directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont: “Per declarar la independència, el sí al referèndum necessita un 50% dels vots més un”

A l’emissora francesa ‘Equinox’, el president precisa que en cas de victòria de la secessió la DUI es faria abans de les eleccions

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a l’emissora francesa ‘Equinox Radio’ que “per declarar la independència, el sí al referèndum ha de guanyar amb el 50% més un dels vots”. A banda, el president català ha precisat que en cas de victòria de la secessió, la DUI es declararà abans que hi hagi unes noves eleccions. Sobre la participació necessària per donar per vàlid el referèndum, Puigdemont ha argumentat que aquest afer no és essencial ja que alguns partits cridaran al boicot “i no vull entrar en el seu joc”. 

© ACN

Comparteix
   


Etiquetes

Un president contundent i amb les idees clares

Tot i això, el president de la Generalitat ha volgut recordar que en la consulta del 9-N es van registrar fins a 400.000 vots no favorables a la independència. Puigdemont ha volgut tallar de soca-rel però qualsevol comparació amb el referèndum de l’any que ve. “El referèndum del 2017 no serà com la consulta del 9-N de 2014 perquè, a diferència d’Artur Mas, jo tinc una majoria independentista al Parlament”, ha assenyalat.

El president més independentista de la història

El president de la Generalitat també s'ha referit al paper que hauria de tenir Europa davant el procés sobiranista català. “No estic demanant als líders mundials que donin suport a la independència, només al referèndum”, ha reflexionat en veu alta Puigdemont, que ha afegit que “Europa no té futur si no reconeix una realitat com la de Catalunya”. “La realitat de Catalunya existeix, fins i tot si a alguns estats europeus no els agrada”, ha puntualitzat el president de la Generalitat, que també ha lamentat les traves del govern espanyol i la seva campanya contra Catalunya davant altres executius. “Si tinguéssim el nostre ministeri d'Afers Exteriors, podríem comunicar millor i els francesos no ens compararien amb els corsos”, ha conclòs Puigdemont.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
I wish you A MerrY ChristMas fletxa anD a HaPpy neW yeAr
1 de gener de 2017, 08.12 h

#13 cagarro fastigos, idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
29 de desembre de 2016, 20.17 h

#10 ERES UN PESADO Y UN MENTIROSO, DEJA DE INVENTARTE TRATADOS, PRINCIPIOS, DECLARACIONES UNIVERSALES, DICTÁMENES DE CORTES, RESOLUCIONES, RECONOCIMIENTOS, ACUERDOS, ETC., TODO LO QUE DICES ES INVENTADO, SÓLO SE LO CREEN LOS IDIOTAS DE TU CUERDA.
NO CREES QUE SI TODO FUERA COMO LO PINTAS, HACE AÑOS QUE SE HUBIERA DECLARADO UNA DUI O DIU O COMO QUIERAS LLAMAR A ESE ENGENDRO? EL SEPARATISMO, EN EUROPA, SE VE COMO UN MOVIMIENTO POPULISTA, MUY PARECIDO AL DE LE PEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
29 de desembre de 2016, 18.01 h


#11 Ja estàs tu amb les teves obsessions de MARICONA IMPÚDICA ? Tot són butifarres i morcillas , per a rtiu? no saps posar-te res més que això quan tens pruïja mariconeril al cul? Per què no et compres un consolador "rojiguarro" i deixes d'embrutar els embutits que la teva puta mare posa al "cocidito" sense ni tan sols netejar-los de la merda sifilítica del teu cul de marieta ??

HA HA HA HA HA HA HA HA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Santi fletxa Barcelona
29 de desembre de 2016, 15.03 h

Referendum?, querra decir botireferendum, pero que pateticos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
29 de desembre de 2016, 11.13 h

#3
RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resoluci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
químic fletxa Barcelona
29 de desembre de 2016, 09.08 h

Ahir vaig "llevar" la closca a uns "ous", els vaig "batre" i, un cop a la "paella", en sortí "UNA TRUITA ESPECTACULAR".
Ah, i el seu gust era "DELICIÓS".
"¡¡*¡¡"

(Les coses clares).


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
29 de desembre de 2016, 08.39 h

#3 ERES UN PESADO Y UN MENTIROSO, DEJA DE INVENTARTE TRATADOS, PRINCIPIOS, DECLARACIONES UNIVERSALES, DICTÁMENES DE CORTES, RESOLUCIONES, RECONOCIMIENTOS, ACUERDOS, ETC., TODO LO QUE DICES ES INVENTADO, SÓLO SE LO CREEN LOS IDIOTAS DE TU CUERDA.
NO CREES QUE SI TODO FUERA COMO LO PINTAS, HACE AÑOS QUE SE HUBIERA DECLARADO UNA DUI O DIU O COMO QUIERAS LLAMAR A ESE ENGENDRO? EL SEPARATISMO, EN EUROPA, SE VE COMO UN MOVIMIENTO POPULISTA, MUY PARECIDO AL DE LE PEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
29 de desembre de 2016, 08.10 h





#2

Mico castellà amb ínfules de catalanitat, ja moltes vegades ens has vingut a fer exhibició del teu ANALFABETISME "PPALURDU" , i veig que encara no en tens prou.



Jo, en el fons , t'agraeixo que ens vinguis a demostrar lo molt IGNORANTS i CRETINS que sou els PPANCASTELLANISTES, però tinc el deure de demostrar la teca estupidesa crònica, per molt que t'humiliï.



1er.- Has llegit massa "Hazanyas bèl.liques" i vist massa pel.lícules de guerra, i això no seria greu si no fos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JORDI fletxa GRANOLLERS
29 de desembre de 2016, 08.08 h

Cada votació l'hem guanyat per amplia majoria, el 9N'14 va ser 80 a 20 i el 27S 48 a 39 (tot i amb la trampa de que es va convertir en unes Eleccions Autonòmiques vulgars i corrents per desdibuixar el caràcter de independència SI o NO)


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.