directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Meritxell Ruiz, partidària d'allargar la Primària fins als 14 anys i l'escolarització fins als 18

La consellera d'Ensenyament defensa que en el futur caldrà més formació per accedir al món laboral

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, s'ha mostrat partidària d'allargar l'escolarització fins als 18 anys, tal com proposa una ponència de l'Ara és Demà. En una entrevista a l'ACN, Ruiz ha declarat que ''si l'acord majoritari fos aquest', s'haurien de modificar les etapes actuals i defensa que ''té més sentit'' fer una etapa de Primària fins als 14 anys per deixar escollir la formació dels 14 als 18 anys en un àmbit més acadèmic professionalitzador. Ruiz considera que el futur serà ''tan complex'' que qui no tingui formació quedarà ''expulsat'' del món laboral, per la qual cosa serà necessari tenir ''més capacitació i més qualificació''. Per això, defensa que ''com més anys, millor''.

meritxell ruiz
Comparteix
   


Etiquetes

Una de les ponències de l'Ara és Demà que han elaborat experts en educació per al debat sobre el futur sistema educatiu a Catalunya aposta per ampliar l'escolarització dels 2 als 18 anys, una proposta que inclouria una reformulació de les etapes educatives actuals i passaria per allargar l'educació Primària dels 12 fins als 14 anys. L'etapa dels 14 als 18 seria també obligatòria però amb diferents opcions segons els interessos de cada alumne.
 
Tot i que encara manquen les aportacions de la comunitat educativa i el document no és definitiu, la consellera d'ensenyament, Meritxell Ruiz, ja s'ha mostrat partidària d'obrir aquest debat i considera ''positiu'' que un país es plantegi quin nivell de formació vol donar als seus ciutadans i defensa que ''com més anys, millor''.
 
Per Ruiz, si hi hagués acord majoritari, Ruiz és partidària d'allargar la primària fins als 14 anys i plantejar un ensenyament que ''barregi'' aspectes acadèmics i professionalitzadors entre els 14 i els 18 anys i que garanteixi que els alumnes puguin fer, un cop acabada aquesta etapa, formació professional, universitat o accedir al mercat de treball. Ruiz recorda que entre els 14 i 15 anys, en plena adolescència, hi ha força alumnes que ''se'ns perden'' i en general, necessiten un tractament diferent als dels 12 anys.
 
Per aquest sistema, Ruiz també aposta pels institut-escola, un sistema que els darrers anys s'ha potenciat des del Departament per donar resposta al projecte educatiu de les escoles i posant el focus, assegura Ruiz, a la continuïtat educativa. Per Ruiz, per l'evolució ''psicològica i madurativa'' dels alumnes, els 12 anys són molt més semblants als 10 o 11 que no pas als 15 i per això, veu ''elements molt positius'' en allargar aquesta etapa de Primària.
 
Resposta a la vaga del 9-F
 
D'altra banda, la consellera d'Ensenyament també ha respost a la jornada de vaga que han convocat els sindicats pel proper 9 de febrer, que reivindiquen, entre altres mesures, recuperar la jornada lectiva del 2010, quan a Primària es feien 13 hores i a Secundària 18. Ruiz ha qualificat de ''legítima'' la reivindicació però recorda que ja s'ha incorporat mesures que demanaven els sindicats com per exemple, les millores en les substitucions. Ruiz destaca que per al 2017 s'ha augmentat en més de 330 MEUR el pressupost per ensenyament i que es destinarà, a banda de la millora de les substitucions, a l'atenció educativa de l'alumnat. La titular d'Ensenyament obre la pota a ''seure i avaluar'' tota la jornada laboral però alerta que tot i l'augment de recursos de la Generalitat encara no és suficient.
 
Ruiz també ha defensat l'autonomia de centres i els decrets de plantilla que permeten a les direccions poder perfilar places per als centres en funció de les seves necessitats. Ruiz ha reconegut que se seguirà en la mateixa direcció i ha explicat que s'està treballant per tenir en compte els docents que ''fan bona feina'' i tenir-ho en compte per acumular estadis i millorar la seva carrera salarial.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
28 de desembre de 2016, 19.42 h


#13 Em sembla que no tens raó. Tornes a caure en allò del que t'acusa Roger #11 , millor dit, encara pitjor.

El Roger et dona arguments, TU NO EN DONES CAP. I per si fos poc , el compares al pobre idiota CONVERGENT #12 que alguns anomenen "nen subnormal", veig que amb molta raó. Jo també et poso un punt negatiu, has demostrat no saber discutir.

Subscric la frase "justiciers així millor que calleu i no emboliqueu la troca"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
josepbna fletxa barcelona
28 de desembre de 2016, 17.46 h

#12 #11 Vosaltres dos sou un clar exemple del que he expressat abans. Sense haver provocació aneu al insult i desqualificació personal. Segur que no m'equivoco que cap dels dos teniu mes de 25 anys. Ràbia i agressivitat en les venes a flor de pell. Si gent com vosaltres sou els que teniu que fer Catalunya gran el dia de demà, que deu en agafi confessats. No és pot anar així per la vida si el que és pretent és que sigui un mon just per tothom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
28 de desembre de 2016, 08.22 h

Seguint la Marta Mata, educació obligada fins als 50 anys, JA QUE LLAVORS, segurament ja no seran adoslescent, oi matista Meritxell Ruiz, la cosa més matista que mai ha corregut per Catalunya?
Educació oblidada fins al 14 anys i prou donar biberons al nens de 30 anys, ai pobrets nens i que no es cansin, que no dediceixen res de res, i que votin ERC, oi tonteta i ganduleta Ruiz?
Estem fent una Catalunya que tot deu sigui feliç sense fotre brot, com un Junqueras panxut que ha convertit la ter... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
27 de desembre de 2016, 21.16 h


#10 Et poso un punt negatiu perquè poses al mateix sac els que comencen a insultar i els que responen a ll'insult amb insults. Això és , amb perdó, força RUC. La JUSTÍCIA diu que qui comença a insultar és el culpable. Si algú et fot una bofetada i tu t'hi tornes amb un cop de puny, només un IDIOTA pot dir que "tots dos teniu la culpa". Justiciers així, francament, millor que callin i no emboliquin la troca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
josepbna fletxa barcelona
27 de desembre de 2016, 17.39 h

#6 #1 Jo també penso el mateix. No és necessari allargar els anys escolars, sinó que els que és fixin siguin de més qualitat i acompanyat d'un reciclatge del professorat cada x anys per posar-se al dia en un mon tan canviant com es ara aquest. El qui no vol estudiar ni posa voluntat per aprendre, no canviarà perquè li posis mes anys lectius.

El que sí considero que no es positiu en la ensenyança de avui dia, es l'enfocament i èmfasis que es fa cap un millor coneixement de les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
27 de desembre de 2016, 13.00 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de desembre de 2016, 10.34 h

Tot això que proposa està bé, però no parla de millorar i actualitzar la formació dels mestres. Van molt perduts amb els nous models de família, la formació sexual de les criatures, les dificultats i necessitats especials de les criatures provinents d'altres cultures o postinstitucionalitzades...

I està bé que cada vegada s'exigeixi més formació per accedir als llocs de treball, però per a tots els candidats, els espanyols també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Emili fletxa Castellar del Vallès
27 de desembre de 2016, 09.56 h

Així s'arregla els problemes de l'ensenyament? Les solucions que es donen als problemes de l'ensenyament és com aquell que té les quatre rodes del cotxe rebentades i que com estan brutes i s'has d'ajupir opta per posar benzina de més octanatge tot esperant que el vehicle funcioni. Fa molts anys que no s'afronten els problemes de l'ensenyament i només és fan discursos políticament correctes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anàlisi fletxa Palma
27 de desembre de 2016, 08.36 h

Si dotessin de més recursos, tant humans com materials, les escoles, tots els joves sortirien amb la preparació necessària.
No es necessiten més anys. Els que no volen estudiar, entorpeixen dins les aules. I allargar aquesta situació no és bona per a res. Ni per uns, ni per als altres.
Si no els volen al carrer, que cerquin altres solucions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de desembre de 2016, 22.45 h

#2
#3 Miguel Romualdo, el fet malauradament indescutible i conegut per tothom, de que siguis una MARICONA INCONTINENT HISTÈRICA I COVARDA, no et servirà mai d'excusa per ficar-te tantes coses al cul , morcillas, mans de morter , la porra del teu avi quan era policia armada , etc

Ja et torna a fer picor el teu cul de maricona franquista, eh, nena? Recorda que hi ha una dotzena de catalans que tenim moltes ganes de conèixer't


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.