directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'independentisme repetiria la majoria absoluta en unes noves eleccions

El baròmetre del GESOP dóna més força al projecte sobiranista, que arribaria als 73 diputats

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Hi ha la majoria en les enquestes sobre el referèndum i es manté la majoria absoluta independentista al Parlament, aquesta és la lectura que se'n pot extreure del baròmetre del GESOP publicat per El Periódico, que malgrat els seus intents per dibuixar dubtes i poc suport a l'opció independentista, les dades es mostren molt clares. Fins a 73 diputats (72 actualment) i un suport del 48% a la independència, 8 punts per sobre del 'no', consoliden el bon estat de forma del sobiranisme català.



Eleccions Generals
Eleccions Generals

Comparteix
   


Etiquetes
Sense Junts pel Sí, ERC guanya
 
Esquerra Repúblicana arrasaria en unes hipotètiques eleccions, amb 50 diputats, el millor resultat de la seva història, contrastaria amb la caiguda lliure del PDECAT, que amb 17 diputats demostra que el partit, encara en plena reconstrucció, té molt recorregut per endavant. La CUP, per la seva part, tindria 6 representants que consolidarien la majoria absoluta independentista de 73 diputats, un més dels 72 actuals. Unes dades que doten de més força l'opció de la República catalana que comptaria amb una oposició liderada per Ciutadans, amb 18 diputats, que registraria una caiguda de 7 diputats.
 
Puigdemont, el líder que necessita el PDECAT
 
El president Puigdemont es consolida com el segon líder més ben valorat, amb un grau de coneixement del 97,1%, l'actual president se situa per sota del líder d'ERC, Oriol Junqueras com el polític que rep millor opinió dels enquestats (96,5% de coneixement). Amb un 5,6 de nota, se situa a tan sols 0,3 del líder republicà, que aquest darrer any ha destacat per evitar fer front a situacions tenses del Govern, com l'estira-i-arronsa de la CUP a l'hora de negociar els pressupostos de l'any anterior i encetar polèmiques com la dels últims dies sobre les detencions dels Mossos d'Esquadra.
 
En un moment on els demòcrates es troben per sota de les seves expectatives de vot, i amb problemes de lideratge, Carles Puigdemont s'erigeix com la figura que pot reconstruir el partit. Amb un perfil desacomplexadament independentista i al capdavant del procés que ha de fundar la República catalana, l'actual president de la Generalitat és ara mateix l'únic líder destacat del PDECAT per agafar les regnes i encetar la refundació de l'antiga Convergència.
 
Tot i que Puigdemont en més d'una ocasió ha confessat que la seva tasca es redueix a portar Catalunya a la plena llibertat, ja hi ha diverses veus dins del partit que consideren la figura del president com la més forta i consolidada per conduir la força sobiranista a la centralitat.
 
La CUP perd suports
 

La força anticapitalista perdria quatre diputats en unes noves eleccions, alguns analistes apunten que la caiguda es deu a l'actitud dels cupaires a l'hora de fer front a segons quins moments claus del procés que en lloc de fer prevaldre la unitat han desgastat les files de l'independentisme. Malgrat els resultats, la CUP continuaria sent important per mantenir la majoria absoluta independentista, motiu de celebració per a les files sobiranistes que posen per davant el procés que els càlculs partidistes.



Per primera vegada una força independentista guanyaria a les generals
 
Una altra dada destacada del GESOP és la victòria d'ERC en les eleccions generals a Catalunya, la primera victòria d'una força independentista en unes eleccions al Congreso. Els republicans superarien En Comú Podem amb 13 diputats, dos més que els comuns. En tercer lloc quedaria el PSC amb 8 mentre que el PDECAT amb 6 lluitaria amb el PP, també 6, per tenir la quarta posició. Ciutadans, per la seva part, només en trauria 5.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
20 de desembre de 2016, 22.42 h

#35 El teu raonament és ESTÚPID.
Si un home li fot una hòstia a un altre, l'altre s'hi torna, ARRIBES TU I DIUS QUE TOTS DOS TENEN LA MATEIXA CULPA?!
Això demostra una de dues, o que ets SUBNORMAL o que ets un fanàtic de CONVERGÈNCIA i no et passa pels c ... reconèixer que el nen subnormal convergent #6 , sense cap provocació prèvia ha començat a insultar en Junqueras.
Si ets subnormal, què hi farem, si ets un mal parit CONVERGENT que prefereixes la INJUSTÍCIA que la veritat, VES-T... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
#39 NEN CONVERGENT SUBNORMAL fletxa TU LLEPA PELS DE CUL EMPASTIFATS DE CACA I CALLA, IDIOTA !
20 de desembre de 2016, 22.30 h



#39 ELS CONVERGENTS SÓN EL CÀNCER DE CATALUNYA.


ARTUR MAS VA TRAIR EL PARLAMENT CATALÀ ANANT A PACTAR UN ESTATUTET A LA BAIXA AMB ZAPATERO

CONVERGÈNCIA VA PACTAR 100 VEGADES AMB EL PP

ARTUR MAS ENS VA ENGANYAR DIENT QUE ERA INDEPENDENTISTA I VA PERDRE INTENCIONADAMENT EL TEMPS SENSE PREPARAR RES PER A LA INDEPENDÈNCIA.

JORDI PUJOL ENS VA ROBAR MOLTS MILIONS, I ELS VA EVADIR A ANDORRA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
20 de desembre de 2016, 08.18 h

Evarist, el teu feixisme es propi de les esquerres nazional.socialistes de sermpre i actuals.
Quina por que fas, FEIXISTA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Àlvar fletxa Catalunya Nord
19 de desembre de 2016, 23.42 h

#32 Moltes gracies per la lliçó, i per només haver trobat una sola falta perquè soc un cas . tinc 67 anys i en fa 60 que visc a Catalunya nord, i quant era petit a l' escola d' un poblet del Montsià en els any 50 era prohibit parlar o aprendre el Català, be com era un poble petit tothom el parlava el català menys a l' escola , i només hi vaig anar un any des pres mon Pare va agafar tota la família i cap a França a guanyar-se les garrofes. A estudiar a l' escola de la " Republique " i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
19 de desembre de 2016, 21.34 h



#36


No us estranyi res del més ruc, subnormal i analfabet del digital, el POBRE bejota, que a cada comentari ens demostra més la seva GROTESCA IGNORÀNCIA RÀNCIA I SUPINA.


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUUAAH HHUUAAHH !!!!!!!!!!



En "LLUIS" (sense accent perquè és un A N A L F A B E T ) abans usaba de nick "bejota" però se n'avergonyeix per les moltes ANALFABETADES CRETINES havia escrit i de les que ens varem burlar cruelment en el seu moment.


COMPROVEU EL SEU CANVI DE NOM E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
LLUIS fletxa bcn
19 de desembre de 2016, 19.39 h

E-NOTICIES
El referèndum no convenç els empresaris

El Cercle d’Economia i Foment del Treball demanen un pacte amb l’Estat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
JOSEPBNA. fletxa BARCELONA
19 de desembre de 2016, 19.12 h

#6
#8
#9
#10
#11
#13
#16 Però vosaltres què esteu fent, és que seu begut l'enteniment tirant-vos els draps bruts per la cara i públicament, sobre persones que en més o meyns força, estan treballant per la causa?. És que heu perdut el nord del que hauria de ser un moviment independentista. És que no podeu entendre de que si volem arribar a bon port te que ser amb una única condició, i és que estiguem tots ben units i fen pinya, recolzant a tots, però a tots els que estan br... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
JOSEPBNA. fletxa BARCELONA
19 de desembre de 2016, 18.22 h

#3 com un exemple del que dius, un més dels tants que hi han, es l'estació del AVE a Tarragona. Fa més de 10 anys que està inacabada i de manera provisional, i el més greu del cas, és que està construïda a "terra de ningú", quan a altres llocs d'Espanya amb prou feina 4 usuaris, les tenen totalment acabades. tot sent nosaltres els que paguem la broma, doncs es la única comunitat en que l'AVE te beneficis.

Per aquests cassos és per el que crec que el moviment independentista, a més ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
19 de desembre de 2016, 17.19 h

#32 Evaristo, un nombre bonito para un ser de erc, partido de tontitos que comen mucho y van a misa com el tonton Junqueras, que por cierto, la justicia protege, el PP protege, a todos sus miembros y miembras, lo entiendes Evaristita, tita, tita de erc-pp?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
19 de desembre de 2016, 15.15 h


#31 No voldria que et sentissis insultat, i em guardaré bé prou de dir res contra les malifetes de Convergència, però et pregaria que si de debò estimes Catalunya i la seva llengua , més del que estimes Convergència i l'Artur Mas, no et costarà res aprendre a escriure "em" sense hac quan no és cap VERB.

I, si et plau, no em diguis a mi també que sóc "del CNI pur i dur" (sobre tot pel castellanisme de la frase)


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.