directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 02:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tresserras insta CiU a "anar junts" a reclamar el retorn dels 'papers de Salamanca'

CiU assegura que no hi ha unanimitat quan el PSC vota contra el retorn al Congrés

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha apostat aquest dimecres per aprofitar la 'màxima unanimitat' que hi ha a Catalunya en relació amb la petició del retorn dels 'papers de Salamanca' que encara estan a l'arxiu d'aquesta ciutat. Per això, ha demanat a CiU que 'no intenti plantejar un tema en el que hi ha acord, com si fos un motiu de discrepància', ja que 'qualsevol sensació de discrepància debilita la nostra posició'. Tresserras li ha dit que 'com estem tots d'acord què és urgent que torni la documentació, anem junts a demanar-la'. CiU ha criticat que el conseller i ERC 'han acatat la voluntat del PSOE d'anar contra el poble de Catalunya'.
tresserras carod huguet
Comparteix
   

En una pregunta al Govern durant el Ple del Parlament d'aquest dimecres, Tresserras ha defensat que el Govern de la Generalitat ha 'exercit tota la pressió política que ha pogut' amb els diferents ministres de Cultura, 'comptant amb el suport unànime de la societat civil catalana' i del Parlament, amb l'objectiu 'd'accelerar' el retorn de la resta de documentació i que el govern espanyol 'compleixi la llei que va contribuir a aprovar'. El conseller ha afegit que 'per raons diverses les expectatives de retorn immediat han estat frustrades' i que fins i tot 'encara queden unes caixes pendents de la primera remesa'.

'Decepció profunda' i 'convicció que es tracta d'un greu error polític i d'una falta moral'

La diputada de CiU Carme Vidal ha dit a Tresserras que 'no pot parlar d'unanimitat a Catalunya quan els 21 diputats del PSC a Madrid voten en contra al Congrés dels Diputats d'una moció que en demanava el retorn'. Vidal ha demanat al conseller que reconegui que 'el Govern de la Generalitat, més que defensar els interessos de Catalunya, que fins i tot li foren vilment arrabassats, prima de sotmetre's a les voluntats del govern espanyol i del PSOE'.

Vidal ha dit que la documentació 'no ha tornat perquè el PSOE ha fet allò que el PP ha dit que si guanya les eleccions no faria, materialitzar el retorn'. Així, ha demanat al conseller que 'reconegui la debilitat del Govern'. La diputada de la federació nacionalista ha dit que el conseller i ERC 'també han acatat la voluntat del PSOE d'anar contra el poble de Catalunya', ja que 'aquí volen fer de govern i a Madrid d'oposició'. 'Reconegui que això ha estat un fracàs', li ha demanat.

El conseller li ha replicat que creu que haurien d'admetre que el procés ha estat un fracàs 'en el cas que el donés per acabat'. Així, ha insistit en la 'gran força' que suposa tenir 'la unanimitat' del Parlament i de la societat per aconseguir el retorn de la documentació. Una documentació que és 'imprescindible' que tornin 'urgentment' per fer un 'acte de reparació històrica'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.