directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 23:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Pujol aposta per pactes puntuals amb PSOE i PP

No veu un acord de legislatura perquè els dos partits ‘no mereixen prou confiança’

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol aposta per que CIU pacti de forma puntual, ‘dia a dia i en cada ocasió des de zero’, amb PSOE i PP després de les eleccions generals perquè ‘no mereixen confiança’ per a un acord de legislatura. ‘Només es pot tractar amb ells si paguen a la bestreta. Cal penjar el rètol de 'no es fia'. Arribat el cas això limitaria molt l'abast i el grau del compromís de CIU. En realitat, faria impossible un compromís durador i que obligués de forma sistemàtica’.
jordi pujol ex president ciu
Comparteix
   

Pujol ha argumentat que CIU ‘no ha de ni pot’ pactar amb el PP perquè durant els últims quatre anys ‘ha fomentat campanyes de calúmnia i ha excitat els ànims contra Catalunya’. ‘Ha creat un ambient de gran hostilitat i animadversió’, va dir. Respecte al PSOE, opina que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ‘ha enganyat constantment’ a Catalunya amb el Estatut, ‘amb les promeses incomplides’ de la publicació de les balances fiscals, amb partides pressupostàries que després no ha aplicat, amb el caos de les infraestructures i envaint competències catalanes. Així mateix, Pujol -que durant els seus 23 anys en la Generalitat va pactar amb PSOE (Felipe González) i PP (José María Aznar)- va acusar als dos grans partits espanyols d'utilitzar Catalunya com ‘munició de guerra per al seu enfrontament’.

Pujol considera que Catalunya es juga en aquestes eleccions la serietat com a societat i la dignitat i autoestima com país perquè si un país no és seriós no serà pres en consideració, pel que va instar a l'electorat català a manifestar la seva ‘repulsa’ pels partits responsables del ‘perjudici i menyspreu’ a Catalunya. ‘Mentre no restablim la dignitat i el respecte no ens prendran de debò’, va alertar. Segons Pujol, és necessari demostrar que ‘maltractar a Catalunya té un cost important’. De cara al 9 de març, va assenyalar que els electors catalans poden prendre dues direccions: ‘La decepció, el descoratjament i la renúncia’, el que conduïx a l'abstenció, o la reacció, ‘la direcció que el 9-M cal prendre’.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.