directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carme Chacón i Felipe González culpen el PP i l'independentisme del 'problema' entre Catalunya i Espanya

Creuen que els secessionistes tenen obstinació en 'magnificar les friccions i minimitzar els avenços històrics'

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón, i l'expresident del govern espanyol, Felipe González, han culpat el PP i l'independentisme del 'problema' entre Catalunya i l'Estat espanyol després de la sentència de l'Estatut. En un article al diari El País, acusen els populars de resistir-se a 'reconèixer la diversitat d'Espanya' i de recórrer el text al Constitucional després de perdre la votació a les cambres parlamentàries. Retreuen als independentistes la seva obstinació en 'magnificar les friccions i minimitzar els avenços històrics que hem viscut' i retreu als qui 'es van excloure del consens de l'Estatut i ara s'esquincen les vestidures reivindicant la mateixa norma que van refusar'.

Comparteix
   


Etiquetes
La ministra espanyola de Defensa i l'expresident del govern espanyol publiquen aquest dilluns un article a El Pais on reparteixen culpes de la situació generada entre l'Estat espanyol i Catalunya. Recorden que al llarg del temps hi ha hagut un estira i arronsa i que 'és una realitat multisecular, que s'ha de mesurar en unitats de temps més àmplies que els incidents de recorregut'. A més, segons Chacón i González, 'una àmplia majoria de catalans comptabilitza la seva identitat catalana i espanyola'.

Respecte la sentència de l'Estatut, l'expresident i la ministra creuen que dels vots particulars que donen suport als arguments del PP expressen una 'visió preconstitucional de l'Estat' i que aquests magistrats neguen, entre d'altres, l'autogovern i la immersió lingüística. Creuen que de la resolució del Tribunal Constitucional espanyol se'n desprèn un 'desconeixement de la diversitat catalana en la realitat espanyola' i que a més refusa 'quasi totes' les objeccions del PP al text estatutari.

La retallada 'consagra i constitucionalitza el major nivell d'autogovern'

Segons els dos autors de l'article, el fallo del TC espanyol 'consagra i constitucionalitza el major nivell d'autogovern aconseguit, reconeix els drets propis dels ciutadans de Catalunya i totes les competències que el Parlament havia proposat'.

En el repartiment de culpes, Chacón i González també admeten que els 'ha faltat energia' a tots aquells qui no comparteixen la postura del PP ni dels independentistes, sinó dels qui aposten 'per la via de l'entesa i refusem tant el camí de la imposició uniformadora com el de la separació'. Segons ells, 'la força d'Espanya està en la seva diversitat, en la potència de l'autogovern, de la federalització inserta en el marc normatiu que ens varem donar. És el camí de la majoria de catalans i espanyols', argumenten.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Som i serem! fletxa Tordera
11 d'agost de 2010, 23.51 h

Tot el que digui aquesta mala truja de la Chacón, no em sorprén gens ni mica. Us enrecordeu? Al principi anaba de "sóc comprensiva", "sóc simpática", "sóc super-guai!"... i altres frases enganyoses. Ara, ja no cal dissimular (pensa ella), i així que ja em puc treure la pell de xai. La mare que la va parir!! Es que amb la seva impertinent malicía ha superat al Bono i tot! Quan ella pensa en els catalans, li surt escuma per la boca... quin fástic!! I... temps al temps. No par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
27 de juliol de 2010, 17.08 h

Com tenen la barra aquests dos mercenaris del diner i jugant a fer política i escrivint articles on s'hi diu que la sentència del TC (SIC)"consagra i constitucionalitza el major nivell d'autogovern aconseguit".????? No se'n donen vergonya de dir aquestes mentides, després que aquesta sentència esmicoladora de la nostra identitat, ens hagués empès a lluitar definitivament cap a la independència ????. Estic veient (de fet ja ho sabia) la poca decència i ètica humana que tenen aquesta purr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de juliol de 2010, 07.25 h

Quins collons!!!!, ara ens foten les culpes a nosaltres!!!!. Una raó més per voler ser lluny d'ep.panya


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
GUERAU fletxa valència
27 de juliol de 2010, 04.24 h

REALMENT EL PSOE ES PERILLÓS PER FEIXISME ESPANYOL D'ETIQUETA I EN ESTAT DE NIRVANA TOTAL, ELLS SÓN AIXÍ DE GUAIS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de juliol de 2010, 00.57 h

Perquè també creiem que hi ha molts espanyols idiotes.

http://www.facebook.com/group.php?gid=100626053328635


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de juliol de 2010, 19.33 h

"El Ministeri de Defensa espanyol ha retornat aquest mes tres factures de l'empresa municipal de Figueres Fisersa perquè no estan redactades en castellà."
"El Ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Àngel Moratinos, es manté ferm en que la postura del govern espanyol de no reconèixer Kosovo com a estat independent"

Això de qui és la culpa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Sílvia Martínez
26 de juliol de 2010, 18.55 h

Vaja, segueixen els qui expliquen contes fora de lloc:

1) Conte primer sobre els dolents són el PP. Contes de por i de fantasmes, oh, que juguen a ensacar i avui li dóna a la Ministro per mirar de tornar a fer por independentista..., que ja no val, que ja coneixem una mica de com va això de mirar de dominar per por, amb por, fent pors..... Defensa, ni més ni menys, perill, dic jo, no deixem d'estar a l'aguait. Diversitat...., diu, ho diu també González? ha, no sé si deuen saber el signif... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de juliol de 2010, 18.45 h

Hahaha! Molt bona! I el PSOE és la solució, no? xD
Si us plau, passeu a fer algun monòleg amb algún humorista al següent meeting.
Avenços històrics que hem viscut? Sí, més o menys com els que ha viscut Espanya amb Cuba.
Comptabilitzar identitat espanyola i catalana? Sí, també ens podem comptabilitzar amb els polinesis, però que cadascú faci el que vulgui. Jo em comptabilitzo amb els europeus, i no m'empresono amb cap estat que em nega la llibertat.
I aquesta nena pija de la Chachón... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de juliol de 2010, 18.00 h

Aquests polítics espanyols, que estan encara al Parlament de Catalunya, el que els preocupa es quan Catalunya sigui un estat, ells ja no es podran presentar sota cap sigla a l'Estat Català !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Laia fletxa Barcelona
26 de juliol de 2010, 17.24 h

A la Carme Chacon no li queda dignitat ni decencia. S'ha de tenir barra que algu que es va presentar a les eleccions com a representant del poble català a Madrid pugui arribar a escriure coses com aquesta, o a signarles si més no, doncs dubto que tingui els minims per saber escriure un article.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.