directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els diputats ebrencs denuncien 'xantatge' dels lobbies taurins perquè s'oposin a l'abolició de les corrides

Demanen al PP que retiri la petició a la Comissió de Garanties i no obstaculitzi la llei dels correbous

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els diputats ebrencs Francesc Sancho (CiU), Núria Ventura (PSC) i Marta Cid (ERC) han denunciat aquest dilluns el 'xantatge' al qual estan sent sotmesos els diputats de les Terres de l'Ebre per part dels lobbies taurins amb la intenció d'aturar l'aprovació de la ILP per abolir les curses de braus que es vota aquest dimecres al Parlament. Sancho, Ventura i Cid han coincidit a demanar al PP que retiri la petició d'un informe al Consell de Garanties Estatutàries que a hores d'ara impedeix debatre i aprovar -alhora que s'aboleixen les curses de braus- la llei que ha de regular els correbous. Justament els diputats de les Terres de l'Ebre han estat els impulsors de la regulació dels correbous per tal de blindar-los i separar-los de la prohibició de les curses de braus. Al seu entendre, els populars fan aquesta 'maniobra' d'acord amb els interessos dels lobbies empresarials taurins que amenacen de fer 'tot el possible' per dificultar el tràmit de la regulació dels correbous si finalment es prohibeixen els braus.
diputats, terres de l'ebre, correbous, marta cid, núria ventura, francesc sancho
De dreta a esquerra: la diputada del PSC, Núria Ventura; la diputada d'ERC, Marta Cid; i el diputat de CiU, Francesc Sancho.

Comparteix
   


Etiquetes
En una roda de premsa insòlita, els diputats de les tres formacions polítiques que havien impulsat conjuntament la regulació han comparegut per denunciar el que consideren una operació orquestrada pel 'lobby empresarial taurí' i el PP. El diputat convergent Francesc Sancho ha estat denunciat obertament 'pressions' i intents de 'xantatge' per part d'aquest lobby. Segons Sancho, han amenaçat que 'si prohibeixen els braus o tira endavant la ILP es farà tot el possible per dificultar el tràmit de la regulació dels correbous'.

'Xantatge' del lobby taurí

'És més, a mi em diuen que 'si no garanteixes setze vots a favor de les curses de braus tindreu problemes amb els correbous'. Ni accepto xantatges, ni serem presoners de ningú', ha declarat Sancho, abans d'anunciar que tot i haver decidit donar suport als toros de plaça, per no perjudicar els correbous, optarà ara per no votar i deslliurar als diputats que s'havien compromès a seguir aquest exemple amb ell.

Les diputades del PSC i d'ERC han certificat l'existència aquest tipus de pressions –també en sentit contrari per part de les entitats defensores dels drets dels animals, tot i que de naturalesa diferent, han precisat- i han acusat directament el PP, que sempre s'ha desmarcat del consens inicial consens d'aquests tres partits, d'emparar les pretensions d'aquest lobby, tot recordant que el mateix partit havia anunciat, un dia abans de fer-ho -i també a les mateixes penyes-, que no portaria la llei al Consell de Garanties Estatutàries, com així ho va acabar fent dijous. 'Consideren que no poden perdre espanyolitat a Catalunya', ha recriminat Cid als conservadors. 'El PP acaba en el tot o res', ha resumit Sancho.

Sobre el paper, la proposta del PP qüestiona l'adequació a l'Estatut del fet que únicament els municipis que tinguin reconeguda la tradicionalitat de la festa puguin celebrar els correbous, amb el pretext de permetre a qualsevol municipi organitzar actes taurins en qualsevol moment. 'És un error de concepció del PP. Amb la llei blindàvem el que ja tenim consolidat i més i tot: els pobles que han deixat de fer bous fa uns anys podran recuperar els actes –es manté la tradicionalitat dels correbous allí on s'ha reconegut es facin actes o no-. S'autoritzaven també en celebracions puntuals –en fires o festes especials, sota un permís administratiu-. El PP no ho ha entès i volien buscar més', ha explicat Ventura.

'Oportunitat perduda'

La diputada socialista ha explicat que amb la petició d'aquest informe es perd una 'oportunitat històrica' per desenvolupar una llei que, en el marc i dins dels límits de la normativa de protecció dels animals, 'protegia dels animals a la plaça', aportava 'seguretat a la gent' que es dedica a aquests espectacles i 'seguretat jurídica a les entitats i col·lectius que els organitzen', especialment els ajuntaments. 'Ara obrim un camí d'inseguretat jurídica i incertesa', ha precisat, tot admetent però, que es manté l'actual marc regulador i el manual de bones pràctiques que permet aquests actes.

Aquesta inseguretat i incertesa vindria donada, segons ha desenvolupat posteriorment, en el fet que una prohibició de les curses de braus podria generar un escenari diferent, un context polític que 'podria afectar molt durament els correbous'. 'Si no ho tenim regulat abans que es prohibeixin les curses de braus tenim un perill', ha dit Ventura, que ha anunciat el seu vot positiu a les curses de braus per aquest motiu i per considerar que és una pràctica que s'extingirà per ella sola i que, per tant, prohibir-la podria donar ales als seus defensors. 'Faig responsable del que pugui passar als interessos partidistes i empresarials del lobby del PP. Ens han posat entre l'espasa i la paret', ha tancat Cid, qui ha precisat que no votarà a favor dels toros de plaça.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
SOM I SEREM! fletxa Tordera
3 d'agost de 2010, 19.20 h

Aviam: La questió dels correbous, crec que no s`han de prohibir, sinó que es tenen de modificar i / o regular d`alguna manera. No estic gens d`acord amb els envolats (quan li foten foc a les banyes), pèro en canvi no hi vaig cap problema en que facin correr els braus per una plaça, o un lloc tancat. (sense agressió ni patiment). En quant als "lobbies" taurins... no son mes que una colla de mafiosos sense escrúpols. Algú te algún dubte de que el mon de la tauromaquia sempre ha sigut des... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de juliol de 2010, 01.00 h

Perquè també creiem que hi ha molts espanyols idiotes.

http://www.facebook.com/group.php?gid=100626053328635


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de juliol de 2010, 00.55 h

Perquè també creiem que hi ha molts espanyols idiotes.

http://www.facebook.com/group.php?gid=100626053328635


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de juliol de 2010, 22.54 h

No Ho entenc massa. Voler que es prohibeixin les curses de braus i estar a favor del correbous (envolats etc.) és com contradictori. O és que els envolats no pateixen???? No se com ho veuen que uns si i els altres no,Però als envolats no crec que els agradi molt anar anar amb les banyes com qui diu embolicasdes amb foc.... Ha de ser estressant i angoixant a la vegada suportar aquest embolcall de flames al cim del cap. I dir que això no els repercuteix en cap classe de patiment....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.