directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "Que curiós que Errejón s'apropi a les nostres tesis i Xavier Domènech a les del PP"

"Si algú pensa que volem eleccions perquè les enquestes ens son favorables és que no ens coneix"

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Oriol Junqueras, vicepresident del govern i conseller d'economia, ha visitat avui els estudis de Catalunya Ràdio. Mònica Terribas l'ha entrevistat durant gairebé tota una hora. El republicà ha volgut demostrar a la parodista que avui venia amb la intenció de respondre amb claredat totes les preguntes. I en alguns moments ha estat del tot cert, com quan ha parlat sobre els pressupostos, els seus viatges a Madrid, sobre la intenció d'Esquerra després de les enquestes i la relació amb els comuns respecte al referèndum.

oriol junqueras, esquerra
Oriol Junqueras a CatRàdio
© CatRàdio

Comparteix
   


Etiquetes
Sobre els pressupostos
 
Junqueras ha reconegut que "els marges que tenim són limitats però amb voluntat d'arribar al màxim consens possible per tirar endavant els pressupostos". Així doncs, ha tret pit sobre la seva gestió: "aquest any també ens saltarem el dèficit oficial al voltant de l'1% però el ministeri demana el 0,6%". Malgrat això, ha advertit que "tot dèficit no finançat és deute que va contra els proveïdors".
 
Sobre les factures públiques, el vicepresident ha explicat que "hem rebaixat les factures de pagament en 3.000 milions d'euros i que les entitats públiques ja han cobrat". També ha especificat que "el termini mitjà de pagament està en 28 dies, menys de la meitat que fa uns anys".
 
Les partides socials
 
Junqueras ha enviat un missatge a la CUP: "aquests pressupostos ajuden a la gent que més ho necessita. Hi haurà 1170 milions més en partides socials i d'altra banda en fomentar el creixement de l'economia". També ha volgut recordar que "res no és gratuït i el que poses en un lloc ho has de treure d'un altre".
 
Sobre les relacions amb l'Estat
 
Junqueras ha dit que no anirà a la reunió amb Montoro on es debatrà sobre el FLA al consell de política fiscal i financera. Encara que hi volgués anar, ha explicat, no podria perquè "aquella hora estaré debatent sobre la gravació dels actius no productius".
 
El vicepresident ha narrat que hi ha alguns contactes amb Soraya Sáenz de Santamaría: "fa uns dies per telèfon vam parlar de coses genèriques i s'ha de concretar una data per quedar. També em va trucar per saber l'estat de salut de Joan Tardà, que l'han operat del maluc".
 
Sobre el resultat d'aquests possibles encontres, Junqueras ha estat clar: "totes les reunions que hem fet fins ara amb el govern espanyol han tingut un resultat de 0. L'expectativa que canviïn les coses és molt baixa."
 
Els viatges a Madrid
 
Junqueras ha volgut acabar amb els rumors: "les vegades que jo he anat a Madrid són totes públiques". La meva resposta a tot això és clara: independència i referèndum".
 
La viabilitat del referèndum
 
Tal com ja va avançar Marta Rovira, "l'aprovació de la llei de transitorietat jurídica ens portarà a convocar el referèndum". Tanmateix, ha afegit: "l'objectiu és buscar el màxim suport possible cap al referèndum i per això hi haurà el Pacte pel referèndum. A la societat catalana el suport que rep és més que majoritari".
 
Sobre com convèncer a aquells que dubten sobre la viabilitat del referèndum, Junqueras ha advertit que "el resultat serà vinculant i això és la garantia màxima". Així doncs, sobre els comuns a Catalunya ha llençat un dard enverinat: "és curiós que les tesis d'Errejon s'aproximen a les nostres i les de Xavier Domènech al PP". Encara ha anat més enllà quan ha dit que "els Comuns hauran de decidir si donen suport a l'àmplia majoria del parlament o si s'acomoden a un model d'estat que posa traves."
 
La campanya del sí
 
Junqueras no ha volgut aclarir si es farà una campanya unitària a favor del sí: "la campanya a favor del sí estaran coordinades entre els partits sobiranistes i el govern ha de tenir una actitud neutral". També ha explicat que "ERC ha reservat un milió d'euros per la campanya a favor del 'SÍ' al Referèndum."
 
Sobre el tacticisme d'ERC
 

Junqueras ha estat contundent sobre aquest tema: "si algú pensa que volem eleccions perquè les enquestes ens són favorables és que no ens coneix. Jo l'enquesta de El Periodico ni me l'he mirat". En aquest sentit ha explicat la bona sintonia que hi ha amb el PDeCAT i, més concretament, amb el president Carles Puigdemont: "Perquè amb el president ens estimem molt no és pertinent que jo faci de portaveu de ningú."






COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Josep Pagès i Canaleta CASES FREDES PER LA POBRESA fletxa DIR QUES FARA EL REFERENDUM SI ES MENTIR .. ES ENGANYAR A TOT CATALUNYA ALS CATALANS
21 de desembre de 2016, 22.52 h

14 ) Es de sentido comun que si el Estat Espanyol PROHIBEIX EL REFERENDUM .... No9 e3s podra fer .. EL 23 DE DESEMBRE FUM FUM CARBO PER PUIGDEMONT Per volguer ENGANYAR ALS CATALANS Per seguir al poder


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
21 de desembre de 2016, 22.51 h






#14




Cagarrito, hauries de dissimular una mica. Això d'anar pel món proclamant les teves rares i degenerades pràctiques amb les MORCILLAS que tu per fer-te l'important anomenes botifarres, no crec que contribueixi a rentar la teva imatge que a hores d'ara està tan bruta.









Jo et dono sempre bons consells, i , insisteixo: ABANDONA L'ANÍS EL MONO, reineta !!











Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
21 de desembre de 2016, 20.17 h

#11 SOBRE LOS BUTIFARRENDUMS

El Cementerio de los Referéndums Imaginados


La cumbre del viernes felicitará la Navidad a los independentistas con una nueva promesa inviable

http://www.elperiodico.com/es/noticias/opinion/jordi-mercader-cementerio-referendums-imaginados-5705964


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de desembre de 2016, 15.12 h

#12 Encima embustero y paranoico, mariquita apestoso? Tu heredaste todas las cualidades de los franquistas, verda gorrino?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
21 de desembre de 2016, 13.37 h

“Espanyols, us matarem!”: 50 NAZIS separatistas AGREDEN Y AMENAZAN a 7 jóvenes de Barcelona con la Selección.

Benvinguts al prusés festiu, pacífic i democràtic



Ja ho veuen: 50-80 naZZionalistes contra 7 joves, CATALANS al crit d’ “espanyols us matarem!”. .....O SEA EL MODUS OPERANDI DE SIEMPRE , 80 NAZIS SEPA-RATAS CONTRA 7 CATALANS.



Por cierto, ¿se sabe algo de lo que les ha pasado a los brutales agresores COBARDES de 2 chicas CATALANAS de Barcelona con La Selección?
LA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Josep Pagès i Canaleta CASES FREDES PER LA POBRESA fletxa DIR QUES FARA EL REFERENDUM SI ES MENTIR .. ES ENGANYAR A TOT CATALUNYA ALS CATALANS
21 de desembre de 2016, 12.28 h

PUIGDEMONT ,,, Sobre el teu REFERENDUM....... ....EL 23 DE DESEMBRE FUM FUM ..UN FUM I UN REFERENDUM QUE MAI ES FARA .. Nomes per Amagar tapar ,, la molta Corrupció de CONVERGENCIA EL 3 % Tan famos y las fortes RETALLADES SOCIALS DE ARTUR MAS y la SRA CAMACHO DEL P.P. ..... C.I.U. y P.P. Ban esta JUNTS molt de Temps Cal Recordar ara


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
sum sum cordam fletxa pleitagensam
21 de desembre de 2016, 11.52 h

#8 cagarro


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
21 de desembre de 2016, 11.52 h

#8

Aznar, EL PREPOTENTE ACOMPLEJADO i Rajoy:

SE COMERÀN VIVOS, com deia un de per aqui..............


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 de desembre de 2016, 11.35 h

#7

Pues eso, si en cataluña existen los peajes, que están más que amortizados, es porque la generalitat va de la mano de abertis y la caixa, la hipocresia NAZZZIONALISTA es tremenda, ponen a su aparato propagandístico a vender victimismo y resulta que quien se lleva la pasta de los peajes son ellos LOS INDEPENDENTISTAS DE CIU O ERC, no madrid

AUN SE RECUERDA cuando la campaña aquella de la prensa afín al régim del no vull pagar echándole la culpa a madrid, y con el avui como uno de p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
21 de desembre de 2016, 11.21 h



EN CATALUÑA quien se lleva el dinero de los peajes (que están más que amortizados) es Abertis (presidida por un convergente de toda la vida como salvador alemany y quien estuvo a punto de ser conseller de economia con Mas, y la Caixa, quien es el principal accionista de Abertis), estas dos empresas van de la mano con ciu y erc (hace no mucho la caixa contrató a portabella, que creo que es filólogo, aquel de esquerra que estaba siempre presentándose por la alcaldía de barcelona, iba de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.