directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao replica Solidaritat Catalana amb una crida a fer pinya al voltant d'ERC per enfortir el sobiranisme 'útil'

Assegura que el partit no està per 'aventures' a poques setmanes de les eleccions

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha replicat aquest dilluns la Solidaritat Catalana per la Independència que promouen Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bartran que el més 'útil' per la causa de l'emaancipació nacional és fer pinya al voltant d'ERC. Després de la reunió de la permanent nacional d'ERC, Ridao ha assegurat que els republicans no només no es tanquen a eventuals acords amb altres organitzacions independentistes, sinó que volen ser 'generosos' i, si cal, estan disposats a incorporar a les seves llistes alguna personalitat rellevant de l'independentisme. Ha deixat clar que ERC 'no està per aventures', menys encara quan faltes 'poques setmanes' per les eleccions.

joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional d'ERC, Joan Ridao ha afegit, després de rebutjar la incorporació d'ERC en cap altra candidatura, que això no és incompatible amb consensuar un programa de mínims entre totes les organitzacions independentistes.

Ridao ha explicat que la permanent d'ERC ha tractat sobre les crides a conformar una llista independentista conjunta llançades no només per la Solidaritat Catalana de Laporta, Tena i Bertran, sinó també per altres organitzacions com l'anomenat Manifest del 12 d'abril subscrit per històrics de l'independentisme com Heribert Barrera o el doctor Moisès Broggi.

Si bé les enquestes han mostrat fins ara una clara tendència electoral a la baixa, Ridao ha afirmat que concorren a les eleccions amb 'tota la convicció i fe de ser una força política que en aquest moments va a l'alça i experimenta un auge indiscutible', especialment des que la independència s'ha situat al centre del debat polític per la sentència del TC sobre l'Estatut.

El secretari general d'ERC ha erigit el partit en el 'referent més útil i vàlid del conjunt de l'independentisme i encarna la unitat de l'independentisme'. Ha matisat, però, que això no vol dir que no 'abonin' acords amb altres formacions independentistes, sinó que en qualsevol cas és ERC 'el referent més útil' en aquets espai.

Tot i que ERC afirma que no ha rebut cap invitació de Solidaritat Catalana, sí que s'han reunit amb altres col·lectius que també volen una candidatura independentista única i els han traslladat el 'desig' d'ERC de 'ser generós, receptiu i estar obert a incorporar a les llistes exponents, persones rellevants i notòries de l'independentisme en aquest país que puguin reforçar la sigla més històrica i útil'.

Un programa de mínims

En definitiva Ridao ha insinuat que ERC no anirà amb Solidaritat Catalana ni amb cap altra candidatura per bé que si aquestes noves formacios ho volen els republicans s'avindrien a cedir-los un lloc a les llistes. 'No estem per aventures ni per jugar amb foc', ha advertit Ridao. La setmana passada ERC condicionava participar de la gran coalició a que també s'hi apuntés CiU.

Tot i que veu 'complicat' fer candidatures conjuntes a 'poques setmanes' de les eleccions, no veu tan impossible, en canvi, consensuar un programa de mínims que puguin subscriure totes les organitzacions sobiranistes del país entorn a la necessitat de fer un referèndum d'independència la pròxima legislatura.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
27 de juliol de 2010, 17.27 h

#12 Segons Vostè doncs, s'ha d'aplicar la llei del talió, oi ???. I la feina que ha fet fins ara, què me'n dieu???. O és que aquesta no compte ???. Ah si!!!! Tot això ens ho arreglarà en Laporta, personatge que havia figurat al famós Partit per la Independència, el famós PI de l'Àngel Colom i la Pilar Rahola. El mal està en que en Puigcercós no ha estat mai un president d'un club de futbol. Alguna vegada m'han decebut els d'ERC, però ara per ara són els únics que han fet i liderat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Pere fletxa Bellver
27 de juliol de 2010, 16.44 h

Mentre nosaltres ens barallem i dividim l'esquerra independentista CIU, riu i ja pensa en la majoria absoluta, només ERC ho pot parar. Tot el demés són protagonismes, ja ho veurem si d'aquí al novembre no s'hauran tirat els trastos al cap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
27 de juliol de 2010, 12.51 h

#44
TU ERES D´ERC? DONCS PER LA TEVA MANERA D´ESCRIURE EL CATALÀ SEMBLES DE CIUTANITOS . A QUI VOLS ENGANYAR?. A QUI VOLEU ENGANYAR COLLA D´ HIPÒCRITES?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
pasbort fletxa Vila-real
27 de juliol de 2010, 10.39 h

Als 1 ns aixís que NO VOTAR o VOTAR CiU NO ES INSULTAR? no....1000 vegades pitjor, en tots aquests anys NO a aprés vosté rés de rés? encara està romiant de quina manera ens farà mantindre 4 anys més en l´ESCLAVITUT? això a vosté li sembla més digne que un INSULT? Perque om sigui català com el MAS que també, també, VOL QUE CONTINUE l´ESCLAVITUT es POT dir que és digne? digne de VOLER que continue l´ESCLAVITUT? que...NO CANVIE RES? sort, sort tenim que tenim REAGRUPAMENT amb Lapo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
jordi fletxa bcn
27 de juliol de 2010, 09.39 h

crec que algu es confon, TORNEU A CAURE EN L'ENGANY ESPAÑOL, EL DE LES ESQUERRES I LES DRETES quan el nostre objectiu a de ser independencia o unionisme. FINS QUE NO TINGUEM PAIS NO PODEM PASSAR AL ESQUERRA DRETA!! NO HO VEIEU??!!! m'és igual el nom que li volgueu posar, pero si relment voleu la independencia hem d'anar tots els independentistes junts, TOTS! un cop tinguem pais, triarem dreta i esquerra, no abans. NO PODEM COMENÇAR LA CASA PER LA TEULADA, no caigueu en l'engany de sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
27 de juliol de 2010, 08.46 h

#No se la resta d ela gent que paritcipa, pero jo no soc de CDC ni de UNIO ni res d'aixo, jo soc un ciutada cremat de tanta hipocresia comuna de tots els partits, inclos ERC, en un moment com aquest que us estigueu tirant els trastes els uns als altres em sembla patetitc. El que haurieu d'estar fent es mirar-vos menys el melic tots plegats (partits enquistats tradicionals) i mirar endavant per l'objectiu comu que tneim que es la independencia. Sempre treient draps bruts dels altres, sempre fetn ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
ANTONI fletxa CANYELLES (GARRAF)
27 de juliol de 2010, 08.46 h

RIDAO YO HERA D´ ESQUERRA VAIX FER LA CAMPANYA ELECTORAL PER PUICERCOS PER QUE ESTAVES TU DETRES (ELL NO VAL RES) PERO TE RECORDO QUE CUAN SE FAN ALIANCES VAN TOTS AMB UN NOM NOU LO ALTRE ES TOTS A MI, ESQUERRA SEGONS LES ENCUESTES NO TRAURIE DOMES QUEL 50% DE PARLAMENTARIS Y VOLEU TOTS AMI PERQUE DE AQUESTA MANERA TOTS ALS DINERS VAN A VOSALTRES Y PODREU TINDRE MES CARRECS DE CONFIANÇA O SIGUI MES CADIRES, PROU DE TONTERIES Y NO MIREU PEL PARTIT MIREU PER CATALUNYA DESPUES YA MIRAREU PEL PART... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
27 de juliol de 2010, 08.22 h

ALS "INDEPENDENTISTES" QUE VENEN AQUÍ A CARREGAR CONTRA ERC EN LA SEVA MAJORIA CONVERGENTS I UNIONISTES DISFRESSATS, EL QUE ELS COU DE VERITAT ÉS QUE ERC MALGRAT ELS ERRORS HA FET TREURE LA CARETA I HA POSAT EN EVIDÈNCIA A MOLTS QUE VAN DE CATALANISTES O NACIONALISTES CATALANS I QUE EL QUE VOLIEN EN REALITAT ÉS EL LLOC AL GOVERN QUE OCUPA ERC . COLLA D´HIPÒCRITES!. ARA TOTHOM VOL APUJAR AL CARRO INDEPENDENTISTA I ALGUNS SÓN ELS MATEIXOS QUE QUAN ERC DEFENSAVA EN SOLITARI AQUESTA OPCI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Teresa Cobos fletxa Arenys de Mar
27 de juliol de 2010, 02.12 h

Què més aventura que fer Montilla president? Que treure les castanyes del foc al PSOE durant 7 anys? Això sí que és una aventura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41 Alan Morell Valios
27 de juliol de 2010, 01.51 h

Hi ha una meta comuna: Independència quan abans millor.
Hi ha un obstacle: el fet que els polítics que tenim avui prioritzen la cadira a aquesta meta.
Hi ha una solució: fer una candidatura independentista unitària que proclami la independència de Catalunya un cop assoleixi la presidència de la Generalitat.
L'esmentat obstacle només es pot resoldre votant Reagrupament (o qualsevol aliança on es trobi), ja que és l'ÚNICA associació política que es compromet a disoldre's un cop Catalun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.