directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 02:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern vol per negociar amb l'Estat un finançament equivalent al concert econòmic

Presentaran una moció perquè es plantegi a la comissió mixta

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els socis de Govern presentaran aquest dimecres al Parlament una esmena on s'insta a la comissió mixta que negociï amb l'estat un model de finançament per Catalunya en el que gradualment i de forma progressiva es pugui aconseguir un resultat equivalent al concert econòmic. L'anunci l'ha fet el portaveu parlamentari i candidat d'ERC, Joan Ridao, qui s'ha mostrat convençut que CiU acceptarà aquesta esmena. De fet, la federació nacionalista presentarà una moció a la cambra catalana respecte al desplegament de l'Estatut i el sistema de finançament.
govern entesa
Comparteix
   

Ridao ha explicat que l'esmena conjunta dels socis del Govern 'insta a la part catalana de la comissió mixta estat-Generalitat que estudiï l'abast i condicions perquè es pugui produir la cessió eventual de nous tributs'. Així mateix, s'exigeix 'la publicació de les balances fiscals; cosa que no planteja la moció de CiU', ha criticat. Segons el portaveu d'Esquerra, la moció convergent sobre finançament 'fa riure i és grotesca perquè parteix sobre la premissa falsa que acord entre Mas i Zapatero garanteix un tracte bilateral en el finançament'. El dirigent republicà també ha dit que la proposta és 'populista i una mica capciosa, perquè pretén que algun grup com el PSC hi votin en contra per mirar de denunciar algunes actituds'.

El portaveu parlamentari adjunt d'ICV-EUiA Jordi Miralles ha manifestat que la posició de la coalició és 'el concert econòmic solidari'. 'Hem acordat un finançament i el Govern està treballant per impulsar una negociació que tingui un resultat favorable', ha ressaltat. Segons Miralles, 'la lògica dels concerts econòmics solidaris poden plasmar la visió d'un estat plural en el sentit federal'.

Per la seva part, el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha afirmat que la federació nacionalista 'no s'empassa' que el PSC demani en el seu programa electoral 'un sistema de finançament que tendeixi a aconseguir dinàmiques recursos similars al concert econòmic, mentre que el PSOE reclami un sistema de finançament negociat entre tots'. 'Algú intenta enganyar als votants', ha afirmat Pujol. 'Què demanaran els diferents partits polítics en relació al desplegament de l'Estatut i el finançament, la multilateralitat del PSOE o el sistema que tendeix al concert econòmic que ara promou el PSC?', ha preguntat el dirigent de la federació nacionalista.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.