directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

CCOO només donarà suport al referèndum si és vinculant

Gallego descarta el suport a la convocatòria d'un nou 9-N sense ''efectes legals''

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, considera necessari assistir aquest divendres a la cimera convocada pel president Carles Puigdemont amb l'objectiu de construir un escenari d'ampli suport social que representi al 80% dels catalans que estan pel dret a decidir. Tot i això, Gallego adverteix que per trobar una solució al problema de Catalunya amb Espanya s'han de buscar solucions que no consolidin el conflicte sinó que ajudin a superar-lo. ''Ni la judicialització ni la unilateralitat'' de convocar un referèndum amb negociació o sense negociació són la solució al conflicte, ha reblat Gallego. El secretari general de CCOO ha advertit al Govern que el sindicat no donarà suport a un 9-N perquè aquest pas ''ja està fet'' i ara cal buscar un referèndum amb ''efectes legals''.


Comparteix
   


Etiquetes

La cimera convocada pel president Carles Puigdemont indica en el punt quatre de l'ordre del dia la constitució d'un nou pacte per el referèndum, segons ha explicat Gallego. El líder sindical ha assegurat que cal esperar a conèixer realment que vol dir aquest punt i saber si es tracta ''d'una evolució'' del Pacte pel dret a decidir i avançar cap a la convocatòria d'un referèndum i en quines condicions, ha explicat.

Gallego ha posat sobre la taula les condicions del sindicat per aquest referèndum que ha de ser una iniciativa que tingui la ''voluntat'' de negociar amb l'Estat per arribar a un acord i per tant en aquest camí des d'una banda de la taula el que no es pot dir és que ''el faràs (el referèndum) encara que no sigui negociat''. ''No es pot dir que anem a negociar però faré el que em doni la gana. Això no és serio'', ha reblat.


El líder de CCOO ha recordat que l'escenari polític espanyol ha canviat i en aquest moments en el Congrés dels Diputats hi ha una composició política que pot facilitar la negociació del conflicte polític de Catalunya i en aquest camí caldrà buscar aliats a la resta de l'Estat per ''pressionar socialment'' al govern espanyol i als grups parlamentaris. Gallego ha recordat que aquestes últimes setmanes aquesta ''pluralitat'' política ha permès tombar lleis de l'anterior legislatura.

Per Gallego assistir a la cimera d'aquest divendres no genera dubtes perquè és una convocatòria a la que s'ha d'anar amb l'objectiu de construir un escenari polític que representi al 80% de la població catalana que està pel dret a decidir.

El dirigent sindical però ha posat algunes reserves a la forma de la convocatòria perquè sembla més una convocatòria feta per ''instrumentalitzar'' la posició política d'un Govern i de dos o tres partits que li donen suport més que la voluntat d'ampliar un consens social. Gallego ha advertit que el sindicat no acceptarà en cap cas aquest paper ''d'acompanyant'' d'una posició política concreta que vulgui ''privatitzar'' la reunió en funció dels seus interessos.

Aquest ampli consens ha de servir per trobar una posició políticament i socialment àmplia per defensar una solució política a un conflicte que és polític. En aquesta via, no són vàlides les opcions que opten per ''la judicialització i la unilateralitat''.

''Si volem donar un salt endavant i superar el conflicte, necessàriament hem de forçar una negociació que permeti un acord i això vol dir que haurem de trobar interlocutors vàlids que ajudin a forçar aquesta situació perquè el govern de l'Estat està en una posició tancada'', ha reflexionat.

Una convocatòria poc oportuna per coincidir amb els pressupostos

Gallego també ha advertit que la data de convocatòria per aquesta reunió no ha estat la més oportuna perquè coincideix amb la negociació dels pressupostos i ha assegurat que el sindicat no deixarà passar aquesta oportunitat per ''exigir'' un pressupost més social que tingui en compte, per exemple, la renda garantida de ciutadania.

El sindicat no es troba sol amb aquesta posició ha assenyalat que sent que aquesta posició està ''compartida'' per un ampli ventall d'organitzacions socials i ha descartat donar suport a una cimera que se situï ''única i exclusivament'' en l'esfera del debat polític per garantir unes majories de govern.

En relació amb la possibilitat d'una convocatòria d'un referèndum sense garanties jurídiques no efectes legals, similar a la convocatòria del 9-N, Gallego ha advertit que el sindicat en aquests moment ''no està per fer un nou 9-N'' perquè no aportaria res a la solució del conflicte. Si es convoca un referèndum ''s'haurà de veure si té les garanties jurídiques i els efectes legals i si es convoca abans de la negociació o després d'una negociació per acordar un referèndum''.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
borisvian fletxa Lleida
23 de desembre de 2016, 10.58 h

CCOO només donarà suport a Catalunya quan siguem independents,
com la majoria d'esquerres socialistes i comunistes que pul·lulen per aqui


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
23 de desembre de 2016, 09.20 h





#7 Ja sé, Castellanopithecus, mico castellà amb pretensions de ser català, que la teva minvadíssima intel.ligència SIMIESCA et priva d'entendre les coses més simples i elementals. Tot i això intentaré explicar-te'n alguna per veure si pot SEMBLAR menys subnormal del que en realitat ets.



Els sindicats espanyols estàn al servei del NAZIONALISME CATELLÀ, i només un pobre estúpid ignorant com tu pot creure que els nacionalismes sense estat poden ser nazis.



El nazisme és un na... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Badalona
23 de desembre de 2016, 00.55 h

+ rellotge d'or?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 de desembre de 2016, 22.38 h

CCOO SE LO TIENE QUE HACER MIRAR, UN SINDICATO DE CLASE NUNCA PUEDE APOYAR UNA CAUSA NAZIONALISTA. CADA VEZ CUESTA MAS QUE LOS TRABAJADORES SE SIENTAN IDENTIFICADOS CON UNOS SINDICATOS POLITIZADOS Y AL SERVICIO DE QUIEN MAS SUBVENCIONES LES DAN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JCV fletxa Santa Cristina d'Aro
22 de desembre de 2016, 20.19 h

Aquest paio calb de la foto, el tenia per més assenyat. Veig que s'ha fet gran, però nois, a mesura que anava creixent, la seva intel·ligència minvava proporcionalment. Però de què va, tant ase i burro és que no sap que el què demana és impossible ?. A mi m'emprenyen aquesta mena de botiflers estrafolaris amb raonaments d'aquesta mena. Que diguin clarament que no volen la independència, i ja està. Que no ens vinguin amb ciris trencats, com aquell altre il·luminat mental d'en Domèn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
22 de desembre de 2016, 18.51 h

Aquest de CCOO a qui hem recorda? Cap pelat com un cerillu....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
22 de desembre de 2016, 18.34 h

Aquest paio què va a fer l'home a la reunió?

Doncs si va contra el poble, quedarà ben escaldat.

I el poble MAJHORITÀRIAMENT vol SÍ o SÍ el referèndum.

Encare hi ha conservadors que no ho veuen clar? Bah! Unionisme imperialista i res més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .. TOT EN CATALÀ fletxa NO A LAS CORRIDAS DE TOROS NI EN CATALUNYA NI EN ESPAÑA .. CAL PROHIBIR EL CRUEL CORRABOUS .. FORA SANTI VILA DIMITE MARXA PLEGA NO TE VOLEM .. MAL CONSELLER DE CULTURA DE CATALUNYA EL PITJOR
22 de desembre de 2016, 16.28 h

Puigdemont ....EL 23 DE DESEMBRE FUM FUM FUM VA NEIXER UN REFERENDM CON JESUCRISTO Que su destino era morir EL REFERENDM el seu ES NGANYA ALS CATALANS Ja que no es fera realitat mai ...FUM CORTINA DE FUM .... AL LORO EL REFERÈNDUM CATALÀ .. ES ,, CON UN ABORTO Tots saben ja podra Neixer mort , no te cap posivillitat de tirar endevant ......EL REFERÈNDM Li Pasa c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .. TOT EN CATALÀ fletxa NO A LAS CORRIDAS DE TOROS NI EN CATALUNYA NI EN ESPAÑA .. CAL PROHIBIR EL CRUEL CORRABOUS .. FORA SANTI VILA DIMITE MARXA PLEGA NO TE VOLEM .. MAL CONSELLER DE CULTURA DE CATALUNYA EL PITJOR
22 de desembre de 2016, 15.45 h

EL CONTE DE NADAL ..Del President Puigdemont , es diu ....: REFERÈNDUM ... Li agrada molt dir Explicar als Catalans . ES UN CONTE QUE NO TE UN FINAL FELIÇ Si no amargo


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Olotí fletxa Olot
22 de desembre de 2016, 15.13 h

Deixeu-vos de referendum, que ens estan abocant a una DUI com un transatlàntic.
I tots cap a Barcelona a celebrar-ho !
O ha defensar-ho, que carai !


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.