directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod nega que la llei sobre els centres de culte vulneri l'autonomia local i que calgui un permís per dir missa

"Aquest és un projecte pioner que regula les condicions de centre de culte"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha manifestat aquest dimecres que el projecte de llei sobre els centres de culte o de reunió amb fins religiosos 'no vulnera l'autonomia municipal'. En el debat de totalitat al projecte de llei al Parlament, el vicepresident ha apuntat que no entén com algú, 'ja sigui per esverar als membres de l'església o crear animositat contra el Govern, ha afirmat que la llei tindrà caràcter retroactiu i no es podrà dir missa ni a l'ermita més petita ni a la Catedral més gran sense un permís municipal'. 'És fals, és una mentida i és una barbaritat', ha ressaltat Carod-Rovira. Tant CiU com PPC han presentat esmenes a la totalitat que han estat tombades pels vots del socis de Govern. Ciutadans s'ha abstingut.
carod rovira esquerra erc
Comparteix
   

'Aquest és un projecte pioner que regula les condicions de centre de culte', ha afirmat el vicepresident al començament de la seva intervenció. Carod-Rovira ha defensat que el projecte de llei 'no va contra el dret de llibertat religiosa, sinó que vol que els ajuntaments facilitin aquest dret'. Així mateix, ha declarat que no vulnera l'autonomia municipal, tal com han criticat els partits de l'oposició. 'No hi ha res en el projecte que ataqui la llibertat municipal; no contradiu la llei d'urbanisme, sinó que la completa', ha dit el vicepresident, qui ha afegit que hi havia un buit legal sobre aquest tema.

Carod-Rovira ha destacat que el projecte de llei estableix l'obligatorietat que els plans d'ordenació urbanística municipal prevegin sòls amb la qualificació de sistema d'equipament comunitari on s'admetin o s'assignin els usos de caràcter religiós. La futura normativa, que ara passarà el seu tràmit parlamentari, té com a objectiu garantir el dret de llibertat de culte, donar suport a les administracions locals i vetllar per unes condicions adequades de seguretat, higiene i dignitat dels locals. L'objectiu de la Generalitat, amb la futura llei, és acabar amb la divergència de criteris entre les institucions municipals en el moment de concedir les llicències.

La parlamentaria de CiU Maria Glòria Renom ha argumentat la seva esmena a la totalitat afirmant que el projecte de llei 'envaeix l'autonomia local i afecta matèries que no es poden tractar amb lleugeresa i poden afectar un dret com és l'exercici de la llibertat religiosa'. Renom ha manifestat que 'cal tenir en compte l'especificitat de la diversitat religiosa existent i cal aprofundir en el respecte i suport vers totes les confessions religioses'. No obstant això, ha dit que 'cal també observar que el pes de cada una d'elles es diferent'. 'Llibertat religiosa respectant minories, però tenint en compte la majoria i els valors històrics i tradicionals que han constituït la catalanitat', ha afegit Renom. Segons la diputada de CiU, aquest projecte de llei 'és un nyap jurídic i està buit de contingut'.

Per la seva banda, la diputada del PPC Àngels Olano ha dit que la llei 'entorpeix i es complica a Catalunya la llibertat religiosa'. 'Han aconseguit que molta gent que veiés com es posa en qüestió les arrels catalanes i catòliques de Catalunya i d'Espanya', ha ressaltat. 'No hi ha buit legal', ha destacat Olano, qui ha afegit: 'Hi ha una confusió entre el dret de reunió amb el dret de manifestació religiosa'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.