directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nova mostra d’‘al·lèrgia’ al català de Ciudadanos

Sulfuració d'un regidor del partit d'Albert Rivera perquè una regidora de Compromís va parlar en valencià

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Ciudadanos continua acumulant més motxilles i ha donat una nova mostra d’‘al·lèrgia’ a la llengua catalana. El grup municipal del partit a la ciutat de Castelló s’ha mostrat indignat en la sessió plenària d’aquest dijous perquè una regidora de Compromís utilitzés el català, o valencià, en una intervenció. Un edil del partit d’Albert Rivera fins i tot va aixecar-se i va marxar de la sala de plens. 

Saló de plens de la ciutat de Castelló
Saló de plens de la ciutat de Castelló

Comparteix
   


Etiquetes

"És que no tenim dos idiomes? Se li ha preguntat en castellà, per què no respon en castellà? 

Durant el torn de preguntes dels veïns del municipi, una membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, María Jesús Garrido, va interpel·lar la tinent d’alcalde, Ali Brancal. La intervenció, en castellà, va anar seguida de la resposta de l’edil de Compromís, en valencià. Amb tot, no va poder dirigir-se a l’activista sense interrupcions, perquè el portaveu del grup municipal de Ciudadanos, Vicente Vidal, va irrompre amb ràbia: “És que no tenim dos idiomes? Se li ha preguntat en castellà, per què no respon en castellà? És qüestió d’educació”, va dir deixant de manifest un dubtós respecte per la intervenció de la regidora i, de rebot, també per la llengua catalana. Tot seguit, Vidal va marxar del ple sense donar més explicacions.

 

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
bon minyó fletxa Esparraguera
27 de desembre de 2016, 10.10 h

Els militants catalans del PSC, C´s i PP deuen estan d´acord en que el ex-ministre espanyol Fernández i l´ex- antifrau De Alfonso els hagin "destrozado el sistema sanitario y el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTT)" ?
Si pensen així aquests militants, a on es pensen que els atendran sanitàriament, o tampoc cal defensar les inversions en infraestructures de futur ? Es visitaran a Aragó o a Madrit ? Recuperaran els diners de la CTT ?
Aquests militants i simpati... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
26 de desembre de 2016, 11.27 h

LES CLAVEGUERES SITUADES AL CERVELL DELS C's, VA VE MOSTRADA D'ENÇÀ LA FUNDACIÓ AMB L'ÚNIC OBJECTIU DE GENOCIDI ENVERS LA LLENGUA CATALANA, AIXÍ ACTUEN A CATALUNYA, PAÍS VALENCIÀ, BALEARS, NEFANDS, UN A UN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
josepbna fletxa barcelona
25 de desembre de 2016, 22.11 h

#4 #7 Segons la teva consideració, es preferible ser català de mal cor abans que el que tu consideres de bon cor, que es veu que aquests els hi agrada que els humiliïn, que els bufetegin i que siguin considerats espanyols de segona o tercera categoria. Aquests no son catalans de veritat, son corders colonitzats, sense voluntat ni orgull propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
josepbna fletxa barcelona
25 de desembre de 2016, 21.59 h

#1 Ets tan ignorant que no veus que tot això son estratègies per contrarestar les possibles però segures actuacions del teu govern.

Últimament estàs molt content i rius mol dels nostres problemes, sempre amb el JA JA JA Però tu no saps el que diu la dita amb el teva llengua que "el que rie último ríe mejor "

Au ves a espantar a les sogres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Pepet fletxa el Vendrell
25 de desembre de 2016, 18.22 h

Ya me gustaría a mi solo sentir alergia a estos canallas llamados C,s lo que siento es un asco infinito hacia cada unos de sus componentes y es que cuando los veo por la TV me tengo que ir a vaciar el estómago del asco que me dan, e ido a consultar con el médico y me ha dicho que no tengo solución al problema que solo me pasará cuando estos fachas desaparezcan de mi cansada vista paciencia mucha paciencia todo pasará incluidos ellos VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
25 de desembre de 2016, 09.06 h

Us imagineu que ens haguéssim de sulfurar cada cop que el rei de TOTS els espanyols parlàs en castellà? O quan digués que el català (en espanyol, és clar) no va ser mai perseguit? O algun dirigent polític que pretén ser els nostres representants no deixa parlar la pròpia llengua?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
25 de desembre de 2016, 08.30 h

#19


RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resoluc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
25 de desembre de 2016, 08.13 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
25 de desembre de 2016, 07.20 h


A Ciudad-asnos ni els volem a Catalunya ni els volen a la resta de l'estat, on van perdent vots a cada nova convocatòria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.