directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 20:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC votarà amb CiU la moció que rebutja l'actual traçat del TGV per Barcelona

Trencant la unitat de vot amb els socis de govern

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El grup parlamentari d'ERC votarà favorablement aquest dijous a la moció presentada per CiU que rebutja el traçat actual del TGV per Barcelona. D'aquesta manera, votaran en un sentit diferent que els socis de Govern, PSC i ICV-EUiA, que estan en contra de la moció i que han presentat conjuntament una esmena al text. La moció de la federació nacionalista demana que el Parlament expressi el rebuig a l'actual traçat del TGV al seu pas per Barcelona, adjudicat pel carrer Mallorca. ERC també es contrari a aquest traçat, ja que aposta pel carrer Aragó, i el grup al Parlament ha decidit aquest dijous a la tarda buscar la coherència amb el seu grup municipal de Barcelona.
parlament catalunya
Comparteix
   

D'aquesta manera, el grup parlamentari d'ERC ha decidit trencar la unitat de vot amb els seus socis de govern i votaran una moció pràcticament idèntica a la que el grup municipal republicà va donar suport fa uns mesos al consistori barceloní. De fet, els republicans es trobaven en la disjuntiva de si contradir el posicionament del grup municipal que lidera Jordi Portabella, o bé no trencar la cohesió dels grups del Govern.

Finalment, doncs, els republicans han optat per donar suport a la moció, descartant fins i tot una abstenció que també permetria que el text fos aprovat, tot i que havien qualificat la moció de la federació nacionalista de 'parany', 'oportunista' i 'malintencionada'. Els tres socis de Govern van mantenir dimarts diverses trobades per tal d'intentar trobar una 'solució consensuada' a la situació, que finalment no ha arribat.

Aquest mateix dimecres, a primera hora del matí, els grups del PSC i ICV-EUiA han entrat al registre del Parlament una esmena a la moció de la federació nacionalista, sense els republicans. Això ja feia preveure que no hi hauria unitat de vot del tripartit.

Al Ple del Parlament, aquesta serà la segona vegada que el PSC perdrà una negociació al Parlament aquesta legislatura. Els socialistes es van quedar sols en la reprovació de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, per la seva gestió de les Rodalies de Renfe.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.