obligarà a canviar la llei catalana en vigor, o a través d'unes eleccions'. Per a Mas, 'si un partit porta al seu programa aquesta demanda de manera molt explícita i obté la majoria absoluta, significa que la gent aposta clarament per això'.

En aquest context, ha dit que el suport al govern espanyol a canvi de més autogovern 'ara ha de ser l'excepció'. Tot i això, ha remarcat, que 'si un govern espanyol, del color que sigui, ens accepta un plantejament de fons com el concert, el pacte fiscal, es podria replantejar un escenari com aquest'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
27 de juliol de 2010, 13.26 h

#16 Per cert, sabia que en Laporta havia figurat en el famós PARTIT PER LA INDEPENDÈNCIA, el PI, liderat per Àngel Colom i la Pilar Rahola ????. A mi això ja m'ho diu tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
27 de juliol de 2010, 13.23 h

#7 Exvotant, aquí t'he de donar la raó, i això que mai te la dono. Fa uns dies que només surten comentaris dels que en diuen INADEQUATS, quan no s'hi diu cap paraula grollera ni fora de to, i en els quals només hom hi expressa una opinió o una idea. Fins i tot he fet una consulta al diari aquest, i ciom és llògig no m'han contestat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
pasbort fletxa Vila-real
27 de juliol de 2010, 10.16 h

Al 7 aixís que NO VOTAR o VOTAR CiU NO ES INSULTAR? no....1000 vegades pitjor, en tots aquests anys NO a aprés vosté rés de rés? encara està romiant de quina manera ens farà mantindre 4 anys més en l´ESCLAVITUT? això a vosté li sembla més digne que un INSULT? Perque om sigui català com el MAS que també, també, VOL QUE CONTINUE l´ESCLAVITUT es POT dir que és digne? digne de VOLER que continue l´ESCLAVITUT? que...NO CANVIE RES? sort, sort tenim que tenim REAGRUPAMENT amb Laporta ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
27 de juliol de 2010, 00.54 h

Jo no em quedo enlloc, botifler, a mi no em paga ningú com a vosaltres, fills de p..a. Es evident que parlava dels catalans, no de cap partit, pero com que tu ets imbecil a mes de traidor ni ho has entès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
26 de juliol de 2010, 16.14 h

#11 Si, és clar, si no hi anem, us quedeu.

Apa que no és llest el noi!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
26 de juliol de 2010, 15.40 h

#11 O sigui que el què Vostè diu i vol és no anar a votar i així construir una nova societat. Ves per on, una nova teoria que encara mai havia sentit.!!!!. Qui ho va dir això, en Pitàgores ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
26 de juliol de 2010, 15.26 h

El unic partit preparat per manar honradament es ALATERNATIVA de GOVERN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
26 de juliol de 2010, 15.11 h

Abstenció : vota ERC o Laporta, el que et faci menys ràbia, però si els indepes ens abstenim i CiU treu una còmoda majoria, estem perduts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
abstenció fletxa barcelona
26 de juliol de 2010, 14.22 h

Els hauríem de deixa amb un pam de nas a tots no anant a votar. Vistes les opcions i vist com maneguen la "democracia" em sentiré estafat governi qui governi. Hem de començar a construir la societat que volem sense tenir-los en compte, hem d'anar cap a una altra banda, ells no ens representen, només ens utilitzen ara sí i després també. Jo no aniré a votar i ja m'és igual si li donem el govern a un o l'altre, tots són de dretes, ho han demostrat ciu, psc i també icv.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.