directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Benach: 'A Canàries ja van prohibir els toros i ningú els ha acusat de ser antiespanyols'

Reitera que l'abolició de les corrides no és una qüestió identitària

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president del Parlament, Ernest Benach, ha tornat a recordar aquest diumenge que el debat sobre les curses de braus 'no es pot plantejar des del punt de vista identitari, sinó com un debat sobre els drets dels animals'. En una entrevista a Catalunya Informació, Benach ha manifestat que si vota a favor de la llei per abolir les curses de braus 'és per la defensa dels drets dels animals i no per res més' i ha considerat que seria un 'error' entendre-ho d'una altra manera. El polític republicà ha admès que les curses de braus aixequen passions sobre tot si 'es desvetllen des d'altres indrets' i ha recordat que a les 'Canàries la llei ja va ser aprovada i no ha passat res' i ningú els 'ha acusat de ser antiespanyols'.
ernest benach
Comparteix
   


Etiquetes
Aquest dimecres es votarà al Parlament la proposta per abolir les curses de braus i Benach ha demanat 'centrar les coses on són' i ha defensat que 'aquesta és una llei estrictament en defensa els dret dels animals, que planteja que un espectacle no es pot basar en la tortura i en la mort d'un animal'. Ha destacat que 'les curses de braus eren comuns en diferents territoris i a poc a poc han anat decaient'. Ha recordat que 'alguns demanen que es deixi que les curses s'acabin de morir', però ha destacat que 'els que s'aniran morin són els animals'.

Els grups parlamentaris van descartar el passat dimecres demanar una votació secreta. En aquest context, el president del Parlament ha afirmat que 'tots els diputats voten lliurement i ningú ha expressat mai que s'ha sentit coaccionat'. Així mateix, ha dit que les votacions 'només són secretes quan afecten a persones o quan un grup fa la demanda d'acord amb el reglament'. En aquest sentit, ha dit que no es dóna cap d'aquests casos.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Jordi-80 fletxa València
26 de juliol de 2010, 19.36 h

#5 Siguem llestos i diguem el que ens interessa mentre fem el que volem, com fan els espanyols. Ells diuen que estimen Catalunya mentre la saquegen. Ara, nosaltres direm que el tema dels bous és un tema contra la tortura animal, quan sabem perfectament que és un tema identitari de primera línia. Hem d'aprendre a dir el que molesta als espanyols, a fer de cínics, a ser intel·ligents en les nostres declaracions. I Benach ho ha fet molt bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 de juliol de 2010, 16.17 h

Perdoneu si a contínuació escric el meu comentari en la llengua del país veí. Ho faig així perquè no estic segur si el què diré, els de Convergència m'entendrien: "Sr. Mas, no le da a Ud. vergüenza establecer la libertad de viti a sus diputados, cuando tenga lugar la votación de la ley anti-taurina ???
Es así com piensa obtener más votos, por aquello de que de esta manera su arco de captación puede ser más amplio al abarcar sectores más conservadores ???. No siente Ud. vergüenza... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
26 de juliol de 2010, 16.08 h

#7 Exacte amic meu. Molt encertat el seu comentari. Però jo seria més directe si l'hagués hagut d'escriure. Jo hagués dit les curses són assassinat i tortura d'animals, i que els ho fan i en gaudeixen, són d'una baixa estofa moral, cívica i cultural. Si filossofem un xic, en el fons passa el mateix amb nosaltres els catalans, a qui se'ns tortura a diari espol·liant i assassinant la nostra identitat i cultura. I els què ho fan són exactament els mateixos. Que hi ha catalans,catalans que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ivan fletxa Avinyó
26 de juliol de 2010, 13.19 h

Sr. JO MATEIX, espero que quan digui que "la mentalitat espanyola és pròpia de degenerats, incultes i de retardats mentals" es refereixi a una part dels espanyols, ja que n´hi ha d'altres (molts) que estan també en contra de les corridas de toros, com per exemple els meus pares, que són espanyols.
Què li semblaria si algú digués que la mentalitat catalana és pròpia de degenerats, incultes i de retardats mentals?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
26 de juliol de 2010, 12.47 h

JO penso que si el lamentable espectacle dels toros no fos una qüestió d´ identitat espanyola ja faria anys que s´haurien abolit però esclar la cosa espanyola es sagrada encara que sigui un espectacle tercermundista per sàdics que gaudeixen amb el patiment dels altres. Això és la prova vivent de que la mentalitat espanyola és pròpia de degenerats, incultes i de retardats mentals. Ës el que hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
26 de juliol de 2010, 12.16 h

És cert que això dels toros (i del correbous) té una derivada identitària més que evident i que s'hi barregen molts conceptes.

A la meva manera d'entendre-ho, però, hi ha un aspecte realment fonamental. Fer un espectacle del sofriment dels animals, en qualsevol de les seves manifestacions, és un arcaisme impropi de societats avançades.

Defensar això, més enllà de qualsevol contaminació cultural i identitària, només es pot fer des d'unes mentalitats encara massa subjectes a uns p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ara ERC fletxa Barcelona
26 de juliol de 2010, 12.01 h

ERC és el grup polític més gran del Parlament de Catalunya que votarà en massa a favor d´abolir els braus.

Tot i així els suposats independentistes que escriuen per aquí, critiquen ERC i no diuen ni una paraula de CIU o el PSC que donen llibertat de vot.

Extranys sobiranistes tenim a casa nostre...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
borinot fletxa barcelona
26 de juliol de 2010, 11.27 h

T'equivoques Benach. Som molt ingenus.
El tema de les corridas, és molt identitari. Fanàticament identitari, però per la part dels defensors.
D'aqui s'explica el suport incondicional del PP i C's. És el tema identitari l'únic que els mou.
Els de C's teòricament es diuen d'esquerres (que no és cert), però quan es tracta de temes identitaris espanyols, la seva nació és el primer. Sense fisures. El PSC malgrat ser més progressista que CiU Està molt a favor dels toros per identitat espan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
26 de juliol de 2010, 10.17 h

Els convergents de CiU i els convergents laportistes atacaran les seues pròpies institucions, fent-li el joc a l'aparell espanyol, només perquè hi ha republicans i independentistes en elles. Sectarisme anticatalà en estat pur servit en safata als espanyols. En canvi, no diran res dels milions i milions sense declarar que van destinats als borbons espanyols.

Amb uns babaus així als Països Catalans, l'aparell espanyol tindrà sempre la guerra guanyada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.