directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

No et perdis les 10 notícies més vistes a directe!cat el 2016!

Desconnexió catalana, desgovern espanyol, corrupció, internacionalització catalana i intoxicacions unionistes són els temes que han generat més ‘clics’

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre – Qui havia de dir fa exactament 366 dies –el 2016 ha estat de traspàs– que la investidura catalana s’acabaria salvant sense necessitat de segones eleccions, malgrat la tensió màxima dels dies finals abans de la data límit? I que, a la vegada, l’Estat hauria d’esperar deu mesos per tenir nou president, després d’un suport del PSOE sota sospita? Les deu notícies més vistes de 2016 a directe!cat han anat relacionades amb els temes de l’any, però també amb la internacionalització catalana, el debat de la desconnexió, la corrupció espanyola o bé la duresa dialèctica de l’unionisme per fer mal a l’independentisme. Repassem els deu articles amb més clics de l’any, en ordre invers!


Comparteix
   

10. Les amistats –presumptament– corruptes dels reis d’Espanya (9 de març): el particular ‘Luis se fuerte’ de la reina Letizia a l’empresari Javier López Madrid es va fer famós amb el seu “compi yogui”.

9. El membre del govern espanyol vinculat al franquisme, l’Opus Dei, l’aristocràcia, el CNI i el neonazisme (7 de març): amb la reedició del govern del PP, Rajoy va moure fitxes i va situar el ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, com a nou portaveu de l’executiu. Ara bé, no va explicar les connexions familiars amb la flor i nata de la ‘caspa’ espanyola.

8. L’‘arxivilipendiat’ madrileny independentista (30 de juny): només quatre dies després de la nova victòria del PP en les segones eleccions espanyoles, el ciutadà madrileny Luisma López deia per Twitter que els catalans havien de lluitar per la independència tenint en compte la “vergonya d’aquesta Espanya d’avui”. Els insults de l’espanyolisme no es van fer esperar.

7. Els convidats inesperats a la conferència de Mas a Madrid (19 d’octubre): uns dies després que Carles Puigdemont expliqués el ‘o referèndum o referèndum’ a Madrid, Artur Mas també va fer una conferència a la capital espanyola. Com en el cas de l’actual president català, cap representant del PP o del govern Rajoy hi va assistir. Ara bé, setze ambaixadors d’arreu del món no s’ho van perdre.

6. Podria quedar Espanya fora de la UE en cas d’independència catalana? (23 de desembre): l’experta en dret internacional Ana Stanic deia en una entrevista a directe!cat que Catalunya ha de vendre a la comunitat internacional que la seva secessió suposarà la dissolució d’Espanya. Si el món així ho interpreta, el que quedi de l’Estat i la Catalunya independent estaran en la mateixa posició: cap dels dos nous actors tindrà garantida la permanència a la UE.

5. Inés Arrimadas queda en evidència després de la intoxicació de l’any (28 d’octubre): la cap de l’oposició al Parlament, Inés Arrimadas, incendiava la política catalana dient que “porto escorta, perquè sabem què passa” l’octubre passat. Ara bé, el departament d’Interior la deixava en total fora de joc el dia següent.

4. El preu de l’abstenció del PSOE (13 d’octubre): la notícia de l’any a nivell estatal és l’abstenció del PSOE que donava la presidència d’Espanya de nou a Rajoy, prèvia defenestració del secretari general Pedro Sánchez i trencament socialista. La instigadora de la maniobra va ser Susana Díaz, però –presumptament– a canvi de què ho va fer?

3. La internacionalització de la llengua catalana en un escenari únic (22 d’agost): el procés sobiranista del país i la llengua pròpia del país malden per treure el cap a l’escena internacional, i en ple mes d’agost el català va aparèixer sobtadament a una de les cerimònies amb més ressò mundial.

2. L’alcalde de la CUP que va qüestionar la direcció en el moment més crític (7 de gener): els primers dies d’aquest any van ser els més fràgils pel procés, a pocs dies del deadline per investir un president de la Generalitat. I la carta de l’alcalde cupaire de Viladamat criticant de manera molt contundent la direcció del partit per portar el país al límit d’uns nous comicis va portar la situació encara més al límit.

1. De debò l’assemblea de la CUP va quedar en empat? (8 de gener): de tots els episodis inversemblants que el procés independentista ha generat, el més surrealista es va produir a les acaballes de 2015, amb l’assemblea de l’empat de la CUP sobre Artur Mas. Les conseqüències, però, es van allargar fins als primers dies de 2016, i les sospites sobre aquell casual 1.515 a 1.515 també van continuar. Una investigació exclusiva de directe!cat també posava en dubte l’acte polític que havia de decidir el rumb del país i que va acabar no decidint res. 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu fletxa NO VA PASAR RES EL ANY 2014 Y NO PASARA RES EL ANY 2017 NO ES FARA CAP REFERÈNDUM
1 de gener de 2017, 19.37 h

10 NOTICIAS ... DEL 2016 ... 1) Un Any SENSE GOVERN ESPANYOL ...RAJOY EL P.P. No conseguia fer Govern ,, el va fer gracias als TRAÏDORS SOCIALISTAS DEL P.S.O.E. = P.S.C.... 2 ).Noticia que Moren Personres Pobres Cremades al seu Pis per SER POBRES A Catalunya ... 3 ) CATALUNYA TE MOLTA POBRESA y el Inutil Govern Català NO LLUITA CONTRA ELLA Abandona als Pobres a la seva mala sort .. mentres si ajuda als Rics i empresaris els regala diners... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Diego Caballero Hidalgo fletxa Fanfarronastán
1 de gener de 2017, 10.30 h

#8 Tu qué sabes de lo que decian en 2012, FANTOCHE, si estabas dia y noche en el puticlu donde se vende a bajo precio tu madre , y vende tu ano a precio aun mas bajo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
1 de gener de 2017, 10.27 h

#14



L'ARAGONESES QUAN VA DE CATETA, PALETA i MARIETA, ES DIU CANALETA



Que pasa marieta, quan sortiràs de l'armari ?
T'has barallat amb l'urbano de la porra ? o és que se t'ha quedat petita i prefereixes
la manguera del bombero de La Junquera ?
A nosaltres que ens importa Andalussia, preocupat d'on robeu els diners per finançar
els vibradors de la rojiguarra que useu els nazis espanyatas quan no teniu un bon
cigalot per encular.
En fi ja veig que tu, urbano endavant i bomber també, per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu fletxa NO VA PASAR RES EL ANY 2014 Y NO PASARA RES EL ANY 2017 NO ES FARA CAP REFERÈNDUM
31 de desembre de 2016, 19.58 h

9 ) ESPAÑA TIERRA SUCIA ... Si per ..BRUTA ENTENEN QUES LA CORRUPCIÓ .. Catalunya tambe esta MOLT BRUTA Ja desde el primer Govern de Jordi Pujol de C.I.U. ... ANDALUSIA TAMBE ESTA BRUTA PER LA CORRUPCIÓ ..MADRID Tambe va esta bruta El Pais Valencia tambe va tenir molta bruticia LES ILLES BALEARS Tambe va esta bruta .......ESPAÑA BRUTA PER FRANQUISTA CATALUNYA TAMBE ESTA BRUTA DE FRANQUISTAS CONVERGENCIA ESTA BRUTA TORTOSA ..EL CONSELL... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Maria fletxa Vilaller
31 de desembre de 2016, 18.08 h

@l 12. Catalanopithecus, quan parles de butifarres deus voler dir car de mamut o quelcom semblant veritat?

Casa teva, al Juràsic Parc, et trobaran a faltar. Mira que n´es de fàcil trobar la central de totes les cavernes ePPaÑoles. I si no saps com arribar-hi fes servir el nas; és allí on hi ha la màxima olor de podridura i corrupció.
Segur que les teves innates inclinacions t´hi duran directament, sense por a cometre cap equivocació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
31 de desembre de 2016, 16.30 h

#11 ERES UN PESADO Y UN MENTIROSO, DEJA DE INVENTARTE TRATADOS, PRINCIPIOS, DECLARACIONES UNIVERSALES, DICTÁMENES DE CORTES, RESOLUCIONES, RECONOCIMIENTOS, ACUERDOS, ETC., TODO LO QUE DICES ES INVENTADO, SÓLO SE LO CREEN LOS IDIOTAS DE TU CUERDA.
NO CREES QUE SI TODO FUERA COMO LO PINTAS, HACE AÑOS QUE SE HUBIERA DECLARADO UNA DUI O DIU O COMO QUIERAS LLAMAR A ESE ENGENDRO? EL SEPARATISMO, EN EUROPA, SE VE COMO UN MOVIMIENTO POPULISTA, MUY PARECIDO AL DE LE PEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
31 de desembre de 2016, 14.36 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
31 de desembre de 2016, 10.44 h

#9

LOS PERROS CON RABIA COMO TU NO TIENEN SOLUCION.


ARA MES QUE MAI.

VISCA CATALUNYA , VIVA ESPAÑA SIEMPRE!!!!!!!!!!!!!!!!

VIVA EL REY Y MUERA EL MAL GOBIERNO DE ERC Y CDC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
31 de desembre de 2016, 10.38 h

Dialogar amb un gos espanyol com el marrano rajoy, nomes serveix per convertir-te en un gos,
España tierra de perros des de temps immemorials.
Marxem de la PERRERA ESPAÑA, que es una porqueria franquista i analfabeta


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
31 de desembre de 2016, 10.06 h

#5
EN 2012 DECIAIS LO MISMO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.