directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Més regidors del PP voten a favor del dret a l'autodeterminació a les Illes

Tot i que Bauzá els ha demanat per escrit que rebutgin la moció d'Avançam · Els edils populars han facilitat l'aprovació del text a set poblacions

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Diversos ajuntaments de les Illes Balears han votat a favor d'una moció que advoca pel dret a decidir amb els vots a favor del Partit Popular tot i que d'aquesta manera desobeïen les instruccions donades pel president del partit a les Illes, José Ramon Bauzà. La moció, presentada per la plataforma Avançam, ha estat debatuda en 11 consistoris d'entre els quals 7 han aprovat ja la iniciativa amb el vot favorable del PP. La plataforma planteja un ideari similar al de les consultes sobre la independència que s'han anat realitzat a Catalunya en el darrer any. En la moció balear s'afirma que 'els pobles de les Illes són titulars del dret a l'autodeterminació' i que 'un estat democràtic ha de garantir la participació dels ciutadans en els assumptes de política mitjançant la celebració de referèndums'.
urna vots eleccions
Comparteix
   


Etiquetes
Com si sentissin ploure. Aquest és el cas que diversos Ajuntaments del PP de les Illes Balears li fan al seu líder, José Ramon Bauzà, a l'hora de votar sobre una moció per l'autodeterminació. La plataforma Avançam, ha presentat, en diversos consistoris, una iniciativa que advoca pel dret a decidir del poble Balear amb la sorpresa de la votació a favor de diversos grups populars que han desobeït les ordres de la direcció, que ha instruït un vot contrari. 11 ajuntaments han debatut la proposta dels quals 7 han rebut un vot favorable dels populars, mentre que en dos més s'han abstingut.

La moció balear afirma que 'els pobles de les illes son titulars del dret a l'autodeterminació' i que 'un estat democràtic ha de garantir la participació dels ciutadans en els assumptes de política mitjançant la celebració de referèndums'. La moció parla també que els Ajuntaments han de col·laborar institucionalment amb 'les iniciatives locals que propugnin la celebracions de referèndums'.
La direcció general del PP va fer la vista grossa quan el grup popular de l'Ajuntament d'Inca, primer a votar la iniciativa d'Avançam, hi va donar suport, però l'increment de vots populars favorables en altres Ajuntaments ha agafat amb el pas canviat a la direcció del PP a les Illes Balears, que ha ordenat que es voti en contra.

Malgrat però aquestes directrius, s'han anat succeint els suports a la moció com ha estat el cas dels consistoris d'Alaró, Bunyola, Felanitx o Sineu. Als Ajuntaments de Pollença i Sa Pobla les mocions han tirat endavant amb l'abstenció dels populars.

Ordres populars

El president del PP a les Illes Balears, José Ramon Bauzà, ha remès una carta als militants de la seva formació on es donen detallats arguments que empenyen al vot contrari a la moció d'Avançam. D'aquesta manera s'explica que no es pot acceptar la paraula 'autodeterminació' ja que s'entén com un concepte d''independència'. A la carta també s'hi reflexa la negativa a les consultes populars ja que aquesta és una iniciativa que ha d'impulsar el Parlament i no els Ajuntaments.

La moció, que és presentada per ERC i el Bloc, es votada a favor per Unió Mallorquina (UM), mentre que els socialistes hi voten en contra malgrat que el partit hagi donat llibertat de vot.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
28 de juliol de 2010, 00.45 h

Donat l'alt grau de democràcia interna que te el pp no m'extranyaria que demà mateix "dimitissin"els pocs regidors amb més d'una neurona que hi han a Ses Illes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Esteve Miquel
27 de juliol de 2010, 15.48 h

# Tant de bo, company. Tant de bo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ramon fletxa Manresa
27 de juliol de 2010, 15.32 h

#2 Dubto que a Madrid si no és una maniobra ho deixin passar, per tant si els pròxims dies veiem una allau d'expulsions del PP a ses Illes potser haurem de pensar que hi ha intel·ligencia encara que estiguin al PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
27 de juliol de 2010, 12.33 h

Pensa malament i .... !. Per alguna raó , crec que aquesta suposada voluntat 'auto-determinista' o independentista d'aquesta colla del PP no es més que una maniobra de distracció , de voler fer veure allò que ells combaten. com si ara fos un objectiu a assolir. Res d'això. Del que es tracta es de sembrar la confusió sobretot als indecisos de dretes que a les illes voten als populars i que per l'arribada dels nous aires de l'independentisme s'han convertit en possibles votants de partits... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ramon fletxa Manresa
27 de juliol de 2010, 09.29 h

En un país democràtic i en un partit democràtic això no seria noticia, però tractant-se d'un partit on les ordres les dicten a Madrid i és a caixa o faixa, no només és notícia que hi hagi gent amb veu pròpia si no que és notícia que hi hagi gent que pensi, per cert tenint en compte que les votacions són secretes, quants del PP (llegiu també C's, etc) votarien a favor de la independència en un referèndum vinculant?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.